2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Γεωργία - Τσεχία 1-1: Μυθική εμφάνιση από τον Μαμαρντασβίλι, όλα «παίζονται» στον έκτο όμιλο (video)

Γεωργία - Τσεχία 1-1: Μυθική εμφάνιση από τον Μαμαρντασβίλι, όλα «παίζονται» στον έκτο όμιλο (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
22/6/2024 18:05
Γεωργία και Τσεχία αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στο Αμβούργο και στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Euro, με τον πορτιέρο των «σταυροφόρων», Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι, να πραγματοποιεί μυθική εμφάνιση.

Η ομάδα του Χάσεκ κυριάρχησε και ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει «κεφάλι» στο σκορ αλλά σε όλες της τις προσπάθειες έβρισκε μπροστά της το «τείχος» της Βαλένθια, με το σύνολο του Σανιόλ από την άλλη πλευρά, κόντρα στη ροή, να παίρνει προβάδισμα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μικαουτάτζε.Παρ’ όλα αυτά, οι Τσέχοι δεν το έβαλαν κάτω και πιέζοντας στην επανάληψη κατόρθωσαν να φτάσουν στην ισοφάριση με το τέρμα του Σικ στο 59’, αλλά δυστυχώς για εκείνους, δεν μπόρεσαν ποτέ να βρουν το νικητήριο γκολ, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα αν και στην «εκπνοή» η «πλάστιγγα» θα μπορούσε να έχει γείρει υπέρ της Γεωργίας αφού ο Λομπζανίτζε «πέταξε στα σκουπίδια» μια απίθανη ευκαιρία.

Έτσι η Γεωργία πήρε τον πρώτο της βαθμό σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αφού πραγματοποιεί την παρθενική της εμφάνιση, ενώ και η Τσεχία έκανε «σεφτέ» σε αυτό το τουρνουά μετά την ήττα από την Πορτογαλία στην πρεμιέρα.

Ωστόσο πλέον, η Γεωργία είναι με το 1,5 «πόδι» εκτός, αφού στην τελευταία «στροφή» αντιμετωπίζει τους Πορτογάλους και μάλλον θα χρειαστεί ένα «θαύμα», ενώ η Τσεχία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Τουρκία διεκδικώντας τις πιθανότητές της για πρόκριση στα νοκ-άουτ.

Ευκαιρίες οι Τσέχοι, «βράχος» ο Μαμαρντασβίλι, «χτύπησε» ξανά ο Μικαουτάτζε

Καταιγιστικός ήταν ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά του αγώνα στο Αμβούργο, με τους Γεωργιανούς να πιέζουν πολύ έντονα και πολύ ψηλά τους Τσέχους, παρ’ όλα αυτά, λίγο έλειψε να τους γυρίσει «μπούμερανγκ».

Η ομάδα του Χάσεκ «άγγιξε» το γκολ στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης σε φάση διαρκείας στα «καρέ» των «σταυροφόρων», αφού πρώτα το σουτ του Χλόζεκ αποκρούστηκε από τον Μαμαρντασβίλι, εν συνεχεία το γυριστό του Κρέιτσι κόντραρε, ενώ στην εξέλιξη, ο Σικ με νέα προσπάθεια νικήθηκε εξίσου από τον 23χρονο πορτιέρο, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα είχε νέα απάντηση στην κεφαλιά του Σικ.



Οι παίκτες του Σανιόλ έψαχναν τη στιγμή τους κυρίως στην κόντρα, ωστόσο η κυριαρχία των Τσέχων ήταν αδιαμφισβήτητη, με τον Χλόζεκ στο 23’ να βρίσκει δίχτυα με τυχερό τρόπο αφού το πρώτο του τελείωμα απέκρουσε και πάλι ο Μαμαρντασβίλι, όμως η μπάλα στο ριμπάουντ βρήκε πρώτα στο πρόσωπό του και ύστερα στο χέρι του με αποτέλεσμα το γκολ να ακυρωθεί.





Το επόμενο 20λεπτο πέρασε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο, με τη Γεωργία να ισορροπεί βέβαια περισσότερο το παιχνίδι, ωστόσο όλα έμελλε να συμβούν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, αφού στο 45+1’, ο Κάσια έχασε τεράστια ευκαιρία μετά από αδράνεια της τσέχικης άμυνας, με τον Στάνεκ να τον εμποδίζει από το να στεφθεί σκόρερ, όμως με παρέμβαση του VAR, δόθηκε πέναλτι στην ομάδα του Σανιόλ, μιας και στη φάση είχε προηγηθεί χέρι του Χράνατς. Ο Μικαουτάτζε φυσικά δεν αστόχησε, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.



Παρ’ όλα αυτά, λίγο έλειψε οι Τσέχοι να ισοφαρίσουν στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ο Μαμαρντασβίλι ήταν και πάλι εκεί και με μια απίθανη απόκρουση είπε «όχι» στο πλασέ του Σικ.



Κάπως έτσι, η Γεωργία πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια, παρότι το σκορ σίγουρα αδικούσε την ομάδα του Χάσεκ.

Βρήκε επιτέλους γκολ η Τσεχία αλλά… μέχρι εκεί

Στο ξεκίνημα της επανάληψης το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τους Τσέχους να υποχρεώνουν τη Γεωργία σε παθητικό παιχνίδι, ωστόσο η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ήταν για τους «σταυροφόρους», οι οποίοι σε μια γρήγορη αντεπίθεση στο 57’, πλησίασαν στο 2-0 με τον Μεκβαμπισβίλι, αλλά το πλασέ του κατέληξε εκτός.



Και επειδή το ποδόσφαιρο «τιμωρεί», η Τσεχία στην αμέσως επόμενη φάση στο 59’, κατόρθωσε να φέρει το ματς στα ίσα, με τον νεοεισελθόντα Λινγκρ μετά από κόρνερ να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι, όμως στο ριμπάουντ βρέθηκε ο Σικ, ο οποίος χρίστηκε σκόρερ σκοράροντας με το στήθος. Μάλιστα τρία λεπτά μετά, λίγο έλειψε η ομάδα του Χάσεκ να φέρει «τούμπα» το ματς, αλλά η κεφαλιά του Κρέιτσι μετά από νέο κόρνερ, έφυγε για λίγο εκτός.





Στο 66’ ο Μαμαρντασβίλι είπε «όχι» σε μακρινό σουτ του Ματέι Τζούρασεκ, ενώ λόγω των συνεχόμενων αλλαγών που ακολούθησαν, η αμέσως επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 77’ με την κεφαλιά του Χίτιλ, η οποία δεν βρήκε στόχο.

Οι Τσέχοι κυνηγούσαν μανιωδώς την ανατροπή και ένα λεπτό μετά έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Λινγκρ να νικιέται ξανά από τον Μαμαρντασβίλι που έκανε το παιχνίδι της ζωής του, ενώ από εκεί και έπειτα παρά το γεγονός ότι «πολιορκούσαν» διαρκώς την περιοχή των Γεωργιανών, δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά μέχρι το τέλος.

Τον επίλογο της αναμέτρησης «έγραψε» ο Λομπζανίτζε, ο οποίος στην τελευταία φάση του αγώνα σε μια γρήγορη αντεπίθεση της Γεωργίας, σπατάλησε τεράστια ευκαιρία στο τετ α τετ με τον Στάνεκ, στέλνοντας τη μπάλα ψηλά και έτσι το 1-1, έμεινε μέχρι το τέλος.



Γεωργία (Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Κβερκβέλια (82’ Γκβελεσιάνι), Κοτσορασβίλι, Κβαρατσχέλια (82’ Λομπζανίτζε), Νταβιτασβίλι (63’ Τσακβετάτζε), Μεκβαμπισβίλι, Τσιταϊσβίλι (63’ Λοτσοσβίλι), Μικαουτάτζε (88’ Κβιλιτάια)

Τσεχία (Χάσεκ): Στάνεκ, Χόλες, Χράνατς, Τσούφαλ, Χλόζεκ (55’ Λινγκρ), Σικ (68’ Χίτιλ), Πρόβοντ (82’ Μπαράκ), Νταβίντ Τζούρασεκ (82’ Σέβτσικ), Τσέρνι (55’ Ματέι Τζούρασεκ), Κρέιτσι, Σούτσεκ

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες