Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός 5-0: «Πεντάσφαιρος» και άνετος στα ημιτελικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» (video)

ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός 5-0: «Πεντάσφαιρος» και άνετος στα ημιτελικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
31/1/2024 22:52
Ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τις νίκες του επί του Πανσερραϊκού επικρατώντας 5-0 στη ρεβάνς της Τούμπας και με συνολικό σκορ 9-0 πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Σε ένα ματς που έμοιαζε και αποδείχθηκε τυπική διαδικασία, ο ΠΑΟΚ μόνο αδιάφορος δεν εμφανίστηκε και παρά το μεγάλο του προβάδισμα νίκησε για δεύτερη φορά με ευρύ σκορ τον Πανσερραϊκό συνεχίζοντας να «πυροβολεί» κατά ριπάς. Τζίμας (20'), Ζίβκοβιτς (26'), Αντρέ Ρικάρντο (82'), Τόμας (85') και Κωνσταντέλιας οι σκόρερ των τερμάτων. Πλέον η προσοχή του «Δικεφάλου του Βορρά» στρέφεται στο πρώτο ματς των ημιτελικών με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα την επόμενη εβδομάδα, ενώ αντίθετα ο Πανσερραϊκός θα ασχοληθεί πλέον αποκλειστικά με τη «μάχη» της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

Κεφάτοι ξανά οι Θεσσαλονικείς

Με τα πάντα να έχουν ουσιαστικά κριθεί από το πρώτο παιχνίδι στις Σέρρες, ο Λουτσέσκου παρέταξε μία ενδεκάδα με πολλά νέα πρόσωπα, θέλοντας να δώσει χρόνο σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά φέτος, ενώ ο Γκαρσία αντιθέτως πραγματοποίησε πολύ λιγότερες αλλαγές.

Μόλις στο 6' πάντως οι φιλοξενούμενοι πήγαν να αιφνιδιάσουν, αλλά ο Ζίβκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα και νίκησε σε δύο χρόνους τον Σοφιανό σε τετ-α-τετ.

Από εκεί και πέρα πάντως άρχισε ο... μονόλογος των γηπεδούχων. Με τους Κωνσταντέλια, Τζίμα και Ζίβκοβιτς ιδιαίτερα ορεξάτους ο ΠΑΟΚ άρχισε να κυκλοφορεί πολύ γρήγορα τη μπάλα και να δημιουργεί συνεχώς ρήγματα, με τον Τζίμα να απειλεί σε δύο περιπτώσεις τον Κατσίκα (12', 14') και τελικά να φτάνει στο γκολ με τον νεαρό άσο στο 20', ύστερα από συνδυασμό των Ζίβκοβιτς και Σoάρες.



Έξι λεπτά αργότερα μάλιστα οι «ασπρόμαυροι» πήρα προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Ζίβκοβιτς να κάνει κούρσα αρκετών μέτρων σε αντεπίθεση, όπου η άμυνα των φιλοξενούμενων βρέθηκε ανοιχτή, να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, με τον Κατσίκα να βρίσκει τη μπάλα αλλά να την στέλνει στο δοκάρι του και κατόπιν αυτή να καταλήγει στα δίχτυα.



Ο ΠΑΟΚ πάντως δεν έδειξε διάθεση να κατεβάσει ταχύτητα και ο πολύ κινητικός Κωνσταντέλιας απείλησε δύο φορές στο 33' και το 38', αλλά σε αμφότερες κράτησε πολύ τη μπάλα και δεν έκανε τη σωστή επιλογή, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται χωρίς κάτι άλλο αξιόλογο.

Φινάλε «φωτιά» με τρία γκολ και... ζωγραφιά από «Ντέλια»

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, αρχικά ο Σάστρε πέρασε στη θέση του Μπάμπα Ράχμαν που ένιωθε ενοχλήσεις, ενώ στα αμιγώς αγωνιστικά όπως και στην αρχή του παιχνιδιού, ο πανσερραϊκός ήταν που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για ένα γκολ με τον Ζίβκοβιτς στο 48' να αποκρούει με τα πόδια τη δυνατή κεφαλιά του Άλεξιτς και στη συνέχεια ο Μασκανάκης -που πήρε το «ριμπάουντ»- να σουτάρει άστοχα.

Οι γηπεδούχοι στο 56' δημιούργησαν την πρώτη καλή τους φάση στο δεύτερο μέρος, με τον Κωνσταντέλια και τον Τζίμα να μην μπορούν να νικήσουν από κοντά τον Κατσίκα, μετά από όμορφη ατομική ενέργεια του πρώτου.

Ο ρυθμός στο ματς έπεσε πολύ σταδιακά πάντως, με τους δύο προπονητές να προχωρούν και σε αλλαγές, και από πλευράς «λιονταριών» τον Ουάρντα να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο στην επιστροφή του στην Τούμπα ως αντίπαλος.

Στο 71' οι «ασπρόμαυροι» απείλησαν με τον Ζίβκοβιτς, που νικήθηκε σε πλάγιο τετ-α-τετ από τον Κατσίκα, ενώ στο 78' ο Πηλέας για τον Πανσερραϊκό έκανε ένα σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το φινάλε της αναμέτρησης πάντως ήταν απρόσμενα καταιγιστικό από πλευράς γηπεδούχων. Στο 82' ο Αντρέ Ρικάρντο μετά από ωραίο γύρισμα του Ράφα Σοάρες πλάσαρε ψύχραιμα για το 3-0 πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με τα «ασπρόμαυρα», ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κατσίκας έκανε λάθος εκτίμηση σε μακρινό σουτ του Τόμας, με τη μπάλα να καταλήγει εκ νέου στα δίχτυα του.





Το κερασάκι στην... τούρτα έβαλε ο Κωνσταντέλιας, που μετά από μαγικό συνδυασμό με τον Ζίβκοβιτς, κατέβασε τη μπάλα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ και πετυχαίνοντας το πιο όμορφο γκολ της αναμέτρησης.



ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς (Ταλιχμανίδης 86’), Ράφα, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ, Σάστρε (Μπάμπα 46’), Σβαμπ (Ρικάρντο 62’), Τσιγγάρας, Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Αντρίγια, Τζίμας (Τόμας 75’).

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Ντάνκερλουι, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Πηλέας, Mορέιρα, Οικονόμου (Στάικος 62’), Σοφιανός (Γούλερι 77’), Μούργος (Τομάς 62’), Μασκανάκης (Ουάρντα 62’), Άλεξιτς (Μπετανκόρ 72’).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες