6

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0: Τον «προσγείωσε» κι έμεινε ζωντανός για τον τίτλο!

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0: Τον «προσγείωσε» κι έμεινε ζωντανός για τον τίτλο!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
12/5/2024 21:59
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Ολυμπιακού στην Τούμπα για την εξ αναβολής 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League κι έτσι διατήρησε «ζωντανές» τις ελπίδες του για τον τίτλο αφήνοντας εκτός κούρσας πια τους «ερυθρόλευκους».

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι του και με σκόρερ τους Τάισον (26') και Αντρίγια Ζίβκοβιτς (65') έφτασε σε μία σημαντική νίκη με το πρωτάθλημα πλέον να γίνεται αγώνας για... δύο.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βγάλει στο γήπεδο την εικόνα που είχε στα ματς με την Άστον Βίλα και η ήττα αυτή του στερεί τη δυνατότητα να διεκδικήσει ως το τέλος την πρώτη θέση. Ο ΠΑΟΚ έτσι μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και υποδέχεται την Τετάρτη (15/5) τον Παναθηναϊκό ψάχνοντας άλλη μία νίκη και ελπίζοντας σε ένα... δώρο από τον σημερινό του αντίπαλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στην 4η θέση και στο -1 από τον τρίτο Παναθηναϊκό και την Τετάρτη θα φιλοξενήσουν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την ΑΕΚ. Σίγουρα στο μυαλό όλων στον Πειραιά υπάρχει ο μεγάλος τελικός του Κόνφερενς Λιγκ με τη Φιορεντίνα, το πρωτάθλημα «χάθηκε» αλλά υπάρχει ο στόχος τουλάχιστον της τρίτης θέσης.

Πιο «σφιχτός» ο ΠΑΟΚ και προβάδισμα με Τάισον

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχε κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα του, τη στιγμή που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, άφησε εκτός τους Ιμπόρα, Φορτούνη, Ποντένσε και Ελ Κααμπί σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Άστον Βίλα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τον Ολυμπιακό όταν στο 9' ο Μαρτινς έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά και σέντραρε για τον Μασούρα ο οποίος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να απαντήσει τρία λεπτά μετά και λίγο έλειψε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Μπράντον έφυγε ωραία στην αντεπίθεση και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή για τον Κωνσταντέλια που βγήκε τετ α τετ με τον Τζολάκη, δεν έκανε όμως καλό κοντρόλ και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού πρόλαβε να διώξει σωτήρια.

Το παιχνίδι δεν είχε ωραίο ρυθμό έπειτα, με τις δύο ομάδες όμως να ψάχνουν τρόπους να επιτεθούν. Έτσι στο 26' οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, ο Σβαμπ «άνοιξε» δεξιά για τον Σάστρε αυτός έκανε τη σέντρα με την μπάλα να κοντράρει και να παίρνει ύψος. Ο Ζίβκοβιτς με γυριστό την έφερε στο κέντρο της μεγάλης περιοχής και ο Τάισον με σουτ «νίκησε» τον Τζολάκη για το 1-0.

O ΠΑΟΚ πήρε ψυχολογία από αυτό το γκολ, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει άμεσα αντίδραση. Στο 31' ο Μαρτίνς με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Κίνι ανάγκασε τον Κοτάρσκι να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου έκλειναν πολύ καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Κοτάρσκι και δεν άφηναν χώρους στους αντιπάλους τους με τον Όρτα να έχει ένα σουτ εκτός περιοχής στο 41' το οποίο όμως δεν ανησύχησε τον Κροάτη.

Νεύρα, ένταση και... 2-0!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένταση και αψιμαχίες ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, με τον Ντελαζό να δείχνει την κίτρινη κάρτα σε Σβαμπ και Ποντένσε.

Ο εκνευρισμός που υπήρχε και στις δύο πλευρές δεν βοηθούσε στον ρυθμό του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει κυρίως τον νεοεισελθόντα Ποντένσε για να δημιουργήσει επιθετικά.

Ο ΠΑΟΚ όμως στην πρώτη του φάση στο δεύτερο μέρος κατάφερε να πετύχει το 2-0. Ο Κωνσταντέλιας έφυγε από αριστερά σε μία αντεπίθεση, «άδειασε» με υπέροχη ντρίπλα τον Κίνι και με ωραία ασίστ «έβγαλε» τετ α τετ τον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος βρέθηκε απέναντι στον Τζολάκη και με ψύχραιμο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε πλέον σοβαρό προβάδισμα, έδειχνε να ελέγχει το ματς και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του ουσιαστική τελική προσπάθεια στο 84' με μία κεφαλιά του Καρβάλιο με τον Κοτάρσκι όμως να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που στο 89' απείλησαν εκ νέου, με τον Τάισον να προλαβαίνει την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή και με ένα τεχνικό σουτ να ψάχνει το «παραθυράκι» της εστίας του Τζολάκη αλλά να μην βρίσκει στόχο.

Ο Ολυμπιακός έψαξε στο τέλος το γκολ που θα τον έβαζε και πάλι στο παιχνίδι, ο Καρβάλιο είχε νέα τελική αλλά ίδια κατάληξη με την προηγούμενη όμως στο 90+3' ο Όρτα έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ εκτός περιοχής το οποίο «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο Μεϊτέ βρέθηκε σε καλή θέση έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ και τον Ντελαζό να σφυρίζει έπειτα τη λήξη της αναμέτρησης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Αν. Ζίβκοβιτς (75' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (76' Μουργκ), Τάισον, Μπράντον Tόμας (59' Σαμάτα)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (68' Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Όρτα, Τσικίνιο (74' Καρβάλιο), Μαρτίνς (68' Φορτούνης), Μασούρας (46' Ποντένσε), Ναβάρο (46' Ελ Κααμπί).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες