7

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ελβετία - Γερμανία 1-1: Σωτήρας Φίλκρουγκ και πρωτιά για τους διοργανωτές (video)

Ελβετία - Γερμανία 1-1: Σωτήρας Φίλκρουγκ και πρωτιά για τους διοργανωτές (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
23/6/2024 23:55
Η Γερμανία βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» στη Φρανκφούρτη, ωστόσο απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Ελβετία χάρη σε γκολ του Φίλκρουγκ στις καθυστερήσεις και τερμάτισε στην κορυφή του πρώτου γκρουπ.

Οι διοργανωτές δεν πραγματοποίησαν καθόλου καλή εμφάνιση και κινδύνευσαν σοβαρά με ήττα, ωστόσο ο φορ της Μπορούσια Ντόρτμουντ τους γλίτωσε από βέβαιη ήττα και τους έδωσε την πρωτιά.

Το συγκρότημα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν έφτασε στους 7 βαθμούς και στην κορυφή της κατάταξης, ενώ οι εξαιρετικοί «ροσοκροκιάτι» έμειναν δεύτεροι με 5 πόντους, παίρνοντας κι εκείνοι πάντως το εισιτήριο για τη φάση των «16».Το σκορ άνοιξε για την ομάδα του Μουράτ Γιακίν ο Εντόι στο 28' και στο 92' ο Φίλκρουγκ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί στο γήπεδο της Φρανκφούρτης ήταν πολύ όμορφη από τους φίλους και των δύο εθνικών ομάδων.





Ακυρωθέν γκολ για τη Γερμανία, προβάδισμα για την Ελβετία

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, η πρώτη υποψία φάσης καταγράφηκε μόλις στο 3', καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Χάβερτς πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Ζόμερ δίχως να ανησυχήσει πραγματικά.

Ο ρυθμός ήταν καλός και παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, στο 17' οι τυπικά φιλοξενούμενοι -αλλά στην πραγματικότητα γηπεδούχοι- άνοιξαν το σκορ, με το μακρινό σουτ του Άντριχ να αιφνιδιάζει τον Ζόμερ για το 1-0.

Παρ' όλα αυτά το γκολ δεν έμελλε να μετρήσει, καθώς στην αρχή της φάσης είχε προηγηθεί φάουλ του Μουσιάλα στον Άμπισερ, με το VAR να στέλνει τον διαιτητή Ορσάτο και ο Ιταλός τσέκαρε τη φάση κι ακύρωσε το τέρμα του Γερμανού μέσου.



Τελικά στο 28' ήταν η Ελβετία εκείνη που πήρε το προβάδισμα. Στην πρώτη της οργανωμένη επίθεση στην οποία πλησίασε με αξιώσεις στα «καρέ», ο Φρόιλερ έκανε την ωραία σέντρα στον Εντόι κι εκείνος έφυγε από οριακή θέση και τελείωσε σωστά τη φάση για το 1-0.



Η «μάνσαφτ» έμοιαζε να τα έχει χαμένα και τρία λεπτά αργότερα ο Εντόι έφυγε ξανά στην κόντρα και το συρτό σουτ του έφυγε μόλις άουτ, έχοντας νικήσει τον Νόιερ.



Σιγά-σιγά πάντως το συγκρότημα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν άρχισε να πιέζει και στο 41' ο Κρόος σέντραρε από αριστερά όμως η κεφαλιά του Ρούντιγκερ μέσα από την μικρή περιοχή ήταν απελπιστικά άστοχη.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό μετά από λάθος του Εμπολό, ο Μουσιάλα έδωσε στον Χάβερτς, όμως το σουτ του τελευταίου ήταν τραγικό και κατέληξε πολύ ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους που βρήκε τους «ροσοκροκιάτι» να πηγαίνουν προηγούμενοι (1-0) στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο Φίλκρουγκ γλίτωσε τη «μάνσαφτ» από την πικρή ήττα

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους βρήκαν τους Ελβετούς να πατούν μάλλον καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο στο 50' οι διοργανωτές είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή. Ο Βιρτς έκανε ωραία κάθετη πάσα στον Μουσιάλα, ωστόσο το σουτ του τελευταίου αποκρούστηκε από τον Ζόμερ και στο «ριμπάουντ» ο Γκουντογκάν ήταν απελπιστικά άστοχος.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πίεζαν ωστόσο αδυνατούσαν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες και στο 55' ο Κρόος είδε την μπάλα στρωμένη μπροστά του λίγο έξω από την περιοχή έπειτα από πάσα του Άντριχ, όμως το σουτ του ήταν πολύ άστοχο, μια και δεν «έπιασαν» τα φάλτσα που ήθελε να βάλει στην μπάλα.

Η εικόνα της Γερμανίας δεν ήταν καθόλου καλή και στο 63' ο Ράουμ δοκίμασε ένα μακρινό σουτ που ήταν αρκετά άστοχο, την ώρα που ο κόουτς Νάγκελσμαν έκανε αλλαγές στην άμυνα (!), βγάζοντας τον Τα ο οποίος είχε ήδη δει δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει το ματς της φάσης των «16» λόγω τιμωρίας.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ράουμ έκανε μία σέντρα από αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Χάβερτς έφυγε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Ζόμερ, χωρίς να τον ανησυχήσει πραγματικά.

Η πίεση των διοργανωτών ήταν έντονη παρά την αδυναμία κλασικών ευκαιριών και την έλλειψη ενός κλασικού φορ -καθώς ο Χάβερτς δεν υπήρχε στο γήπεδο παίζοντας ως «ψευτοεννιάρι»-. Στο 70' ο Κίμιχ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ κόντραρε και στη συνέχεια της φάσης ο Ζόμερ απέκρουσε.



Το πρώτο σουτ της Ελβετίας στην επανάληψη ήρθε στο 74', όμως η συρτή προσπάθεια του Ντούα ήταν εντελώς αδύναμη και ο Νόιερ μάζεψε με άνεση.

Στο 82' ο Κρόος εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Ζόμερ απομάκρυνε δύσκολα, προτού ο Σανέ σουτάρει άστοχα από πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή.

Μετά από δύο λεπτά οι Ελβετοί βγήκαν στην κόντρα και ο Βάργκας σκόραρε, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά από υπόδειξη του βοηθού που δεν ανατράπηκε από το VAR.



Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και στο 85' ο Χάβερτς μόνος του μετά από κόρνερ του Κρόος βρήκε την μπάλα με τον ώμο κι εκείνη βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού κι έφυγε άουτ.

Στο 88' ο Τζάκα δοκίμασε από μεγάλη απόσταση να νικήσει τον Νόιερ, με τον Γερμανό πορτιέρε να αποκρούει εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία.



Τελικά η γερμανική πίεση καρποφόρησε στο 92'. Ο Ράουμ έκανε μία ωραία σέντρα από αριστερά και ο Φίλκρουγκ -ο οποίος είχε περάσει πολύ καθυστερημένα στο ματς- με σεντερφορίσια κεφαλιά ισοφάρισε 1-1.



Τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει στα υπόλοιπα δύο λεπτά και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τη Γερμανία να τερματίζει στην κορυφή και την Ελβετία να χάνει την ευκαιρία και να μένει δεύτερη.

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ, Σαρ, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τζάκα, Άμπισερ, Ρίντερ (65' Βάργκας), Εντόι (65' Αμντούνι), Εμπολό (65' Ντούα)

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα (61' Σλότερμπεκ), Μίτελσταντ (61' Ράουμ), Κρόος, Άντριχ (66' Μπάιερ), Γκουντογκάν, Βιρτζ (76' Σανέ), Μουσιάλα (76' Φίλκρουγκ), Χάβερτς

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες