5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Άρης – Βόλος 2-0: «Σβηστή» νίκη για τους Θεσσαλονικείς μπροστά στον κόσμο τους

Άρης – Βόλος 2-0: «Σβηστή» νίκη για τους Θεσσαλονικείς μπροστά στον κόσμο τους

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
25/2/2024 21:26
Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League σημείωσε ο Άρης στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, επικρατώντας του Βόλου με 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», χάρη στα γκολ από Μορόν (45+1’) και Ανσαριφάρντ (88’), μετρώντας μεταξύ άλλων και δύο δοκάρια.

Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους κυριαρχώντας στον αγώνα, ωστόσο παρουσίασαν μεγάλη αδυναμία στην τελική πάσα με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου για να πετύχει ο Άρης το 1-0 με σκόρερ τον Μορόν, ο οποίος εξιλεώθηκε με αυτό το τέρμα του για την αδιανόητη ευκαιρία που έχασε ένα λεπτό νωρίτερα σημαδεύοντας το δοκάρι σε κενή εστία και με τον αντίπαλο πορτιέρο εξουδετερωμένο.Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε δραματικά, με τον Βόλο να ξεθαρρεύει λίγο παραπάνω αλλά να μην μπορεί να γίνει απειλητικός και την ομάδα του Μάντζιου να «ψάχνει» μανιωδώς δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη. Μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες και δοκάρι μεταξύ άλλων του Ζαμόρα στο 74’, ήρθε ο Ανσαριφάρντ για να «καθαρίσει» το ματς «γράφοντας» το τελικό 2-0 για τον Άρη.

Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν τους 41 βαθμούς, με τους Θεσσαλούς να είναι πλέον προτελευταίοι με συγκομιδή 17 βαθμών, βλέποντας και τον ΠΑΣ Γιάννινα να τους πιάνει στη βαθμολογία μετά τον βαθμό που αποκόμισε στον αγώνα με τον ΟΦΗ.

Έχασε το άχαστο ο Μορόν, εξιλεώθηκε ένα λεπτό αργότερα

Με επιθετικό προσανατολισμό μπήκε ο Άρης στο παιχνίδι υποχρεώνοντας τον Βόλο να οπισθοχωρήσει στο δικό του τρίτο, με τους Θεσσαλούς να περιμένουν τη στιγμή τους ώστε να βγουν στην κόντρα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς ήρθε από πλευράς γηπεδούχων στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Σουλεϊμάνοφ πάσαρε κάθετα ύστερα από φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα του Μάντζιου μακριά από την περιοχή του Βόλου, με τον Μορόν να βγαίνει σε αρκετά πλεονεκτική θέση αλλά ελαφρώς πλάγια και με διαγώνιο σουτ ο Ισπανός προσπάθησε να νικήσει τον Κόβακς, ο οποίος ωστόσο αντέδρασε σωστά αποκρούοντας χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν σταμάτησαν να διατηρούν τον έλεγχο του αγώνα, δίχως όμως να μπορούν να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση στα καρέ της ομάδας του Κόντη, με μοναδική θεαματική στιγμή μέχρι το 30’ να είναι ένα βολ πλανέ του Σουλεϊμάνοφ στο 27’, το οποίο βέβαια, δεν βρήκε στόχο.

Στο 33’, ο Άρης απείλησε εκ νέου, με τον Νταρίντα να γίνεται κάτοχος της μπάλας εντός της περιοχής των φιλοξενούμενων μετά από πάσα του Φεράρι, αλλά από δύσκολη θέση δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κόβακς με το σουτ που εξαπέλυσε, με τον Ούγγρο πορτιέρο να «καθαρίζει» τη φάση.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Σαβέριο πήρε ωραία κάθετη πάσα από τον Νταρίντα, όμως η μπαλιά του Τσέχου ήταν ελάχιστα πιο δυνατή απ’ όσο θα την ήθελε ο εξτρέμ του Άρη, ο οποίος εν τέλει δεν πρόλαβε να εκτελέσει κατάλληλα.

Στο 44’ έλαβε χώρα ένα από τα… blooper της χρονιάς στη φετινή Super League, αφού ο Μορόν δεν μπόρεσε σε κενή εστία να βρει δίχτυα στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, σε μια φάση που ξεκίνησε από ωραίο συνδυασμό των γηπεδούχων και σουτ του Γκαρθία το οποίο απέκρουσε όπως όπως ο Κόβακς, με τον Ισπανό να παίρνει εν συνεχεία το ριμπάουντ και να χάνει το… άχαστο.

Πάντως, ένα λεπτό μετά, ο Ισπανός επιθετικός εξιλεώθηκε, πετυχαίνοντας το 1-0 για τους Θεσσαλονικείς με σουτ μέσα από την περιοχή των Θεσσαλών έχοντας λάβει μια εκπληκτική πάσα με τακουνάκι από τον Γκαρθία, με τον τερματοφύλακα του Βόλου ωστόσο να φέρει ποσοστό ευθύνης για τη μη αποσόβηση του τέρματος.

Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον Άρη μπροστά στο σκορ και τον Βόλο να μην έχει τελική σε ολόκληρο το πρώτο μέρος.

«Καθάρισαν» με το πρώτο γκολ του Ανσαριφάρντ οι Θεσσαλονικείς

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι Θεσσαλοί άρχισαν να… ξεθαρρεύουν ως έναν βαθμό, δίχως όμως να μπορέσουν να απειλήσουν την εστία του Κουέστα, ο οποίος ήταν θεατής σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήρθε από πλευράς Άρη στο 57ο λεπτό, όταν ο Γκαρθία έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με τον Κόβακς βέβαια να είναι σε ετοιμότητα, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Ασεχνούν στην πρώτη τελική του Βόλου στο ματς, προσπάθησε να ανησυχήσει τον Ισπανό πορτιέρο του Άρη, όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν για να βρουν το δεύτερο γκολ και να «τελειώσουν» το παιχνίδι και στο 68’, ο Σουλεϊμάνοφ αφού ελίχθηκε από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή των Θεσσαλών σούταρε προς την εστία, όμως ο Κόβακς απέκρουσε, με τον Νταρίντα στο ριμπάουντ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Άρης απείλησε και πάλι με την κεφαλιά του Νταρίντα ύστερα από σέντρα του Οντουμπάτζο να περνάει δίπλα από την εστία του Βόλου, ενώ συνεχίζοντας με την ίδια ορμή, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν μια «ανάσα» από το 2-0 στο 74’, αλλά το φοβερό γυριστό σουτ του Ζαμόρα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κόβακς, ο οποίος στάθηκε πολύ τυχερός σε ακόμα μία περίπτωση.

Κάπου εκεί, ο φρενήρης ρυθμός που έδωσαν οι γηπεδούχοι στα προηγούμενα λεπτά άρχισε να πέφτει, με τον Βόλο ωστόσο να έχει την επόμενη καλή ευκαιρία στην αναμέτρηση με τον Κουέστα να αποκρούει με υπερένταση το σουτ του Μπερτόγλιο από πλάγια θέση στο 84’.

Τελικά, η ομάδα του Άκη Μάντζιου «καθάρισε» με το πρώτο γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ στα «κιτρινόμαυρα», με τον Ιρανό να εκμεταλλεύεται στο 88ο λεπτό το λάθος του Άλχο και με έξυπνο «τσίμπημα» της μπάλας να «γράφει» το 2-0 για τους Θεσσαλονικείς, σκορ που έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Φεράρι, Μπράμπετς, Ρόουζ, Οντουμπάτζο, Βέλεθ, Νταρίντα (89’ Φετφατζίδης), Γκαρθία (71’ Τζούρασεκ), Σαβέριο (71’ Ζαμόρα), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν (71’ Ανσαριφάρντ)

Βόλος (Κόντης): Κόβακς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Λούνα, Σιέλης, Τρουιγέ (63’ Μπερτόγλιο), Γκλάβτσιτς (36’ Μπαριέντος), Ντε Καμπς (63’ Τσοκάνης), Ασεχνούν (76’ Ολιβέρα), Κόμπα, Γκαρσία (76’ Μωραΐτης)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες