2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Πολωνία – Αυστρία 1-3: Ανώτεροι οι Αυστριακοί, καταδίκασαν τους Πολωνούς και μένουν ζωντανοί για την πρόκριση (video)

Πολωνία – Αυστρία 1-3: Ανώτεροι οι Αυστριακοί, καταδίκασαν τους Πολωνούς και μένουν ζωντανοί για την πρόκριση (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/6/2024 20:55
Η Αυστρία νίκησε δίκαια με 3-1 την Πολωνία για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου και έμεινε ζωντανή για την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καταδικάζοντας παράλληλα τους Πολωνούς.

Σε έναν αγώνα δίχως αύριο για τις δύο ομάδες, η Αυστρία επικράτησε με 3-1 της Πολωνίας στο Βερολίνο, πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον 4ο όμιλο και έμεινε ζωντανή για την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι Αυστριακοί ήταν ανώτεροι στο παιχνίδι, προηγήθηκαν στην πρώτη τους ευκαιρία με άψογη κεφαλιά του Τράουνερ (9’) αλλά έκτοτε οι Πολωνοί, που δεν είχαν στο βασικό σχήμα τον Λεβαντόφσκι, ισορρόπησαν και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με τον Πιόντεκ (30’).

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, η Αυστρία πήρε ξανά τα ηνία και «καθάρισε» το ματς σε 12 λεπτά στο δεύτερο μέρος. Στο 66’ ο Μπαουμγκάρτνερ έκανε το 2-1 με ωραίο σουτ εντός περιοχής μετά από ασίστ του νεοεισελθόντα Πρας, ενώ στο 78’ ο Αρναούτοβιτς μετουσίωσε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Ζάμπιτσερ εκτοξεύοντας το δείκτη του σκορ σε 3-1.

Η είσοδος του Λεβαντόφσκι στο 60’ δεν έδωσε πράγματα στην Πολωνία η οποία αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα και να τροφοδοτήσει τον σέντερ φορ της Μπαρτσελόνα. Μάλιστα το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις στο φινάλε με τους Αυστριακούς να χάνουν δύο μεγάλες ευκαιρίες για ένα τέταρτο τέρμα.

Το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος, η Αυστρία πήρε τους πρώτους της βαθμούς μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Γαλλία (0-1) και έμεινε ζωντανή εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία. Στον αντίποδα, η Πολωνία έμεινε δίχως βαθμό στον όμιλο και ουσιαστικά αποχαιρετά το τουρνουά. Γκολ με το… καλημέρα η Αυστρία

Η Αυστρία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, βρισκόταν διαρκώς έξω από τα καρέ της Πολωνίας και ευτύχισε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι. Στο 9’ ο Μουένε έκανε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά και ο Τράουνερ με άψογη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Σέζνι για το 1-0.



Συνήλθε από το σοκ και ισοφάρισε στο ημίωρο η Πολωνία

Μετά το πρώτο μούδιασμα, η Πολωνία κατάφερε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και φάνηκε για πρώτη φορά απειλητική στο 17’ με σουτ του αμαρκάριστου Ζαλέφσκι μέσα από την περιοχή το οποίο δε βρήκε εστία.

Οι Πολωνοί είχαν ανεβάσει την ένταση τους ψάχνοντας την ισοφάριση και τη βρήκαν ακριβώς στο ημίωρο. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Αυστρίας, ο Μπέντναρεκ έκανε το πρώτο σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Τράουνερ αλλά στρώθηκε στον Πιόντεκ ο οποίος με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.



Φάσεις εκατέρωθεν για δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο

Το μομέντουμ άνηκε στους Πολωνούς αλλά σταδιακά η Αυστρία βρήκε ξανά τα πατήματα της και στο 39’ «άγγιξε» το 2-1 με τον Ζάμπιτσερ στην αντεπίθεση όμως ο Σέζνι του αρνήθηκε το γκολ. Τρία λεπτά μετά ο άσος της Ντόρτμουντ δοκίμασε από μακριά το πόδι του στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Πολωνού γκολκίπερ.



Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στην Πολωνία η οποία «άγγιξε» την ανατροπή με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζιελίνσκι, όμως ο Πεντζ έπεσε σωστά και απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας το 1-1 ως την ανάπαυλα.



Μπήκε στο ματς ο Λεβαντόφσκι αλλά το γκολ το έβαλαν οι ανώτεροι Αυστριακοί

Οι δύο ομάδες προχώρησαν από μία αλλαγή στα χαφ στο ξεκίνημα της επανάληψης. Για την Πολωνία στο ματς πέρασε ο Μόντερ αντί του Πιοτρόφσκι, ενώ για την Αυστρία ο Βίμερ αντικατέστησε τον Γκρίλιτς.

Το ματς κυλούσε χωρίς κάτι ιδιαίτερο με την Αυστρία να είχε ελαφρά υπεροχή χωρίς όμως να απειλεί σημαντικά. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Πρόμπιεζ έριξε το βαρύ πυροβολικό της Πολωνίας περνώντας τον Λεβαντόφσκι αντί του Μπούκσα, ενώ ταυτόχρονα έριξε στο ματς και τον Σβιντέρκσι στη θέση του σκόρερ Πιόντεκ.



Στο ίδιο χρονικό σημείο αποχώρησε και ο σκόρερ της Αυστρίας, Τράουνερ ελέω τραυματισμού δίνοντας τη θέση του στον Ντάνσο. Λίγο αργότερα ο Ράγκνικ απέσυρε τον δεξιοπόδαρο αριστερό μπακ Μουένε για να περάσει τον αριστεροπόδαρο και πιο επιθετικογενή Πρας, ο οποίος έκανε αμέσως τη διαφορά.

Στο 66’ ο μπακ-χαφ της Στουρμ Γκρατς κουβάλησε την μπάλα από τα αριστερά και βρήκε όμορφα στον Μπαουμγκάρτνερ ο οποίος με υπέροχο σουτ λίγο μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Σέζνι δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην Αυστρία. Αξιοσημείωτη και η ενέργεια του Αρναούτοβιτς που άφησε τη μπάλα «τραβώντας» μαζί του Πολωνό αμυντικό ώστε να δώσει περισσότερο χώρο στο συμπαίκτη του.



Τη χαριστική βολή ο Αρναούτοβιτς

Η Πολωνία λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα απειλώντας στο 68’ με σουτ του Σβιντέρσκι έξω από την περιοχή όμως ο Πεντζ αντέδρασε σωστά. Με εξαίρεση αυτή τη φάση, οι Αυστριακοί έλεγχαν απόλυτα το ματς, απείλησαν ξανά στο 75’ με σουτ του Βίμερ το οποίο απόκρουσε σωτήρια ο Σέζνι κι ένα λεπτό μετά κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ζάμπιτσερ από τον Πολωνό γκολκίπερ. Ο Αρναούτοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τον Σέζνι στην άλλη πλευρά και «έγραψε» το 3-1 στο 78’ «κλειδώνοντας» τη νίκη.



Μεγάλες φάσεις και για τέταρτο τέρμα η Αυστρία

Μετά το τρίτο γκολ οι δύο Αυστριακοί σκόρερ στο 2ο μέρος αντικαταστάθηκαν από τους Σμιντ και Γκρέγκοριτς. Οι Πολωνοί είχαν πετάξει λευκή πετσέτα, αντίθετα οι Αυστριακοί έδειχναν διάθεση να βρουν και τέταρτο τέρμα. Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο 84’ με μακρινό σουτ του Πος το οποίο «έβγαλε» εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σέζνι, ενώ δύο λεπτά μετά ο Λάιμερ πέρασε τον Πολωνό γκολκίπερ από τα αριστερά μέσα στην περιοχή αλλά δεν κατάφερε να σημαδέψει την εστία, με τη μπάλα να περνά παράλληλα από το δοκάρι.





Διαδικασιτκά τα εναπομείναντα λεπτά, με το 3-1 να μένει ως το τελικό σφύριγμα και την Αυστρία να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη στα γήπεδα της Γερμανίας, μένοντας ζωντανή για την πρόκριση στα νοκ-άουτ. Η ομάδα του Ράνγκινκ έφτασε τους τρεις βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία η οποία δοκιμάζεται σε λίγη ώρα κόντρα στην Γαλλία. Στον αντίποδα, η Πολωνία έμεινε χωρίς βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές και ουσιαστικά αποχαιρετά το τουρνουά.

Πολωνία (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Σέζνι, Μπέντναρεκ, Νταβίντοβιτς, Κίβιορ, Φρανκόβσκι, Πιοτρόβσκι (46' Μόντερ), Ζαλέβσκι, Σλις (75' Γκροσίτσκι), Μπούσκα (60' Σβιντέρσκι), Ζιελίνσκι (87' Ουρμπάνσκι), Πιόντεκ (60' Λεβαντόφσκι)

Αυστρία (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντζ, Μουένε (63΄ Πρας), Τράουνερ (59' Ντανσό), Λίνχαρτ, Πος, Σάιβαλντ, Γκρίλιτς (46' Βίμερ), Λάιμερ, Μπαουμγκάρτνερ (81' Σμιντ), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (81' Γκρέγκοριτς)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες