4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2: «Διπλό» κορυφής για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην Φθιώτιδα! (video)

Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2: «Διπλό» κορυφής για τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην Φθιώτιδα! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/3/2024 21:31
Ο κυρίαρχος ΠΑΟΚ με δύο γκολ στο δεύτερο μέρος (71’ Τάισον, 90+2’ Μπάμπα) πέρασε με 2-0 από την έδρα της παθητικής Λαμίας και μετά την απώλεια της ΑΕΚ ολοκλήρωσε την κανονική περιόδο στην κορυφή του πρωταθλήματος. Μεγάλες φάσεις για να ανοίξει νωρίτερα το σκορ είχε ο «Δικέφαλος του Βορρά», που ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι.

Από τους μεγάλους κερδισμένους της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 2-0 της Λαμίας στην Φθιώτιδα κάνοντας το 14x14 επί των Φθιωτών σε ματς Σούπερ Λιγκ και προσπέρασε την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν την υπεροχή από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ απέναντι στους Φθιωτούς που αμύνονταν με βάθος στο γήπεδο, και η πίεση τους απέδωσε καρπούς στο δεύτερο μέρος, βρίσκοντας δύο γκολ με Τάισον (71’) και Μπάμπα (90+2’).

Η ομάδα του Λουτσέσκου που είχε 78% ποσοστό κατοχής στο ματς και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στα μετόπισθεν, πήρε τους τρεις βαθμούς και προσπέρασε με +1 την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας. Παράλληλα ξέφυγε με +3 από την 3η θέση όπου βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός ενώ απέχει τέσσερις βαθμούς από τον 4ο Παναθηναϊκό. Έτσι πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην Κροατία για το πρώτο παιχνίδι με την Ντιναμό Ζάγκρμεπ στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Κόνφερενς Λιγκ.

Στον αντίποδα, η Λαμία στο πρώτο παιχνίδι χωρίς τον Καρλίτος δεν ήταν αιχμηρή στη επίθεση και γνώρισε την τρίτη διαδοχική ήττα της. Φυσικά η επιτυχία της συμμετοχής στα πλει-οφ είναι ιστορική για τους Φθιωτούς που ετοιμάζονται για δέκα πολύ δυνατά παιχνίδια.

Το ματς:


Κυρίαρχος από το ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ, έχασε το… άχαστο ο Σαμάτα

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και στα πρώτα λεπτά διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου στον Μεϊτέ αλλά μετά και από τσεκάρισμα του VAR θεωρήθηκε ότι δεν υπήρχε παράβαση. Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήταν κλασσική και άνηκε στον «Δικέφαλο του Βορρά» όταν στο 12’ ο Μεϊτέ βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι μετά από πάσα του Τάισον αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου πλησίασε ξανά στο γκολ στο 14’ με σουτ του Ζίβκοβιτς που έδιωξε σε κόρνερ ο Κοσέλεφ, ενώ η απάντηση της Λαμίας ήρθε τρία λεπτά μετά με σουτ του Νούνιες που υποχρέωσε τον Κοτάρσκι σε επέμβαση.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ψάχνουν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα των Φθιωτών και στο 22’ είχαν νέα καλή στιγμή με σουτ του Κωνσταντέλια το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα χάθηκε στο 25’ όταν μετά από ωραίο ένα-δύο του Μπάμπα με τον Κωνσταντέλια ο Γκανέζος μπακ έδωσε πάρε-βάλε στον Σαμάτα αλλά αυτός δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας.



Ακολούθησε από μία αναγκαστική αλλαγή για την κάθε ομάδα, με τον Τζανδάρη να αντικαθιστά τον Μαρτίνες και τον Μπράντον τον Σαμάτα. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είχε διαρκώς την κατοχή της μπάλας με την Λαμία να αμύνονταν σε χαμηλό μπλοκ. Στο 40’ οι αμυντικοί των γηπεδούχων έδιωξαν σε κόρνερ ένα σουτ του Οζντόεφ. Στις καθυστερήσεις ήταν η σειρά της Λαμίας να απειλήσει στην αντεπίθεση αλλά το σουτ του Τσιλούλη μέσα από την περιοχή δεν ήταν δυνατό και ο Κοτάρσκι μπλόκαρε εύκολα κρατώντας το 0-0 ως το ημίχρονο.

Μονόπλευρο το παιχνίδι και στο δεύτερο μέρος, τον λύτρωσε ο Τάισον στο 71’

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να ήταν συνεχώς μπροστά συνεχίζοντας να σπαταλά ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 51’ ο Μεϊτέ έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Κοσέλεφ να απομακρύνει, ενώ τρία λεπτά μετά ο γκολκίπερ της Λαμίας απέκρουσε και το σουτ του Τάισον.

Στο 59’ ο «Δικέφαλος του Βορρά» πλησίασε ξανά στο γκολ με τον Τόμας να αστοχεί από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 62’ το σουτ του Κωνσταντέλια πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Άστοχη ήταν και η κεφαλιά του Κεντζιόρα στο 66’ αλλά η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε τελικά καρπούς στο 71’. Ο Τάισον βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή και με καλοζυγισμένο σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοσέλεφ «γράφοντας» το 1-0.



Ο Μπάμπα «κλείδωσε» το ματς στο φινάλε

Ακολούθησε διπλή αλλαγή από πλευράς ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου να περνάει στο ματς τους Ντεσπόντοφ και Βιεϊρίνια αντί των Ζίβκοβιτς και Ότο, αλλάζοντας τη δεξιά πλευρά. Η Λαμία είχε προχωρήσει λίγο νωρίτερα σε αλλαγή με την είσοδο του Τσούκαλου αντί του Μάλτσι και στο 81’ ο Βόκολος πέρασε τους Κοντονίκο και Βασιλαντωνόπουλο στη θέση των Αμαράλ και Τζανετόπουλο. Ο Λουτσέσκου έκλεισε τις αλλαγές στο 84’ με τους Μουργκ με Τσιγγάρα να αντικαθιστούν τους Κωνσταντέλια και Οζντόεφ.

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε την υπεροχή και στο 90+2’ «κλείδωσε» τη νίκη με τον Μπάμπα. Ο Γκανέζος πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Τόμας, γύρισε ωραία και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.



Με τη νίκη ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας στο φινάλε της κανονικής διάρκειας χάρη και στη… βοήθεια του συμπολίτη Άρη, ο οποίος ισοφάρισε στο 90+7' σε 3-3 την ΑΕΚ στο άλλο παιχνίδι στερώντας της δύο βαθμούς.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Koσέλεφ, Αμαράλ (81’ Κοντονίκος), Τζανετόπουλος (81’ Βασιλαντωνόπουλος), Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνες (29’ Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μάλτσι (60’ Τσούκαλος), Σλίβκα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Koτάρσκι, Γιόνι (75’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (85’ Τσιγγάρας), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (74’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Κωνσταντέλιας (84’ Μουργκ), Σαμάτα (36’ Τόμας).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες