Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός - Κηφισιά 1-1: Νέα γκέλα ολκής για τους «πράσινους» (video)

Παναθηναϊκός - Κηφισιά 1-1: Νέα γκέλα ολκής για τους «πράσινους» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/2/2024 22:04
Ο Παναθηναϊκός υπέπεσε σε δεύτερη διαδοχική γκέλα στο πρωτάθλημα μένοντας στο 1-1 με την Κηφισιά στην Λεωφόρο και έχασε νέο έδαφος στη μάχη για το πρωτάθλημα. Προηγήθηκαν με Παλάσιος (37’) οι «πράσινοι» αλλά στο 64’ έχασαν με αποβολή τον Σένκεφελντ και οι μαχητικοί νεοφώτιστοι ισοφάρισαν στο 68’ με τον Μιλίτσεβιτς ενώ είχαν ευκαιρίες για να φέρουν… τούμπα το ματς.

Για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να νικήσει σε δύο διαδοχικά παιχνίδια, και μάλιστα και τα δύο στην Λεωφόρο! Μετά το 2-2 με την Λαμία, οι «πράσινοι» έφεραν ισοπαλία 1-1 με την Κηφισιά πληρώνοντας την αποβολή του Σένκεφελντ στο 64ο λεπτό.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ έβγαλε πρόβλημα δημιουργικά στο πρώτο μέρος απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα της Κηφισιάς, αλλά κατάφερε να βρει τη λύση στο 37ο λεπτό με τον Παλάσιος παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν σε βάθος και το «τριφύλλι» δυσκολεύονταν να βρει φάσεις για ένα δεύτερο τέρμα.

Το σκηνικό άλλαξε άρδην στο 64’ καθώς σε μια ανύποπτη φάση, ο Τετέι κέρδισε την απευθείας κόκκινη του Σένκεφελντ και η ομάδα των Βορείων Προαστίων εκμεταλλεύτηκε άμεσα το αριθμητικό πλεονέκτημα ισοφαρίζοντας στο 68’ με τον Μιλίτσεβιτς.

Ο Τερίμ αποδυνάμωσε το κέντρο του, πέρασε δύο επιθετικούς και στο τέλος κατέληξε να παίζει δίχως μπακ όμως οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να βρουν αντίδραση με εξαίρεση το χαμένο τετ-α-τετ του Ιωαννίδη στο 85’. Από την πλευρά της η Κηφισιά εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους και είχε τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις με χαμένο τετ-α-τετ του Μπιφουμά για να πάρει και τη νίκη.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Παναθηναϊκός έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου και έπεσε στην 3η θέση και στο -3 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Παράλληλα βρίσκεται στο -2 από τον 2ο ΠΑΟΚ και μόλις στο +2 από τον 4ο Ολυμπιακό. Στον αντίποδα, η Κηφισιά πήρε ένα βαθμό-χρυσάφι στη μάχη για την παραμονή και αυτή τη στιγμή υπάρχει τριπλή ισοβαθμία με ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο στον πάτο της βαθμολογίας.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Φατίχ Τερίμ κατέβασε τον Παναθηναϊκό με Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια και τετράδα της άμυνας τους Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, αραό και Βαγιαννίδη. Η τρίπλέτα στον άξονα απαρτιζόταν από Ρούμπεν, Κώτσιρα και Μπακασέτα, οι Παλάσιος και Λημνιός ήταν στα δύο άκρα της επίθεσης ενώ στην κορυφή βρέθηκε ο Ιωαννίδης.

Στον αντίποδα ο Κώστας Μπράτσος ξεκίνησε την Κηφισιά με τον Αναγνωστόπουλο στην εστία και τετράδα της άμυνας τους Μιλίσεβιτς, Μποτία, Τσάπαν και Τεϊσέιρα. Στον άξονα βρέθηκαν οι Τζανάτζια, Πρίτσας και Ματέους, στα «φτερά» οι Κλωναρίδης και Μενἐντες ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Οζέγκοβιτς.

Υπεροχή χωρίς ουσία για τον Παναθηναϊκό

Όπως αναμενόταν ο Παναθηναϊκός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του αγώνα ψάχνοντας τρόπους να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Κηφισιάς. Με τους νεοφώτιστους να αμύνονταν με πολύ βάθος, οι παίκτες του Τερίμ δυσκολεύονταν χαρακτηριστικά να βρουν λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι και γινόντουσαν απειλητικοί μονάχα από κόρνερ. Μ’ αυτόν τον τρόπο προέκυψε ένα άστοχο σουτ του Λημνιού από τα όρια της περιοχής στο 5ο λεπτό όπως και αυτό του Βαγιαννίδη στο 27’.

Έδωσε τη λύση ο Παλάσιος λίγο πριν το ημίχρονο

Η πρώτη ευκαιρία του «τριφυλλιού» σε σετ παιχνίδι ήρθε στο 32’ όταν μετά από ωραία κάθετη του Κώτσιρα, ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε καλή θέση για γκολ αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό και η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο Έλληνας φορ δεν αντέδρασε σωστά σ’ αυτή τη φάση αλλά στο 37’ έβγαλε υπέροχη κάθετη για τον Παλάσιος, αυτός έφυγε στην πλάτη των αμυντικών και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα λύνοντας το γόρδιο δεσμό. Το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου με την Κηφισιά να μην κατάφερε να γίνει απειλητική.



Ακυρωθέν γκολ ο Παλάσιος και αποβολή του Σένκεφελντ από το... πουθενά

Οι νεοφώτιστοι είχαν προχωρήσει στην πρώτη τους αλλαγή στο 16’ με την είσοδο του Βαφέα αντί του τραυματία Τσάπαν, ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Μπράτσος πέρασε τον Γιόβανσιτς αντί του Πρίτσα. Το ματς παρέμεινε σε χαμηλό τέμπο με τον Παναθηναϊκό να μην μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στο αμυντικό πλάνο της Κηφισιάς. Οι «πράσινοι» στην πρώτη τους σωστή κυκλοφορία μπάλας βρήκαν δίχτυα με τον Παλάσιος στο 61’ αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Ο Μπράτσος στο 62’ αντικατέστησε τους Μενέντες και Οζέγκοβιτς για να περάσει τους Μπιφουμά και Τετέι. Ο τελευταίος έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του αφού στο 64’ πήγε να κερδίσει κατοχή με το κεφάλι, ο Σένκεφελντ σήκωσε ψηλά το πόδι του και ο διαιτητής απέβαλε τον αμυντικό του Παναθηναϊκού. Αμέσως ο Τερίμ πέρασε τον Ούγκο αντί του Πέρεθ περνώντας νέο στόπερ στο ματς.



Άμεση ισοφάριση με Μιλίτσεβιτς η Κηφισιά

Η Κηφισιά πήρε άμεσα μέτρα στο γήπεδο και «άγγιξε» την ισοφάριση στο 67’ με τον Λοντίγκιν να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλίτσεβιτς. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή αφού στο επόμενο λεπτό ο Μιλίτσεβιτς επιχείρησε μακρινό σουτ, ο Αραό έκανε παρεμβολή στη φάση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.



Ανακάτεψε (πολύ) την τράπουλα ο Τερίμ, χαμένο τετ-α-τετ ο Ιωαννίδης

Το ματς στράβωσε για τα καλά για τον Παναθηναϊκό μέσα σε λίγα λεπτά και στο 76’ η Κηφισιά λίγο έλειψε να ολοκληρώσει την ανατροπή με δυνατό σουτ του Μιλίτσεβιτς αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 76’ ο Τερίμ προχώρησε σε διπλή αλλαγή με την είσοδο των Μαντσίνι και Γερεμέγιεβ αντί των Μπακασέτα και Λημνιού, αφήνοντας τον Κώτσιρα μόνο του στον άξονα. Από την πλευρά του ο Μπράτσος προχώρησε σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή στο ματς αφού ο Μποτία υπέστη κάταγμα στο χέρι και έδωσε τη θέση του στον Παρρά.

Ο Παναθηναϊκός τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία λεπτά και στο 85’ «άγγιξε» το 2-1 μετά από όμορφο συνδυασμό των δύο επιθετικών του, με τον Γερεμέγιεβ να βάζει σε τετ-α-τετ τον Ιωαννίδη αλλά ο γκολκίπερ της Κηφισιάς απέκρουσε σωτήρια.



Τεράστια ευκαιρία η Κηφισιά στο φινάλε για να πάρει και τη νίκη

Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν πολλούς χώρους στις αντεπιθέσεις και στο 90+1’ σπατάλησαν μοναδική ευκαιρία για την ανατροπή με τον Λοντίγκιν να βγαίνει νικητής στο τετ-α-τετ με τον Μπιφουμά ενώ στη συνέχεια χρειάστηκε το δοκάρι και την παρέμβαση του Ούγκο για να μην καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.



Στις καθυστερήσεις ο Τερίμ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του περνώντας του Αϊτόρ και ΒΙλένα αντί των Βαγιαννίδη και Μλαντένοβιτς παίζοντας χωρίς μπακ. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρει άλλη ευκαιρία και το 1-1 έμεινε ως το φινάλε.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (90'+2' Αϊτόρ), Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (90'+2' Βιλένα), Ρούμπεν (67' Ούγκο), Κώτσιρας, Μπακασέτας (76' Μαντσίνι), Παλάσιος, Ιωαννίδης, Λημνιός (76' Γερεμέγεφ).

Kηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Τεϊσέιρα, Μποτία, Τσάπαν (16' λ.τ. Βαφέας), Μιλίσεβιτς, Πρίτσας (46' Γιόβαντσιτς), Τσανάτζια, Μπαρμπόσα, Κλωναρίδης, Μενέντες (62'Μπιφουμά), Οζέγκοβιτς (62' Τετέι).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες