Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Καρβαχάλ και Βίνι χάρισαν στη «Βασίλισσα» το 15ο διαμάντι στο στέμμα της! (video)

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Καρβαχάλ και Βίνι χάρισαν στη «Βασίλισσα» το 15ο διαμάντι στο στέμμα της! (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
1/6/2024 23:57
Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 15η φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επιβλήθηκε της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 2-0 στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που διεξήχθη στο «Γουέμπλεϊ».

Η ομάδα του Αντσελότι αν και φαβορί στην αναμέτρηση δεν το απέδειξε στο πρώτο ημίχρονο, βλέποντας την αντίπαλό της να την κοιτάζει στα μάτια και να την απειλεί σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, όμως η τύχη και ο Κουρτουά την έσωσαν από σίγουρα γκολ.

Παρ’ όλα αυτά, το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο μέρος, οι Γερμανοί «ξεφούσκωσαν», η Ρεάλ φυσικά το εκμεταλλεύτηκε και αυξάνοντας την πίεσή της στο τελευταίο μισάωρο βρήκε εν τέλει τα γκολ της νίκης με τον Καρβαχάλ στο 74’ και τον Βινίσιους στο 83’.Έτσι, με αυτόν τον τίτλο, η «Βασίλισσα» ολοκλήρωσε μια φανταστική χρονιά όπου βρέθηκε παράλληλα και στην κορυφή της Ισπανίας «εκθρονίζοντας» τη Μπαρτσελόνα, την οποία μάλιστα είχε συντρίψει και στον τελικό του Σούπερ Καπ με 4-1, ενώ μοναδική «ανορθογραφία» ήταν ο αποκλεισμός της στη φάση των «16» του Κυπέλλου από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η κυριαρχία της πάντως στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την τελευταία δεκαετία έχει λάβει μυθικές διαστάσεις με έξι κατακτήσεις και πλέον μετρά οκτώ περισσότερες από τη δεύτερη Μίλαν που έχει στην κατοχή της επτά τρόπαια και η οποία σήκωσε την τελευταία της κούπα το όχι και τόσο κοντινό 2007.

Με «γκάζια» η Μπορούσια στο πρώτο μέρος αλλά καθόλου ψύχραιμη στην τελική προσπάθεια







Με… «παρατράγουδα» ξεκίνησε ο μεγάλος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του ματς υπήρξε εισβολή ορισμένων οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλεϊ με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο ο αγώνας.



Τα πρώτα λεπτά κύλησαν δίχως συγκινήσεις με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο αλλά χωρίς να εκτεθούν ανασταλτικά, με την πρώτη μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι να έρχεται στο 14’, όταν ο Φίλκρουγκ βγήκε στην «πλάτη» της άμυνας της Ρεάλ, γυρνώντας «έστρωσε» στον επερχόμενο Μπραντ, όμως το τελείωμα του Γερμανού από πλεονεκτικότατη θέση δεν βρήκε στόχο.



Η ομάδα του Αντσελότι απάντησε μετά από λίγα δευτερόλεπτα, αλλά το σουτ του Βινίσιους μέσα από την αντίπαλη περιοχή έφυγε έξω, ενώ στο 21’, η Ντόρτμουντ έφτασε μια «ανάσα» από το να ανοίξει το σκορ, αφού μετά από απίθανη κάθετη μπαλιά του Χούμελς, ο Αντεγέμι έφυγε ολομόναχος απέναντι στον Κουρτουά, ωστόσο στην προσπάθειά του να τον ντριμπλάρει άνοιξε το κοντρόλ, με αποτέλεσμα ο Καρβαχάλ να προλαβαίνει και να αλλοιώνει το πλασέ του.



Δύο λεπτά αργότερα ο Φίλκρουγκ στο τετ α τετ με τον Βέλγο πορτιέρο της «Βασίλισσας» σημάδεψε το δοκάρι κάνοντας την προβολή, παρ’ όλα αυτά, πιθανότατα ο φορ της Μπορούσια να ήταν εκτεθειμένος.



Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα υπέρ του συνόλου του Τέρζιτς και στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μπραντ βγήκε με ταχύτητα στην κόντρα, την κατάλληλη στιγμή πέρασε για τον Αντεγέμι, όμως ο εξτρέμ της Ντόρτμουντ νικήθηκε από τον Κουρτουά, ενώ η κεφαλιά του Φίλκρουγκ στο ριμπάουντ που πήρε εκτός ισορροπίας κατέληξε στα χέρια του κίπερ της Ρεάλ.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε και μοναδική αξιόλογη στιγμή ήταν ένα μακρινό σουτ του Σάμπιτσερ στο 41’, το οποίο απέκρουσε και πάλι ο Κουρτουά, ο οποίος ήταν ίσως ο κορυφαίος της Ρεάλ στα πρώτα 45 λεπτά.



Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν «άσφαιρες» στα αποδυτήρια, με τους Γερμανούς να έχουν σαφώς καλύτερη εικόνα στον τελικό και να αξίζουν αναμφισβήτητα έστω ένα γκολ, την ώρα που οι Ισπανοί φαίνονταν εκτός αγώνα.

«Ξεφούσκωσε» η Μπορούσια, πήρε μπρος και «καθάρισε» τον τελικό η «Βασίλισσα»

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Αντσελότι επέστρεψαν πιο δυναμικά, προσπαθώντας να αιφνιδιάσουν στα πρώτα λεπτά τους Βεστφαλούς και στο 49’ ο Κρόος απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Κόμπελ, ωστόσο ο Ελβετός ήταν σε ετοιμότητα διώχνοντας σε κόρνερ, από το οποίο ο Καρβαχάλ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα εκτός.



Ο Ισπανός μπακ λίγο έλειψε να στεφθεί σκόρερ και στο 57’, όταν με ένα βολέ εντός της αντίπαλης περιοχής προσπάθησε να βρει εστία, όμως το σουτ του αλλοιώθηκε από τον Μάατσεν και ο Κόμπελ μάζεψε εύκολα.



Η Ντόρτμουντ δεν είχε μπει και τόσο δυναμικά στο δεύτερο μέρος εν αντιθέσει με το πρώτο, παρ’ όλα αυτά, έκανε αισθητή την παρουσία της στο 63’, όταν ο Αντεγέμι βρήκε με σέντρα τον Φίλκρουγκ, αλλά η κεφαλιά-ψαράκι του επιθετικού των «κιτρινόμαυρων» κατευθύνθηκε στη γωνία που φύλαγε ο Κουρτουά, ο οποίος απέκρουσε με υπερένταση.



Έξι λεπτά αργότερα, με το τέμπο να έχει πέσει για τα καλά, η «Βασίλισσα» πλησίασε στο γκολ, με τον Μπέλινγκχαμ να μην μπορεί να πιάσει την κεφαλιά από τη σέντρα του Βινίσιους και τη μπάλα να περνάει κι από τον Κόμπελ και να φεύγει εκτός.



Τελικά, με τη Ντόρτμουντ να έχει «ξεφουσκώσει», η Ρεάλ Μαδρίτης κατόρθωσε να προηγηθεί στον τελικό στο 74’, όταν ο Κρόος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, με τον Καρβαχάλ και πάλι να παίρνει την κεφαλιά όπως συνέβη λίγο νωρίτερα, και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα αφού ούτε ο Κόμπελ ούτε ο Χούμελς μπόρεσαν να απομακρύνουν με επιτυχία.



Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να γίνει το 2-0, με τον Μπέλινγκχαμ από ευνοϊκότατη θέση μέσα από την αντίπαλη περιοχή να βλέπει το πλασέ του να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ.



Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Κόμπελ ώστε να σώσει την ομάδα του από το οριστικό τέλος, αφού αρχικά στο 80’ είχε απάντηση στο επικίνδυνο φάουλ του Κρόος, εν συνεχεία είπε «όχι» στο φανταστικό πλασέ εκτός περιοχής από τον Καμαβινγκά δευτερόλεπτα μετά και ένα λεπτό αργότερα απομάκρυνε θεαματικά τη γυριστή κεφαλιά του Νάτσο.



Ωστόσο, ο Ελβετός δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα στο 83’ όταν ο Βινίσιους βγήκε στο τετ α τετ απέναντί του, με τον Βραζιλιάνο να παίρνει την ασίστ από τον Μπέλινγκχαμ και να τον εκτελεί με συνοπτικές διαδικασίες για το 2-0.



Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να αντιδράσει για να ξαναμπεί στο ματς, βρήκε γκολ με τον Φίλκρουγκ στο 87’, όμως ο Γερμανός ήταν ελαφρώς εκτεθειμένος και το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.



Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τη Ρεάλ να κάνει σωστή διαχείριση και εν τέλει το τελευταίο σφύριγμα να τη βρίσκει νικήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης για 15η φορά στην ιστορία της.



Μπορούσια Ντόρτμουντ (Τέρζιτς): Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Μάατσεν, Τσαν (80' Μάλεν), Σάμπιτσερ, Σάντσο, Μπραντ (80' Αλέ), Αντεγέμι (72’ Ρόις), Φίλκρουγκ

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος (85' Μόντριτς), Μπέλινγκχαμ (85' Χοσέλου), Ροντρίγκο (90' Μιλιτάο), Βινίσιους (94' Βάσκεθ)

Σχόλια

Morpheous 2/6/2024 00:14

ΤΙ ΖΗΣΑΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΠΑΝΑΞΙΑ Ο ΠΑΟΚ, ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ REAL MADRID ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΗΤΤΗΤΗ ΤΟ 15ο CHAMPIONS LEAGUE ΜΕΣΑ ΣΤΟ WEBLEY ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ!!!!

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες