2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Πορτογαλία - Σλοβενία 0-0 (3-0 πεν.): Δραματική πρόκριση στους «8» με «ήρωα» τον Ντιόγκο Κόστα για τους Ίβηρες (video)

Πορτογαλία - Σλοβενία 0-0 (3-0 πεν.): Δραματική πρόκριση στους «8» με «ήρωα» τον Ντιόγκο Κόστα για τους Ίβηρες (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
2/7/2024 00:46
Η Πορτογαλία «λύγισε» την αντίσταση της «μαχητικής» Σλοβενίας σε ένα δραματικό ματς που μετά τη «λευκή» ισοπαλία σε κανονική διάρκεια και παράταση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι όπου οι Ίβηρες επικράτησαν με 3-0.

Σε ένα ματς «θρίλερ» με τους τερματοφύλακες των δύο ομάδων να είναι οι πρωταγωνιστές και τους Ρονάλντο και Σέσκο οι «μοιραίοι» σε κανονική διάρκεια και παράταση, ο Ντιόγκο Κόστα απέκρουσε και τα τρία πρώτα πέναλτι των Σλοβένων στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας», οι συμπαίκτες του ευστόχησαν ισάριθμες φορές και η Πορτογαλία πήρε την πρόκριση θρίλερ για τους «8» όπου την περιμένει η Γαλλία. Πίεσαν οι Πορτογάλοι, άντεξαν οι Σλοβένοι

Από την πρώτη στιγμή της αναμέτρησης η Πορτογαλία εμφανίστηκε ιδιαίτερα πιεστική κι επιθετική «κλείνοντας» τους Σλοβένους στα καρέ τους. Μόλις στο 4' εξάλλου ο Φερνάντες πάτησε περιοχή κι έκανε τη σέντρα για τον Λεάο, αλλά ο Καρνίτσικ παρεμβλήθηκε σωτήρια και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 7' ήταν η σειρά του προωθημένου Πέπε να απειλήσει πιάνοντας την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιτίνια, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ο Μπίγιολ στο 8' έβαλε «στοπ» στην κούρσα του Ρονάλντο, ο οποίος στο 13' δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα σε «γλυκιά» σέντρα του Μπερνάντο Σίλβα.





Οι Σλοβένοι δυσκολεύονταν πολύ να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους, ωστόσο κατάφεραν να αναδιοργανώσουν την άμυνά τους και να «σπάσουν» κάπως την πίεση που δέχονταν, με την πορτογαλική υπεροχή να διατηρείται, αλλά να μη συνδυάζεται με ευκαιρίες.

Αυτό τουλάχιστον έως το 34' που ο Λεάο ξεχύθηκε κατά μέτωπο κερδίζοντας φάουλ ελάχιστα έξω από την περιοχή με την εκτέλεση του Ρονάλντο να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.



Η πρώτη επιθετική εμφάνιση της Σλοβενίας στο ματς ήρθε στο 39' μετά από αντεπίθεση και όμορφο 1-2 του Στογιάνοβιτς με τον Τσέριν, ο τελευταίος σέντραρε άστοχα, ενώ στο 44', έχοντας πλέον ξεθαρρέψει, οι Σλοβένοι πραγματοποίησαν αυτή που αποδείχθηκε η μοναδική προσπάθεια εντός εστίας στο πρώτο μέρος, με τον Σέσκο να βρίσκει χώρο και να εξαπολύει σουτ από απόσταση αλλά τον Ντιόγκο Κόστα να αποκρούει.

Με το παιχνίδι να έχει ανοίξει πολύ η τελευταία μεγάλη φάση πριν την ανάπαυλα άνηκε στους Ίβηρες, αφού μετά από κούρσα ο Λεάο έστρωσε τη μπάλα στον Παλίνια που σούταρε δυνατά και συρτά από τα όρια της περιοχής με τη μπάλα να περνάει σύριζα από το δοκάρι του Όμπλακ.



Τεράστιες χαμένες ευκαιρίες από Σέσκο και Ρονάλντο και παράταση

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές το δεύτερο μέρος, αλλά με τη Σλοβενία να μπαίνει με διάθεση να αιφνιδιάσει και στο 49' να έχει την πρώτη καλή στιγμή, αλλά ο Έλσνικ έκανε κακό τελείωμα και ο Ντιόγκο Κόστα μπλόκαρε, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σπόραρ ξέφυγε στην πλάτη της άμυνας, ωστόσο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο 55' η Πορτογαλία απείλησε ξανά, με τον Όμπλακ να διώχνει όμως με γροθιές τη δυνατή εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο, με τη σλοβενική άμυνα να έχει στη συνέχεια εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις και να βάζει στοπ σε κάθε προσπάθεια που επιχειρούνταν προς την εστία της, παρ' ότι οι Πορτογάλοι πατούσαν συχνά περιοχή.



Στο 62' παραλίγο μάλιστα οι Σλοβένοι να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όταν ο Σέσκο ξέφυγε γρήγορα σε αντεπίθεση και πάτησε περιοχή αλλά πριν εκτελέσει στο τετ-α-τετ με τον Ντιόγκο Κόστα, ο Πέπε έβαλε προβολή και τον σταμάτησε με αυτοθυσία.



Με το ματς να οδεύει προς το τέλος του η Σλοβενία έδειχνε να μένει από δυνάμεις αλλά συνέχισε να αμύνεται με αυταπάρνηση, την ώρα που η Πορτογαλία έσφιγγε τον κλοιό, χωρίς όμως να βρίσκει διαδρόμους προς την εστία του 'Ομπλακ.

Στο 89' όμως τα κατάφερε, με τον Μπρούνο Φερνάντες να βρίσκει με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Ρονάλντο, ο οποίος σούταρε με δύναμη πάνω στον Όμπλακ στο τετ--α-τετ που βρέθηκε, με τον Σλοβένο να μπλοκάρει και τίποτα τελικά να μην αλλάζει έως το φινάλε στο ματς, που οδηγήθηκε στην παράταση.



«Ήρωας» Όμπλακ απέκρουσε το πέναλτι του Ρονάλντο, όχι από τον Ντιόγκο ξανά στον Σέσκο

Το πρώτο ημίχρονο του εξτρά ημιώρου βρήκε την Πορτογαλία να επιτίθεται, με τον Μέντες να σεντράρει με φάλτσο στο 93' αλλά τον Ρονάλντο να μην μπορεί να μπει στην πορεία της μπάλας.

Στο 95' πάντως ο Βέρμπιτς, που είχε περάσει αλλαγή στο ματς, έκλεψε τη μπάλα και σούταρε με δύναμη αλλά αυτή κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ, με τις δύο ομάδες να είναι γενικώς προσεκτικές στο παιχνίδι τους.

Η κούρσα του Ζότα όμως στο 104' έφερε την ανατροπή του εντός περιοχή, με τον Ορσάτο να καταλογίζει το πέναλτι, τον Ρονάλντο να αναλαμβάνει την εκτέλεση αλλά τον Όμπλακ να αποκρούει εντυπωσιακά κρατώντας το μηδέν και παράλληλα «όρθια» την ομάδα του στην αναμέτρηση.



Oι σκηνές που ακολούθησαν ήταν δραματικές, με τον Ρονάλντο να «ξεσπά» σε λυγμούς, την ώρα που ο διαιτητής απέβαλε τον προπονητή των Σλοβένων, Ματίας Κεκ για διαμαρτυρία στο καταλογισμό του πέναλτι.

Το δεύτερο μέρος της παράτασης βρήκε πιο δραστήρια τη Σλοβενία, που στο 11' απείλησε με φάουλ του Ίλισιτς, που κατέληξε στο τείχος, ενώ στο 115' ο Σέσκο έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία βλέποντας τον Ντιόγκο Κόστα να τον σταματά σε τετ-α-τετ.



Εξιλέωση Ρονάλντο και «βράχος» Ντιόγκο Κόστα στη «ρώσικη ρουλέτα»

Στη διαδικασία των πέναλτι όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα απ' ότι θα περίμενε οποιοσδήποτε υποστηρικτής της Πορτογαλίας. Ο Ντιόγκο Κόστα απέκρουσε κατά σειρά τις εκτελέσεις των Ίλιτσιτς, Μπάλκοβτες και Βέρμπιτς, την ώρα που ο Ρονάλντο ευστοχούσε επιλέγοντας την αντίθετη γωνία από αυτή που είχε επιλέξει στην παράταση, ενώ δίχτυα βρήκαν και οι Μπρούνο Φερνάντες και Μπερνάντο Σίλβα στέλνοντας την Πορτογαλία στα προημιτελικά.



Πορτογαλία (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ντιόγκο Κόστα - Κανσέλο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Νούνο Μέντες - Παλίνια, Βιτίνια (65' Ζότα), Μπρούνο Φερνάντες- Μπερνάρντο Σίλβα, Ραφαέλ Λεάο (76' Κονσεϊσάο), Ρονάλντο

Σλοβενία (Mατίαζ Κεκ): Όμπλακ - Κάρνιτσικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Μπάλκοβετς - Στογιάνοβιτς (86' Βέρμπιτς), Τσέριν, Έλσνικ, Μλάκαρ (74' Στάνκοβιτς) - Σπόραρ (74' Τσέλαρ), Σέσκο.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες