3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός - Βόλος 3-0: Νίκησε, πλησίασε την κορυφή και τώρα Μακάμπι (video)

Ολυμπιακός - Βόλος 3-0: Νίκησε, πλησίασε την κορυφή και τώρα Μακάμπι (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
3/3/2024 21:32
Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα 3-0 του Βόλου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Stoiximan Super League και επέκτεινε περαιτέρω το νικηφόρο σερί του από όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν από νωρίς αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω αποβολής του Μπαριέντος μόλις στο 6' με απευθείας κόκκινη κάρτα, και το εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα αφού πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο μέρος με τον Ελ Κααμπί να βρίσκει δίχτυα δύο φορές (27', 45'+4'). Αυτό απλοποίησε την κατάσταση και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το δεύτερο ημίχρονο, όπου οι γηπεδούχοι είχαν δύο γκολ που ακυρώθηκαν μέσω VAR, αλλά κατάφεραν να πετύχουν ένα γκολ ακόμα με τον Γιόβετιτς στο 87'. Αυτή ήταν η πέμπτη σερί νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και πλέον έφτασε τους 57 βαθμούς, προσπερνώντας τον Παναθηναϊκό και ανεβαίνοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας, ενόψει της έναρξης των πλέι οφ, αφού οι «πράσινοι» έμειναν στους 56 μετά την ισοπαλία στην Κρήτη. Ταυτόχρονα μείωσε στους τρεις πόντους και τη διαφορά από την κορυφή όπου πλέον βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, ενώ είναι και στο -2 από την ΑΕΚ που βρίσκεται στη 2η θέση και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο κρίσιμο πρώτο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τη φάση των «16» του Κόνφερενς Λιγκ την προσεχή Πέμπτη (7/3) στο Φάληρο.

Αντίθετα ο Βόλος παρέμεινε στους 20 βαθμούς ισοβαθμώντας πλέον με τον Παναιτωλικός στην 11η θέση και απέχει μόλις έναν πόντος από την επικίνδυνη ζώνη, με τις ισορροπίες να «λεπτές» στην ουρά πριν την έναρξη των πλέι άουτ.

Οι ισορροπίες ανατράπηκαν νωρίς και οι «ερυθρόλευκοι» «καθάρισαν»

Ο δυναμισμός με τον οποίο μπήκαν οι Θεσσαλοί στο ματς φάνηκε άμεσα, αφού μόλις στην πρώτη φάση ο Ασεχνούν έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Έσε και δέχτηκε την κίτρινη κάρτα, ενώ στο 6' ο Μπαριέντος έκανε αντιαθλητικό τάκλιν στον Μασούρα, στον χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα, φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση την ομάδα του από νωρίς.

Ο Ολυμπιακός έχοντας πλέον αριθμητικό πλεονέκτημα, ανέβασε πολύ τις γραμμές του και «στρίμωξε» τους φιλοξενούμενους, απειλώντας στον 9' με σουτ του Ποντένσε να περνάει λίγο άουτ, αλλά στο 11' ο Βόλος ανησύχησε τους γηπεδούχους όταν ο Κόμπα ξέφυγε σε αντεπίθεση, αλλά ο Μωραΐτης δεν πρόλαβε τη μπάλα στο γύρισμα που έκανε.

Σε κάθε περίπτωση αυτή ήταν η εξαίρεση στον... κανόνα που ήθελε τους «ερυθρόλευκους» να πιέζουν πολύ για το γκολ, ψάχνοντας κυρίως τον Ελ Κααμπί με με γεμίσματα, ενώ στο 18' «άγγιξαν» το γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ποντένσε να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 20' και στο 24' ο Ελ Κααμπί βρέθηκε σε θέσεις βολής, μετά από πανέξυπνες ασίστ του Ποντένσε, αλλά αστόχησε σε αμφότερες, βρίσκοντας όμως τελικά δίχτυα στο 27', αφού βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, μετά από σέντρα του Όρτα στο πρώτο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα παραλίγο να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, όταν ο Μασούρας αντί να πλασάρει σε τετ-α-τετ «έσπασε» τη μπάλα στον Μαροκινό στην κενή εστία, αλλά τον βρήκε σε λάθος κίνηση και η ευκαιρία χάθηκε.

Το γκολ έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ, οι οποίοι κατέβασαν ταχύτητα, δίνοντας μέτρα στον Βόλο, που στο 42' προσπάθησε να απειλήσει αλλά το σουτ του Μύγα πέρασε πολύ άουτ, όπως έγιναν και από πλευράς «ερυθρόλευκων» με σουτ του Έσε στο 45'+1' από καλή θέση στα όρια της περιοχής.

Με το πρώτο μέρος να φτάνει στο τέλος του όμως, ο πολύ δραστήριος Ποντένσε πάτησε για ακόμα μία φορά στην αντίπαλη περιοχή, με τον Μύγα να τον μαρκάρει απρόσεκτα και κατόπιν ελέγχου στο VAR να καταλογίζεται πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Κααμπί στο 45'+4' δίνοντας πλέον ισχυρό προβάδισμα νίκης στους Πειραιώτες.

«Ερυθρόλευκος» μονόλογος και «κερασάκι» από Γιόβετιτς

Ο Ολυμπιακός πάντως μπήκε πολύ δυνατά και στη επανάληψη χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με κοντινές κεφαλιές του Ποντένσε στο 47' και το 50', ενώ ο Μασούρας στο 52' νικήθηκε από τον Κόβατς σε τετ-α-τετ. τελικά ο διεθνής Έλληνας εξτρέμ πέτυχε γκολ στο 56' με κεφαλιά μετά από κόρνερ και λάθος έξοδο του Κόβατς, αλλά αυτό ακυρώθηκε για φάουλ του Ρέτσου που συμμετείχε στη φάση.

Ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε μετά το 60' σε αλλαγές, καθώς οι Πειραιώτες παίζουν συνεχόμενα ματς μετά τις 10 Φεβρουαρίου και έχουν μπροστά τους το κρίσιμο πρώτο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ την Πέμπτη (7/3) για τη φάση των «16» του Κόνφερενς Λιγκ.

Ο Γιόβετιτς που μπήκε στο ματς ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος και απείλησε στο 62'. ενώ στο στο 67' ο Ελ Κααμπί λειτούργησε αλτροϋστικά και σέρβιρε για τον Ποντένσε αντί να πάει για το χατ-τρικ, με τον Πορτογάλο να δίνει με τη σειρά του στον Τσικίνιο και ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κόβατς από κοντά.

Οι γηπεδούχοι κυνηγούσαν ένα τρίτο γκολ, με τον Ελ Αραμπί να μπαίνει στη θέση του Ελ Κααμπί στο 74' και να... εκβιάζει οριακά προσπάθειες. Στο 83' μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Κόβατς, αλλά στο 88' σέρβιρε έτοιμο το γκολ στον Γιόβετιτς που σε κενή εστία δεν αστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ένα λεπτό αργότερα μάλιστα ο Ποντένσε κατάφερε τελικά να χριστεί κι αυτός σκόρερ, μετά από όμορφο συνδυασμό εντός περιοχής, ωστόσο μετά από έλεγχοσ το VAR η μπάλα φάνηκε πως έχει βρει στο χέρι του Ναβάρο αρχικά και το τέρμα ακυρώθηκε, με το ματς να λήγει χωρίς κάτι άλλο αξιοσημείωτο στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (60΄ Γιόβετιτς), Άμπι, Ρέτσος (60΄ Μπιανκόν), Ορτέγκα, Τσικίνιο (73΄ Τσικίνιο), Έσε (60΄ Αλεξανδρόπουλος), Όρτα, Μασούρας, Ποντένσε, Ελ Κααμπί (73΄ Ελ Αραμπί).

Βόλος (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Μύγας, Ράτσιτς, Σιέλης, Λούνα, Ντε Καμπς (46΄ Κίτσος), Μπαριέντος, Ασεχνούν (76΄ Τάχατος), Ολιβέρα (60΄ Μπερτόγλιο), Κόμπα (84΄ Αλσανίδης), Μωραΐτης.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες