3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Euro: Οι προβλέψεις των συντακτών του agones.gr για τον νικητή της διοργάνωσης

Euro: Οι προβλέψεις των συντακτών του agones.gr για τον νικητή της διοργάνωσης

Συντάκτης: Agones team
Agones team
13/6/2024 10:44
Σε αντίθεση με το Μουντιάλ, το τρόπαιο του οποίου καταλήγει πάντα σε ισχυρούς με εξαίρεση τις κατακτήσεις της Ουρουγουάης στα πρώιμα χρόνια της διοργάνωσης, το Euro έχει αποδείξει ότι είναι ένας θεσμός που δίνει ευκαιρίες και στα αουτσάιντερ, γεγονός που το κάνει από αυτή την άποψη περισσότερο ενδιαφέρον.

Η Δανία το 1992, η Πορτογαλία το 2016 και φυσικά η Ελλάδα το 2004 αποτελούν τρία τρανταχτά παραδείγματα που επιβεβαιώνουν την προαναφερθείσα διαπίστωση, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ξεχωριστή αίγλη στο εν λόγω τουρνουά.Στη φετινή διοργάνωση, η οποία θα είναι η 17η και θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, η Αγγλία και η Γαλλία είναι οι δύο χώρες που προσδιορίζονται ως τα μεγαλύτερα φαβορί, ενώ ακολουθούν οι διοργανωτές, η Ισπανία, η Πορτογαλία και βεβαίως η κάτοχος του τίτλου, Ιταλία.

Θα είναι χρονιά για τα φαβορί όμως ή… θα έχουμε ακόμα μία έκπληξη στον θεσμό; Η συντακτική ομάδα του agones.gr αναλύει τα δεδομένα, «ζυγίζει» τις πιθανότητες και σας παρουσιάζει τις προβλέψεις της με στόχο πάντα το ταμείο.

Κώστας Καραγιαννόπουλος

Μετά την καταιγίδα…
Euro: Οι προβλέψεις των συντακτών του agones.gr για τον νικητή της διοργάνωσης
Έπειτα απ' το εφιαλτικό φινάλε στον τελικό του Euro με την Ιταλία μέσα στο «σπίτι» της, ουκ ολίγοι οπαδοί της Αγγλίας το πήραν μάλλον απόφαση ότι δε θα ζήσουν ποτέ το… «it’s coming home». Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι…

Ένα χτύπημα σαν αυτό στο «Γουέμπλεϊ» μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκειτ, η οποία πηγαίνει στα γήπεδα της Γερμανίας ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για το τρόπαιο, διαθέτοντας ένα ρόστερ με αξιοζήλευτη ποιότητα, ειδικά από τη μέση και μπροστά. Είναι ενδεικτικό ότι είναι τέτοιο το βάθος των «τριών λιονταριών» που η ενδεκάδα των απόντων θα ήταν ικανή να διεκδικήσει το Ευρωπαϊκό.

Ο αρχισκόρερ Κέιν γνωρίζει πολύ καλά τα γερμανικά γήπεδα από τη θητεία του στην Μπάγερν, ο εξτρέμ Φόντεν προέρχεται από σεζόν καριέρας έχοντας την ταμπέλα του κορυφαίου παίκτη της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ στο άλλο «φτερό» ο Σάκα, πιο ώριμος από ποτέ μετά το χαμένο πέναλτι στο Euro 2020, επιστρέφει στο θεσμό για να δώσει τις δικές του απαντήσεις ύστερα από μια εξαιρετική σεζόν με την Άρσεναλ. Τα φώτα βέβαια στρέφονται δικαίως στον 20χρονο χαφ Μπέλιγχαμ ο οποίος φέρνει αέρα νικητή μετά τις επιτυχίες με την Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή σεζόν. Ο δε πάγκος… τρομακτικός, με τον Σάουθγκέιτ να μπορεί να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού με παίκτες όπως οι Πάλμερ, Γουότκινς, Έζε, Μπόουεν, Τόνι και Γκόρντον. Όλοι τους θα ήταν βασικοί σχεδόν σ’ όλες τις ομάδες του τουρνουά.

Έχω την εντύπωση πως η ποδοσφαιρική ιστορία χρωστάει κάτι στην Εθνική Αγγλίας και τα «τρία λιοντάρια», πιο σοφά και ώριμα από ποτέ μετά το κάζο στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» έχουν την ποιότητα και τη δυναμική να βάλουν τέλος στη φαγούρα που τόσο τους ταλανίζει. Μετά από κάθε καταιγίδα άλλωστε ξεπροβάλλει ουράνιο τόξο... Αλήθεια, πόσο «σατανικό» σενάριο θα ήταν η Αγγλία να σηκώσει τίτλο μέσα σε γερμανικό έδαφος, παίρνοντας ρεβάνς από την Γερμανία, που στέφθηκε τελευταία φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης στο «Γουέμπλεϊ»;

Αγγλία (4.25)

Θάνος Τσαλουχίδης

Με τη σταθερότητα και την ποιότητα των «μπλε»
Euro: Οι προβλέψεις των συντακτών του agones.gr για τον νικητή της διοργάνωσης
Σε ακόμη μία διοργάνωση η Γαλλία συμμετέχει ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τρόπαιου. Μπορεί να πήρε το Μουντιάλ το 2018 και τέσσερα χρόνια μετά να έφτασε ως τον τελικό αλλά στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα η πορεία της δεν είναι το ίδιο επιτυχημένη τα τελευταία χρόνια.

Τελευταία φορά έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης το 2000 και από τότε δυσκολεύεται αρκετά. Ναι μεν το 2016 στην έδρα της πήγε ως τον τελικό αλλά σε όλες τις άλλες διοργανώσεις δεν μπόρεσε να φτάσει πιο μακριά από τα προημιτελικά.

Το ρόστερ της ξεχειλίζει και πάλι από ποιότητα, με τον αρχηγό Εμπαπέ να θέλει να πάει ως πρωταθλητής Ευρώπης στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος θα είναι αυτός που θα ηγηθεί της προσπάθειας της χώρας τους, έχοντας βέβαια δίπλα του τους Γκριζμάν και Ντεμπελέ αλλά και παίκτες όπως οι Μπαρκολά, Τουράμ και Κομάν.

Ο Καντέ επέστρεψε στην εθνική και θα δώσει τα απαραίτητα τρεξίματα και την εμπειρία στο χώρο του κέντρου, μαζί με τους Καμαβινγκά και Τσουαμενί, ενώ και ο 18χρονος Ζαΐρ-Εμερί έδειξε τι μπορεί να προσφέρει με την εικόνα που είχε τη σεζόν που μας πέρασε στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Πιστεύω πως θα τερματίσει στην πρώτη θέση και πάνω από την Ολλανδία στον όμιλο της, η λογική λέει πως θα πέσει πάνω σε μία εκ των Τσεχία και Τουρκία στους «16» και αν όλα πάνε βάσει των φαβορί θα βρει στους «8» το Βέλγιο, με τον δρόμο για την τετράδα να είναι ανοικτός. Από εκεί και έπειτα θα χρειαστεί χαρακτήρα και πιστεύω ότι τον έχει.

Γαλλία (5.50)

Δημήτρης Ρήγας

Η στιγμή των «κόκκινων διαβόλων» που δεν περιμένει κανείς
Euro: Οι προβλέψεις των συντακτών του agones.gr για τον νικητή της διοργάνωσης


Κακά τα ψέματα, όποιος θεωρεί εύκολο να προβλέψει ποια ομάδα θα κατακτήσει ένα Euro, τότε ας το μοιραστεί και μαζί μας για να κάνει τη ζωή μας καλύτερη. Σχεδόν κανείς δεν περίμενε το 2021 την Ιταλία, ούτε το 2016 την Πορτογαλία. Το τελευταίο φαβορί που πήρε την κούπα ήταν η Ισπανία το 2012. Ακόμα και το 2008 που ανέβηκαν στην κορυφή οι «φούριας ρόχας», δεν ήταν σε καμία περίπτωση φαβορί πριν τη σέντρα της διοργάνωσης. Για να πάμε φυσικά πιο πίσω στο θαύμα της Ελλάδας το 2004.

Πίσω στο σήμερα λοιπόν και δεν έχω κρύψει ποτέ την προτίμησή μου και τη συμπάθειά μου προς την Εθνική Αγγλίας. Η πρώτη μου σκέψη λοιπόν ήταν τα «τρία λιοντάρια», διότι διαθέτουν ένα εκπληκτικό ρόστερ και στο προηγούμενο τουρνουά ήταν η καλύτερη ομάδα, έστω κι αν δεν πήραν το τρόπαιο, ενώ στο Μουντιάλ αποκλείστηκαν στα προημιτελικά. Παρ’ όλα αυτά είναι βάσει αποδόσεων το μεγάλο φαβορί και σε απόδοση 4,00 δεν θα τους πόνταρε ούτε ο... Βασιλιάς Κάρολος.

Η Γαλλία στα δικά μου μάτια είναι η καλύτερη ομάδα αλλά ούτε το 5,50 των «μπλε» δεν με καλύπτει, αν και «καίγονται» να γυρίσουν στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 24 ολόκληρα χρόνια. Οι Γερμανοί μόνο και μόνο επειδή είναι διοργανωτές πληρώνουν κι αυτοί στο 5,50, ενώ οι ταλαντούχοι Πορτογάλοι θεωρούνται τέταρτο φαβορί. Τους πιστεύω αλλά δύσκολα θα φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Στην Ισπανία κάτι φαίνεται να της λείπει και οι κάτοχοι του τίτλου Ιταλοί δεν πείθουν σε καμία των περιπτώσεων ότι είναι ικανοί να διακριθούν. Πλέον άλλωστε τους περιμένουν... όλοι μετά την έκπληξη και την κατάκτηση της κούπας πριν από τρία χρόνια. Οι Ολλανδοί έχουν μεγάλο πρόβλημα στην άκρη του πάγκου, καθώς ο Ρόναλντ Κούμαν δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Κάπως έτσι κατέληξα στην έκπληξη του Βελγίου.

Η παρέα του Κέβιν Ντε Μπρόινε θα πάει στη Γερμανία αρκετά ανανεωμένη. Κάποια από τα παλιά στελέχη αποχώρησαν, ενώ ο Τιμπό Κουρτουά ο οποίος φέρεται να χαλούσε το κλίμα, δεν συμμετέχει στην αποστολή. Ο Λουκάκου θα είναι εκεί όπως και πλήθος άλλων ταλαντούχων αλλά και έμπειρων ποδοσφαιριστών. Το «παραμύθι» μοιάζει ωραίο με τον Τεντέσκο στον πάγκο να παραμένει αήττητος από τότε που ανέλαβε. Παράλληλα εδώ και μια δεκαετία όλοι περίμεναν από τους «κόκκινους διαβόλους» να σηκώσουν κάποιο τρόπαιο και δεν τα κατάφερναν ποτέ.

Πιστεύω ότι αξίζει το ρίσκο στο ποντάρισμα μίας εθνικής ομάδας που σχεδόν κανείς δεν περιμένει να φτάσει μακριά. Θα επιλέξω την κατάκτηση του τροπαίου λοιπόν από το Βέλγιο σε άκρως ελκυστική απόδοση που δεν περνάει απαρατήρητη.

Βέλγιο (19.00)

Γιώργος Χρονόπουλος

Με τη δύναμη της έδρας για το comeback στην κορυφή τα «πάντσερ»
Euro: Οι προβλέψεις των συντακτών του agones.gr για τον νικητή της διοργάνωσης
Αν έλεγα πως είμαι φαν της Γερμανίας θα έλεγα ψέμα και μάλιστα μεγάλο, ωστόσο δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ πως πρόκειται για την πιο σταθερή Εθνική ομάδα όλων των εποχών, με τις σερί αποτυχίες που έχει βιώσει ξεκινώντας από το Μουντιάλ του 2018 μέχρι και αυτό του 2022 να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, αφού σχεδόν πάντα τη συναντάμε τουλάχιστον στα ημιτελικά των μεγάλων διοργανώσεων.

Η πολυνίκης της διοργάνωσης με τρεις κατακτήσεις έχει να επιδείξει ένα κράμα παλιών και νέων, με τη σπουδαία εμπιρία του επανακάμψαντα Τόνι Κρόος να συνδυάζεται την ορμή παικτών όπως ο Βιρτζ, ο Φίλκρουγκ, ο Μουσιάλα και όλα αυτά υπό την καθοδήγηση του Γιουλιάν Νάγκελσμαν, που έφερε νέα πνοή στη «νασιοναλμανσάφτ», η οποία μετά τον Γιοακίμ Λεβ είδε τον Χάνσι Φλικ να μην εκπληρώνει τις προσδοκίες.

Το γεγονός πως αποτελεί την οικοδέσποινα θα μπορούσε να της προσδώσει και άγχος εκτός ορμητικότητα, αλλά πρόκειται για την ομάδα με το πλεόν «κρύο αίμα» παραδοσιακά, που έχει να αποδείξει πολλά, αφού πέρασα αισίως 28 χρόνια από την τελευταία φορά που στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης κι έχουν συνεχή πτωτική πορεία με δύο «ντροπιαστικές» παρουσίες σε Μουντιάλ, με αποκλεισμό από τους ομίλους, ενώ στο προηγούμενο Euro τέθηκαν νοκ άουτ από τους Άγγλους στη φάση των «16» σε ματς που διεξήχθη στο «Γουέμπλεϊ».

Στον όμιλο με Ουγγαρία, Σκωτία και Ελβετία θεωρώ πως θα τερματίσουν πρώτοι σχετικά εύκολα, με τον δρόμο να είναι ανοιχτός για τη οκτάδα στη συνέχεια, αφού λογικά θα βρουν Σέρβους, Δανούς ή Σλοβένους στους «16», αν δεν «αυτοκτονήσει» η Αγγλία. Το πρώτο μεγάλο ματς θα του περιμένει στα προημιτελικά με Ιταλούς, Ισπανούς ή Κροάτες στην καλύτερη. Το μονοπάτι τους δεν είναι μεν το πιο εύκολο από εκεί και έπειτα, ωστόσο το γεγονός πως αν και οικοδεσπότες δεν λογίζονται ως μεγάλο φαβορί χαλαρώνει και την πίεση που δέχονται και αυτό θεωρώ πως μπορεί να λειτουργήσει υπέρ τους.

Με την απόδοση να προσεγγίζει το 6.50 και να την βρίσκει τρίτο φαβορί θεωρώ πως αξίζει το ποντάρισμά μας.

Γερμανία (6.50)

Βασίλης Γούσιος

Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα της Αγγλίας;
Euro: Οι προβλέψεις των συντακτών του agones.gr για τον νικητή της διοργάνωσης
Αν όχι τώρα πότε πια; Το «it’s coming home» έχει καταντήσει λίγο γραφικό η αλήθεια είναι, ωστόσο μετά τη «σφαλιάρα» στον τελικό του Euro 2020 από την Ιταλία μέσα στο «Γουέμπλεϊ» και τον πρόωρο αποκλεισμό που ακολούθησε στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, επήλθε μια απότομη «προσγείωση» που μόνο σε καλό μπορεί να βγει.

Μαζί με τη Γαλλία, η Αγγλία θεωρείται φυσιολογικά φέτος το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση και διαθέτοντας ομολογουμένως ένα από τα «τρομακτικότερα» ρόστερ στη διοργάνωση με κορυφαίους παίκτες σε κάθε γραμμή, εκτιμούμε ότι αυτή τη φορά μπορεί να κάνει επιτέλους το όνειρό της πραγματικότητα.

Συνδυάζει εμπειρία και νιάτα, ταχύτητα, δύναμη και υψηλή τεχνική και ούσα πιο «διαβασμένη» και πιο υποψιασμένη από κάθε άλλη φορά, είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα πρωταγωνιστήσει. Αν έχει παράλληλα την ψυχραιμία και την τύχη με το μέρος της στις κρίσιμες στιγμές, όπως είναι φερειπείν οι διαδικασίες των πέναλτι που δεν της «πάνε» διαχρονικά, τότε ναι, ήρθε η ώρα πια να «σπάσει» την «κατάρα».

Αγγλία (4.25)

Σχόλια

FORME111 13/6/2024 14:26

καμμια σχεση με γνωστες στοιχηματοσ

STAFL 14/6/2024 17:05

ΦΑΒΟΡΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΥΠΕΛΛΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ; ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ. ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΠΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες