1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Αλβανία - Ισπανία 0-1: Με τα «δεύτερα» το 3/3 η «Ρόχα», απογοήτευσαν και είπαν «αντίο» οι Αλβανοί (video)

Αλβανία - Ισπανία 0-1: Με τα «δεύτερα» το 3/3 η «Ρόχα», απογοήτευσαν και είπαν «αντίο» οι Αλβανοί (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
24/6/2024 23:58
Με νίκη έκλεισε τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων του Euro η Ισπανία, η οποία επικράτησε στο Ντίσελντορφ της Αλβανίας με 1-0, παίρνοντας την πρόκριση για τους «16» έχοντας πετύχει το απόλυτο 3/3.

Η «Ρόχα» αν και αγωνίστηκε με τα «δεύτερα» απέναντι στο σύνολο του Σιλβίνιο που «καιγόταν» για το «τρίποντο», εντούτοις δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα και πήρε τελικά τη νίκη με το γκολ του Τόρες στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης.

Πλέον, η αρμάδα του Ντε Λα Φουέντε περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στη φάση των «16», όπου θα είναι μια ομάδα που θα έχει καταλήξει στην τρίτη θέση του ομίλου της και θα προέρχεται από το πρώτο, το τέταρτο, το πέμπτο ή το έκτο γκρουπ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.Από την άλλη πλευρά, η Αλβανία καταλήγοντας ουραγός μετά την ισοπαλία ανάμεσα σε Κροατία και Ιταλία που έφερε τη «Σκουάντρα Ατζούρα» στη 2η θέση, είπε οριστικά «αντίο», έχοντας σε γενικές γραμμές, κερδίσει τις εντυπώσεις.

Απούσα η Αλβανία, προβάδισμα με Τόρες για τους Ισπανούς

Με ιδιαίτερα επιθετικές διαθέσεις ξεκίνησε στο παιχνίδι η Αλβανία προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τους Ισπανούς πιέζοντας ψηλά την αμυντική τους γραμμή, ωστόσο η «Ρόχα» αν και… «αγνώριστη» από τις πολλές αλλαγές, δεν άργησε να πάρει τον έλεγχο.

Η πρώτη φάση στο ματς άργησε σχετικά να έρθει και έπρεπε να φτάσουμε στο 12ο λεπτό προκειμένου η Ισπανία να απειλήσει τα αλβανικά καρέ, με τον Στρακόσα να αποκρούει με υπερένταση την κεφαλιά του Μερίνο, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε προειδοποίησε ξανά με την κεφαλιά από τον Χοσέλου αυτή τη φορά να περνά άουτ.



Οι παίκτες του Σιλβίνιο δεν έδειξαν να «ξυπνάνε» από αυτές τις απανωτές ευκαιρίες των Ισπανών και μόλις ένα λεπτό αργότερα, στο 13’, η Ισπανία άνοιξε το σκορ, με τον Τόρες να παίρνει την εξαιρετική κάθετη του Όλμο και να πλασάρει υποδειγματικά τον Στρακόσα για το 1-0.



Το τέρμα αυτό της «Ρόχα» προκάλεσε μπλακ άουτ στην αλβανική πλευρά, η οποία από εκεί και πέρα αδυνατούσε εντελώς να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στην ομάδα του Ντε Λα Φουέντε, η οποία απείλησε εκ νέου με το σουτ του Όλμο στο 21’ να περνάει εκτός, ενώ ο ίδιος παίκτης λίγο έλειψε στο 36’ να κάνει το 2-0 μετά το γύρισμα του Νάβας από τα δεξιά, αλλά άργησε χαρακτηριστικά να εκτελέσει από πλεονεκτικότατη θέση με αποτέλεσμα να τον προλάβουν οι παίκτες του Σιλβίνιο.

Οι Ισπανοί είχαν άλλες δύο καλές στιγμές προτού φύγει το ημίχρονο, πρώτα με την κεφαλιά του Τόρες στο 42’ να φεύγει άουτ, ενώ ψηλά κατέληξε το σουτ του Μερίνο δύο λεπτά μετά από ευνοϊκή θέση.



Η Αλβανία από την άλλη ήταν άφαντη σε ένα ολόκληρο ημίχρονο και τελικά έπρεπε να φτάσουμε στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης προκειμένου να κάνει αισθητή την παρουσία της, με τον Ασλάνι να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ από απόσταση και τον Ράγια να αποκρούει εντυπωσιακά αποσοβώντας το γκολ.

Κάπως έτσι, το πρώτο μέρος έλαβε τέλος στο Ντίσελντορφ, με την Ισπανία να κάνει «περίπατο» αν και έπαιζε με τα «δεύτερα» και την Αλβανία να… «ψάχνεται».



Προσπάθησαν στο τέλος οι Αλβανοί, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ

Η Ισπανία επανήλθε εξίσου επιθετική στην επανάληψη και πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά, πλησίασε σε ένα δεύτερο τέρμα, με τον Χοσέλου να πιάνει ένα φανταστικό εναέριο γυριστό στην κίνηση, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Στρακόσα.



Το σκηνικό γενικότερα δεν παρουσίαζε σημαντικές διαφοροποιήσεις εν συγκρίσει με το πρώτο ημίχρονο, με τη «Ρόχα» να μην αφήνει ούτε λεπτό τα ηνία του αγώνα, ωστόσο, σε μια ανύποπτη στημένη φάση στο 64’, οι Αλβανοί πήγαν να πιάσουν στον «ύπνο» τους Ισπανούς, με τον Λάτσι να βρίσκει τον αμαρκάριστο Μπρόγια μέσα στην περιοχή και τον τελευταίο να πιάνει ένα άμεσο βολέ, υποχρεώνοντας τον Ράγια σε μια μεγάλη επέμβαση.



Από εκεί και πέρα ο ρυθμός άρχισε να πέφτει στο ματς λόγω των διαδοχικών αλλαγών που ακολούθησαν και από τις δύο πλευρές, με την αμέσως επόμενη ενδιαφέρουσα στιγμή να έρχεται στο 77’ και να είναι για την Αλβανία, η οποία απείλησε με το μακρινό σουτ του Ασλάνι, το οποίο όμως δεν βρήκε στόχο.

Με την «κλεψύδρα» πάντως να αδειάζει, η ομάδα του Σιλβίνιο άρχισε να παίρνει περισσότερα ρίσκα και έτσι το παιχνίδι άρχισε να «ανοίγει», με την Ισπανία στο 79’ να βγαίνει στην κόντρα με προϋποθέσεις, αλλά το σουτ του Όλμο από θέση βολής κόντραρε και έφυγε κόρνερ, από το οποίο προήλθε μια επικίνδυνη κεφαλιά του Μοράτα που κατέληξε εκτός.

Η αναμέτρηση έγινε έντονη στα τελευταία λεπτά, αφού οι Αλβανοί ήξεραν ότι ούτε η ισοπαλία τούς αρκούσε για να βγουν έστω τρίτοι στον όμιλο και στο 83’ ο Χότζα έκανε ωραία ατομική ενέργεια μπαίνοντας στην περιοχή των Ισπανών, αλλά το τελείωμά του ήταν απογοητευτικό και η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά.

Στα τελευταία λεπτά, η Αλβανία πίεσε περισσότερο αλλά πλην μιας ευκαιρίας του Μπρόγια στις καθυστερήσεις, δεν κατάφερε να πλησιάσει ουσιαστικά στο γκολ της ισοφάρισης, με το 1-0 για τους Ισπανούς να παραμένει έως το τέλος.



Αλβανία (Σιλβίνιο): Στρακόσα, Μπάλιου, Αγέτι, Τζιμσίτι, Μιτάι, Λάτσι (70’ Μπερίσα), Ραμαντάνι, Ασλάνι, Ασάνι (81’ Μούτσι), Μπαϊράμι (70’ Χότζα), Μανάι (59’ Μπρόγια)

Ισπανία (Ντε Λα Φουέντε): Ράγια, Νάβας, Βιβιάν, Λαπόρτ (46’ Λε Νορμάντ), Γκριμάλδο, Ζουμπιμέντι, Μερίνο, Τόρες (72’ Γιαμάλ), Όλμο (84’ Μπαένα), Ογιαρθάμπαλ (61’ Φερμίν Λόπεθ), Χοσέλου (72’ Μοράτα)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες