1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Σλοβενία-Δανία 1-1: Δίκαιη μοιρασιά στην πρώτη ισοπαλία στη διοργάνωση! (video)

Σλοβενία-Δανία 1-1: Δίκαιη μοιρασιά στην πρώτη ισοπαλία στη διοργάνωση! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
16/6/2024 21:00
H Σλοβενία και η Δανία ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στο πρώτο παιχνίδι για τον τρίτο όμιλο του Euro 2024 σε μία αναμέτρηση όπου κάθε ομάδα είχε από ένα καλό ημίχρονο.

Οι Δανοί προηγήθηκαν με τον Έρικσεν στο 17', απάντησαν με τον Γιάνζα στο 77' οι Σλοβένοι που είχαν και δοκάρι με τον Σέσκο νωρίτερα. Αρκετά δραστήριος ο Σπόραρ που ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις σχεδόν αλλά ήταν και άστοχος στις προσπάθειες του, βασικός ο Τσέριν, μπήκε ως αλλαγή ο Βέρμπιτς.

Η Δανία ήταν σαφώς καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, επέβαλε τον ρυθμό της και προηγήθηκε δίκαια στο 17' με τον Έρικσεν ο οποίος επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στο Euro μετά την περιπέτεια του πριν τρία χρόνια στη διοργάνωση της Αγγλίας. Στο δεύτερο μέρος όμως η Σλοβενία μπήκε σαφώς καλύτερα, έψαξε το γκολ και τελικά το βρήκε στο 77' με τον Γιάνζα.

Έτσι οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό και τα πάντα μένουν ανοικτά για την πρόκριση τους. Η Δανία αντιμετωπίζει την Πέμπτη (20/6 19:00) την Αγγλία ενώ η Σλοβενία την ίδια ημέρα (16:00) θα παίξει απέναντι στη Σερβία.

Καλύτερη η Δανία και προβάδισμα με Έρικσεν

Η Δανία ήταν αυτή που πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά, με τη Σλοβενία να αμύνεται στο δικό της μισό του γηπέδου και να προσπαθεί να κλείσει τους χώρους προς την εστία του Όμπλακ.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο παιχνίδι όμως ανήκε στη Σλοβενία όταν ο Σέσκο στο 16' βρήκε χώρο έξω από την περιοχή κι έκανε το σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σμάιχελ.

Στην αμέσως επόμενη φάση όμως η Δανία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Βιντ με υπέροχο τακουνάκι βρήκε τον Έρικσεν μέσα στην περιοχή και αυτός με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Όμπλακ για το 1-0.



Οι Σλοβάκοι θέλησαν να πάρουν παραπάνω μέτρα μετά το γκολ στο γήπεδο αλλά δυσκολευόντουσαν να απειλήσουν και στο 28' παραλίγο να γίνει και το 2-0 μετά από μία λάθος αντίδραση στην άμυνα τους όμως η μπάλα κατέληξε κόρνερ αφού χτύπησε πάνω στον Μάκλαρ.

Το σύνολο του Κεκ πάντως όσο περνούσε η ώρα έβρισκε τρόπους να γίνει πιο απειλητικό όμως του έλειπε η σωστή επιλογή στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη οι παίκτες του Χιούλμαντ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα αλλά και οι ίδιο δεν είχαν τον ρυθμό με τον οποίο έπαιζαν στην αρχή.

Χαρακτηριστικό είναι πως η επόμενη τους καλή στιγμή ήταν στο 43' με τον Έρικσεν όμως να είναι αρκετά άστοχος στο σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή.

Ανέβασε τον ρυθμό της η Σλοβενία κι έφτασε δίκαια στην ισοφάριση

Η Σλοβενία μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και πίεσε στο ξεκίνημα τη Δανία για να φτάσει στην ισοφάριση. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν σαφώς καλύτερη απόδοση και πλέον κρατούσαν και την μπάλα στα πόδια τους όμως οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ στο 64'.

O Κρίστιανσεν γύρισε πολύ ωραία την μπάλα από τα αριστερά, ο Χόιλουντ εξ επαφής από τη μικρή περιοχή έκανε την προβολή αλλά ο Όμπλακ απέκρουσε σωτήρια. Η Σλοβενία απάντησε άμεσα καθώς στην επόμενη φάση ο Σπόραρ σέντραρε από τα αριστερά, με τον Τσέριν να παίρνει την κεφαλιά από καλό σημείο αλλά να μην βρίσκει στόχο.



Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη φάση, αυτή τη φορά όμως βρέθηκε σε θέση βολής αλλά η προβολή του δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Όμπλακ. Στο 76' όμως οι Σλοβένοι «άγγιξαν» την ισοφάριση, όταν ο Σέσκο υποδέχτηκε την μπάλα έξω από την περιοχή έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Σμάιχελ.



Στη συνέχεια βέβαια ο Γιάνζα βρέθηκε έξω από την περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει να μπερδεύει τον Σμάιχελ και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1.



Η Σλοβενία πήρε ψυχολογία με αυτό το γκολ και συνέχισε να επιτίθεται με τον Σπόραρ όμως να μην έχει καλό τελείωμα στο 79' στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Ο φορ του Παναθηναϊκού ήταν αρκετά δραστήριος στο παιχνίδι και λίγο μετά μπήκε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ από πλάγια θέση και είδε τον Σμάιχελ με υπερένταση να διώχνει σε κόρνερ.



H Δανία απείλησε στο 86' με ένα σουτ του Χιούλμαντ με τον Όμπλακ βέβαια να μπλοκάρει εύκολα αλλά η Σλοβενία «πατούσε» καλύτερα στο γήπεδο. Στα τελευταία λεπτά ωστόσο δεν σημειώθηκε άλλη φάση, με τους Σλοβένους να μοιάζουν περισσότερο ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα.

Σλοβενία (Κεκ): Όμπλακ, Καρνίτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπιγιόλ, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς (67' Βέρμπιτς), Τσέριν, Έλσνικ (75' Στάνκοβιτς), Μλάκαρ (75' Τσέλαρ), Σέσκο (90+4' Μπρέκαλο), Σπόραρ (90+4' Κούρτιτς)

Δανία (Χιούλμαντ):Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα, Χιούλμαντ (90' Ντιλέινι), Χόιμπιεργκ (84' Νόργκααρντ), Κρίστιανσεν (78' Μέλε), Έρικσεν, Βιντ (83' Ντόλμπεργκ), Χόιλουντ (83' Πόουλσεν)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες