4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0: «Πράσινη» υπεροχή και δήλωση τίτλου! (video)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0: «Πράσινη» υπεροχή και δήλωση τίτλου! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
4/2/2024 23:00
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο για το μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικές της Stoiximan Super League και έμεινε «ζωντανός» στη μάχη του τίτλου. Σκόρερ οι Μπερνάρ (25') και Γερεμέγεφ (60') για τους «πράσινους», έμειναν στις χαμένες ευκαιρίες τους οι «ερυθρόλευκοι».

Οι παίκτες του Τερίμ μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και έδειξαν διάθεση να πιέσουν ψηλά, αυτοί του Καρβαλιάλ όμως ισορρόπησαν γρήγορα το ρυθμό και βγήκαν πιο μπροστά. Ο Μπερνάρ στο 25' όμως έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν απάντηση χωρίς επιτυχία.Στο δεύτερο μέρος η αναμέτρηση είχε ακόμα καλύτερο ρυθμό, ο Καρβαλιάλ άλλαξε πρόσωπα και σύστημα όμως ο Παναθηναϊκός βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Γερεμέγεφ και πήρε σοβαρό προβάδισμα. Από εκεί και έπειτα ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες για να μειώσει, ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που βρήκε για να «κλειδώσει» τη νίκη του αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Με αυτή τη νίκη οι «πράσινοι» παρέμειναν στην 3η θέση με 47 βαθμούς, στο -3 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και στο -1 από την 2η ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στους 41 βαθμούς και πλέον η υπόθεση τίτλος δυσκολεύει για τους ίδιους.

Πίεση ψηλά κι από τους δύο, το γκολ ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρώτος που απείλησε στο παιχνίδι όταν στο 7' ο Μπακασέτας έπειτα από κομπίνα σε μία εκτέλεση φάουλ έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά παρά το γεγονός πως η μπάλα κόντραρε και στον Ορτέγκα. Στην εξέλιξη της φάσης μάλιστα ο Αράο πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά δεν βρήκε στόχο.

Οι «πράσινοι» έδειξαν στο ξεκίνημα πως θέλουν να πάρουν την μπάλα, πίεζαν ψηλά και δεν άφηναν τον Ολυμπιακό να αναπτυχθεί όπως θέλει από την περιοχή του.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βέβαια απάντηση στο 20' όταν ο Ρίτσαρντς βγήκε ωραία στην αντεπίθεση, έβγαλε στα αριστερά για τον Μασούρα ο οποίος έκανε τη σέντρα και ο Ροντινέι από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να βρει στόχο με κεφαλιά.



Ο Ολυμπιακός ανέβαζε την απόδοση του όσο περνούσε η ώρα και αμέσως μετά είχε νέα τελική με τον Τσικίνιο που με ωραία προσωπική ενέργεια βρήκε χώρο για να σουτάρει άλλα έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός όμως ήταν αυτός που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 25'. Ο Κώτσιρας πίεσε ψηλά τον Ρίτσαρντς και τον ανάγκασε σε λάθος, ο Μπακασέτας πήρε την μπάλα και έβγαλε την κάθετη για τον Παλάσιος. Αυτός γύρισε ωραία παράλληλα με την περιοχή με τον Μπερνάρ να κάνει το πλασέ στην κίνηση να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι αλλά στην επαναφορά να την στέλνει από κοντά στα δίχτυα.



Ο Ολυμπιακός θέλησε να απαντήσει στο 36' και είχε άλλη μία καλή στιγμή με τον Μασούρα να δημιουργεί για άλλη μία φορά αλλά τον Αλεξανδρόπουλο με γυριστό να στέλνει την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο του Ντραγκόφσκι.



Ο Έλληνας εξτρέμ ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος και στο 45' «έφτιαξε» άλλη μία ευκαιρία, κερδίζοντας σε μονομαχία τον Χουάνκαρ και βγάζοντας για τον Ναβάρο που έκανε το «ψαλιδάκι» αλλά ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε σταθερά.



Ωραίος ρυθμός, εκατέρωθεν ευκαιρίες και μεγάλη νίκη

O Καρβαλιάλ προχώρησε σε τρεις αλλαγές με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους αλλάζοντας όλη την αριστερή πλευρά της ομάδας του και παίζοντας πλέον με δύο επιθετικούς, τους Ναβάρο και Ελ Κααμπί.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη τελική και στο δεύτερο μέρος με ένα σουτ του Μπακασέτα που όμως δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη. Στο 50 ' μάλιστα το «τριφύλλι» απείλησε εκ νέου, ο Γερεμέγεφ σούταρε με καλύτερες προϋποθέσεις όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Οι φιλοξενούμενοι έξι λεπτά μετά απείλησαν με μία κεφαλιά του Κάρμο έπειτα από φάουλ του Φορτούνη η οποία όμως δεν είχε δύναμη και ο Ντραγκόφσκι την μπλόκαρε άνετα. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα όμως ο Παναθηναϊκός έφτασε και στο δεύτερο γκολ.

Ο Μπακασέτας ήταν ο οργανωτής της επίθεσης των γηπεδούχων, έδωσε στον Τσέριν κι έκανε κίνηση στον χώρο, βρήκε την μπάλα μπροστά του και σέντραρε στην καρδιά της μικρής περιοχής με τον Γερεμέγεφ να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά να την στέλνει στα δίχτυα.



Ο Ολυμπιακός θέλησε να απαντήσει τέσσερα λεπτά μετά κι έχασε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει στο σκορ. Ο Ελ Κααμπί έφυγε στην αντεπίθεση, δεν μπόρεσε όμως να κοντρολάρει σωστά την μπάλα αλλά πρόλαβε να «εκτελέσει» με τον Ντραγκόφσκι να του λέει «όχι» και να παραχωρεί κόρνερ.



Στο 68' οι παίκτες του Καρβαλιάλ βγήκαν και πάλι μπροστά, ο Ελ Κααμπί βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά ο Πέρεθ με τρομερό τάκλιν επενέβη δίνοντας νέο κόρνερ στον Ολυμπιακό.

O Παναθηναϊκός έβρισκε αρκετούς χώρους στην επίθεση του όμως δεν μπορούσε να τους εκμεταλλευτεί και ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από το γκολ στο 82'. Ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει όμως δίπλα από την εστία του Ντραγκόφσκι, έχοντας κοντράρει και πάνω στον Κώτσιρα.



Ο ρυθμός στα τελευταία λεπτά ήταν αρκετά γρήγορος, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες. Ο Παναθηναϊκός αναπτύχθηκε ωραία στο 84' με τον Τσέριν να σουτάρει ανενόχλητος αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω στον Πασχαλάκη ενώ στην αντεπίθεση ο Ελ Κααμπί από κοντά δεν μπόρεσε να βρει πιάσει όπως θέλει το σουτ και να μην βρίσκει στόχο.

Στο 85' ο Ολυμπιακός είχε και πάλι χώρο μπροστά του, ο Φορτούνης απέφυγε τον Πέρεθ και οδήγησε την μπάλα έως έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά είδε τον Ντραγκόφσκι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του.



Από εκεί και έπειτα ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε σωστά και έφτασε σε μία σπουδαία νίκη που του επιτρέπει να ονειρεύεται τον τίτλο ο οποίος δείχνει να απομακρύνεται για τον Ολυμπιακό!

Παναθηναϊκός (Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Γεντβάι, Αράο, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (61' Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας (90' Ακαϊντίν, Παλάσιος (80' Μαντσίνι), Μπερνάρ (90' Βιλένα), Γερεμέγεφ (79' Τζούρισιτς)

Ολυμπιακός (Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Κάρμο , Ντόι, Ροντινέι, Ορτέγκα (46' Ελ Κααμπί), Έσε (77' Όρτα), Αλεξανδρόπουλος (46' Κίνι), Τσικίνιο, Μασούρας, Ρίτσαρντς (46' Φορτούνης), Ναβάρο (70' Ποντένσε).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες