Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Σλοβενία-Σερβία 1-1:  Ο Γιόβιτς  με buzzer beater κράτησε «ζωντανούς» τους Σέρβους! (video)

Σλοβενία-Σερβία 1-1: Ο Γιόβιτς με buzzer beater κράτησε «ζωντανούς» τους Σέρβους! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
20/6/2024 18:04
H Σλοβενία και η Σερβία ήρθαν ισόπαλες με 1-1 για τη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου στο Euro, με τους Σέρβους να ισοφαρίζουν στην τελευταία φάση του παιχνιδιού με τον Γιόβιτς.

Οι Σλοβένοι κρατούσαν μία ιστορική νίκη στα χέρια τους καθώς είχαν προηγηθεί στο 69' με τον Κάρνιτσνικ και ήταν πολύ κοντά στο να προκριθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους από τη φάση των ομίλων.

Οι Σέρβοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με μία κεφαλιά του Γιόβιτς στο 90+5', γλίτωσαν τελευταία στιγμή τον αποκλεισμό και πλέον τα πάντα είναι ανοικτά για την πρόκριση.Οι Σλοβένοι έφτασαν τους δύο βαθμούς αλλά τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν την Αγγλία, που αν κερδίσει τους Δανούς θα είναι αδιάφορη, ενώ οι «πλάβι» παίζουν με τη Δανία και με νίκη στην ουσία θα πάρουν και την πρόκριση.

Αργός ρυθμός, δοκάρι η Σλοβενία

Η Σλοβενία ήταν αυτή που είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι όταν στο 7' ο Μλάκαρ βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε πλάγια βέβαια θέση και έκανε το σουτ όμως ο Ραΐκοβιτς έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ.

Η Σερβία από την άλλη δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει όπως θα ήθελε τη μπάλα, με τους Σλοβένους να πιέζουν ψηλά και να δημιουργούν προβλήματα στους αντιπάλους τους.



Η αναμέτρηση δεν είχε καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να μην είναι απειλητικές και να περιορίζονται κυρίως σε μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Η Σερβία δημιούργησε την πρώτη της φάση στο παιχνίδι στο 27' με τον Βλάχοβιτς να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και τον Όμπλακ όμως να μπλοκάρει σχετικά εύκολο με διπλή προσπάθεια.

Οι Σέρβοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοση τους και στο 31' έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά ο Μίτροβιτς από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να βρει όπως ήθελε την μπάλα με το κεφάλι του και αυτή έφυγε άουτ.

Στο 37' ωστόσο η Σλοβενία έφτασε μία «ανάσα» από το 1-0. Ο Έλσνικ μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ αλλά σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ραΐκοβιτς, ενώ στην επαναφορά ο Σέσκο δεν μπόρεσε να βρει στόχο ανενόχλητος από το σημείο του πέναλτι.



Η Σερβία βέβαια είχε άμεση απάντηση καθώς στο 41' ο Μίτροβιτς έμεινε όρθιος μετά την πίεση του Κάρνιτσνικ και βρέθηκε απέναντι από τον Όμπλακ όμως ο Σλοβένος τερματοφύλακας πρόλαβε και έδιωξε σωτήρια την προβολή του αντιπάλου του.



Στα τελευταία λεπτά η μία φάση διαδεχόταν την άλλη με τις δύο ομάδες να βγαίνουν γρήγορα στις αντεπιθέσεις αλλά να μην έχουν σωστές επιλογές στις τελικές τους προσπάθειες.

«Άγγιξε» τη νίκη η Σλοβενία, «μίλησε» στο τέλος ο Γιόβιτς

H Σερβία μπήκε σαφώς πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και μέσα σε πέντε λεπτά είχε τρεις ευκαιρίες για γκολ. Αρχικά στο 47' ο Τάντιτς με τον Μίτροβιτς συνεργάστηκαν πολύ ωραία αλλά ο δεύτερος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Όμπλακ σε τετ α τετ. Αμέσως μετά ο Μπιγιόλ λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και στην επόμενη φάση ο Μίτροβιτς είδε την μπάλα σε δική του κεφαλιά να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ.



Η Σλοβενία έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της στο δεύτερο μέρος στο 58' όταν σε μία αντεπίθεση ο Σέσκο βρήκε χώρο κι έκανε το σουτ, με τον Ραΐκοβιτς να διώχνει εντυπωσιακά όμως σε κόρνερ.

Οι Σέρβοι μετά τις αλλαγές στο 64' και την είσοδο του Μιλένκοβιτς-Σάβιτς έγιναν πιο επιθετικοί, με τον Μίτροβιτς να «σπαταλάει» μία καλή ευκαιρία σε αντεπίθεση στο ίδιο λεπτό.

Πέντε λεπτά μετά βέβαια η Σλοβενία έφυγε πολύ ωραία στην αντεπίθεση, με τον Κάρνιτσνικ να ξεκινάει την φάση και εν τέλει να είναι αυτός που δέχεται την μπάλα έπειτα από πάσα του Στογιάνοβθτς και μέσα από την περιοχή να την στέλνει στα δίχτυα για το 1-0.



Η Σερβία θέλησε να απαντήσει άμεσα και «άγγιξε» την ισοφάριση αμέσως μετά, όταν ο Τάντιτς βρήκε τον Μίτροβιτς μέσα στην περιοχή αυτός έκανε το σουτ αλλά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Όμπλακ. Οι «πλάβι» συνέχιζαν να πιέζουν όμως οι Σλοβένοι έβρισκαν χώρους και στο 79' ο σκόρερ Κάρνιτσνικ είχε νέα τελική αλλά αυτή τη φορά δεν βρήκε στόχο.

Ο Σάμαρτζιτς στο 83' θέλησε να απειλήσει για τους Σέρβους αλλά το σουτ του ήταν άστοχο ενώ δύο λεπτά μετά ο Μπιρμάντσεβιτς ανάγκασε τον Όμπλακ να διώξει σε κόρνερ την προσπάθεια του από στατική φάση.

Το παιχνίδι έδειχνε να γέρνει προς την πλευρά των Σλοβένων όμως στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ο Γιόβιτς με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ νίκησε τους πάντες στον αέρα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και κράτησε όρθια την ομάδα του στην υπόθεση πρόκριση!



Σλοβενία (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς (76' Βέρμπιτς), Τσέριν, Έλσνικ (90+1' Μπρέκαλο), Μλάκαρ (64' Στάνκοβιτς), Σπόραρ, Σέσκο (76' Βιπότνικ)

Σερβία (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Ραΐκοβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (82' Σάμαρτζιτς), Ίλιτς, Λούκιτς (64' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Μλαντένοβιτς (46' Γκατσίνοβιτς), Τάντιτς (82' Μπιρμάντσεβιτς), Βλάχοβιτς (64' Γιόβιτς), Μίτροβιτς.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες