8

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-2: Μεγάλη πρόκριση στο 90'+5’ με γκολάρα Μλαντένοβιτς οι «πράσινοι» (video)

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 0-2: Μεγάλη πρόκριση στο 90'+5’ με γκολάρα Μλαντένοβιτς οι «πράσινοι» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/1/2024 20:59
Ο Παναθηναϊκός με φοβερό γκολ του Μλαντένοβιτς στο 90+5’ κέρδισε με 2-0 τον παθητικό Ατρόμητο στο Περιστέρι, ανέτρεψε το εις βάρος του 2-1 από το πρώτο ματς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Το άλλο γκολ ο Ρούμπεν (35’) για τους «πράσινους» που πήραν άξια την πρόκριση για τους «4» του θεσμού.

Παρά το μεγάλο απουσιολόγιο και το μειονέκτημα από την ήττα με 2-1 στο πρώτο ματς, ο Παναθηναϊκός έδειξε «αλύγιστος» και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τους «4» του Κυπέλλου. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 2-0 του Ατρόμητου στο Περιστέρι και «σφράγισαν» το εισιτήριο για τα ημιτελικά όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ.

Το «τριφύλλι» είχε την απόλυτη υπεροχή στο παιχνίδι απέναντι σ’ έναν άκρως παθητικό Ατρόμητο που «έκατσε» στο σκορ του πρώτου ματς και δεν απείλησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ ζορίστηκε στη δημιουργία στο πρώτο κομμάτι του αγώνα αλλά βρήκε το γκολ στο 35’ με «ξερό» σουτ του Ρούμπεν έπειτα από στατική φάση και ισοφάρισε το συνολικό σκορ. Το μομέντουμ του αγώνα δεν άλλαξε, ο Ατρόμητος δε βγήκε από το καβούκι του και οι «πράσινοι» σπατάλησαν σημαντικές φάσεις για ένα δεύτερο τέρμα.

Τα λεπτά περνούσαν αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν αρκέστηκαν στην παράταση, πιέζοντας ως το τέλος για το πολυπόθητο δεύτερο γκολ. Η πίεση απέδωσε καρπούς στο 90+5’ με τον Μλαντένοβιτς να σκοράρει με απίθανη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, μετά από μπαλιά του Μπερνάρντ, «λυτρώνοντας» τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» πανηγύρισαν έτσι την πρόκριση στα ημιτελικά και μπολιάστηκαν με ψυχολογία πριν το κρίσιμο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο για το πρωτάθλημα. Στον αντίποδα ήταν ένα δεύτερο διαδοχικό «χτύπημα» για τον Ατρόμητο μετά την ήττα στην Τρίπολη που τον άφησε στο -6 από τα πλει-οφ, με τους Περιστεριώτες να μη δικαιώθηκαν από την επιλογή τους να παίξουν άκρως αμυντικά.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Σάσα Ίλιτς κατέβασε τον Ατρόμητο με 5-4-1. Ο Τσιντώτας ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Κιβρακίδη, Τσακμάκη, Ασεβέδο, Ντε Μποκ και Αθανασίου στην άμυνα. Τετράδα στα χαφ έπαιξαν οι Κούντε, Έντερ, Βαλένσια και Βρακάς, με μοναδικό προωθημένο τον Αντζιέλσκι.

Στον αντίποδα, μεγάλες εκπλήξεις επιφύλασσέ ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ, ο οποίος άφησε εκτός αποστολής τους Αραό, Μαντσίνι και Αϊτόρ. Ο Τούρκος τεχνικός διατήρησε τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια, δίδυμο στα στόπερ ήταν οι Ακαϊντιν και Ούγκο ενώ Κώτσιρας και Μλαντένοβιτς ήταν στα δύο άκρα της άμυνας. Στην τριάδα του κέντρου επιλέχθηκαν οι Ρούμπεν, Τσέριν και Μπακασέτας, στα δύο άκρα της επίθεσης οι Μπερνάρντ και Παλάσιος ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Γιερεμέγιεβ αφού Ιωαννίδης και Σπόραρ είναι τραυματίες.

Φλύαρη κατοχή ο Παναθηναϊκός, φούλ άμυνα ο Ατρόμητος

Ο Παναθηναϊκός όπως αναμενόταν πήρε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και έψαχνε το γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα. Οι «πράσινοι» απείλησαν για πρώτη φορά στο 5ο λεπτό όταν μετά από χτύπημα φάουλ του Μπακασέτα, ο Ρούμπεν πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση αλλά δεν μπόρεσε να βρει εστία.



Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ είχε συντριπτικό ποσοστό κατοχής που ξεπέρναγε το 70% αλλά δυσκολευόταν να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Ατρόμητου. Οι Περιστεριώτες είχαν κλείσει όλους τους χώρους έξω από τα καρέ τους αλλά το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες σε σετ παιχνίδι. Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς κάτι αξιόλογο, με τους γηπεδούχους να ήταν πιστοί στο αμυντικό τους πλάνο και τους φιλοξενούμενους να μην είχαν σωστές συνεργασίες.

Βρήκε τη λύση από στατική φάση το «τριφύλλι»

Τη λύση για τον Παναθηναϊκό έδωσε μια στατική φάση. Στο 35’ μετά από κόρνερ του Μπακασέτα, η άμυνα του Ατρόμητου δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά και ο Ρούμπεν με «ξερό» σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.



Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τους «πράσινους» να διατήρησαν την κατοχή πιέζοντας για ένα δεύτερο γκολ που θα τους έδινε σκορ πρόκρισης. Αυτό λίγο έλειψε να έρθει στο 38’ με κοντινή προβολή του Μπακασέτα που έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ακαϊντίν έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά από κόρνερ του Έλληνα επιθετικού χαφ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να είχε κάνει το πρώτο απαραίτητο βήμα για την πρόκριση.



«Πράσινος» μονόλογος και χαμένες ευκαιρίες για το 2-0

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με το «τριφύλλι» να κυκλοφορούσε τη μπάλα και τον Ατρόμητο να αμύνονταν στο μισό γήπεδο έχοντας εντελώς παθητικό ρόλο. Η πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο 45λεπτο σημειώθηκε στο 57’, με τον Μλαντένοβιτς να βγάζει στον ελεύθερο Μπακασέτα, αλλά το πλασέ του τελευταίου από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ.



Οι παίκτες του Τερίμ κυκλοφορούσαν με ένταση τη μπάλα και στο 59’ έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ μετά από υπέροχο συνδυασμό. Ο Μπακασέτας έδωσε στον Γερεμέγιεβ, αυτός έβγαλε με τακουνάκι στον Τσέριν αλλά ο Σλοβένος έκανε κακό τελείωμα στο τετ-α-τετ με τον Τσιντώντας και ο Έλληνας γκολκίπερ απέκρουσε σωτήρια.



Στο 62’ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει δίχτυα με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Γιερεμέγιεβ αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Πέντε λεπτά μετά ο Ίλιτς προχώρησε στην πρώτη αλλαγή με την είσοδο του Ρομπάιγ στα εξτρέμ αντί του Βρακά.

Το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Παναθηναϊκό να είχε συνεχώς τη μπάλα και να έψαχνε το δεύτερο γκολ που θα του έδινε την πρόκριση. Αυτό λίγο έλειψε να έρθει στο 73’ με σουτ του Γιερεμέγιεβ εντός περιοχής αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε σωστά. Δύο λεπτά μετά η άμυνα του Ατρόμητου πιάστηκε στον ύπνο μετά από χτύπημα φάουλ των «πρασίνων» αλλά το πλασέ του αφύλαχτου Μπακασέτα στο ύψος του πέναλτι δε βρήκε εστία.



Διαιτητικά παράπονα από τους φιλοξενούμενους

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 77ο λεπτό για αποβολή του Βαλένσια σε αγκωνιά στον Ακαϊντίν αλλά ο διαιτητής έδειξε μόνο κίτρινη κάρτα ενώ δεν ενημερώθηκε από το VAR. Τρία λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι για παρατεταμένο τράβηγμα του Τσακμάκη στον Γερεμέγιεβ αλλά και πάλι στο VAR θεωρήθηκε ότι δεν υπήρξε παράβαση.



Σύστημα χωρίς φορ ο Τερίμ και λύτρωση στο 90+4’

Ο Ίλιτς λίγο πριν τα 90’ προχώρησε σε άλλες δύο αλλαγές με την είσοδο των Έρλινγκμαρκ και Πομώνη αντί των Κιβρακίδη και Γκονσάλες. Αμέσως μετά τις αλλαγές, ο Κούντε αποκόμισε πρόβλημα τραυματισμού και αντικαταστάθηκε από τον Φριτζόνσον. Ο Τερίμ από την πλευρά του έκανε την πρώτη αλλαγή στο 90’ με την είσοδο του Τζούρισιτς αντί του Γερεμέγιεβ, παίζοντας χωρίς «καθαρό» σέντερ φορ.

Ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε συμβιβασμένος με την παράταση, πιέζοντας ως το τέλος για το δεύτερο γκολ που θα του έδινε την πρόκριση. Η επιμονή του απέδωσε καρπούς στο 90+5’ με τον Μπερνάρντ να βγάζει υπέροχη μπαλιά για τον Μλαντένοβιτς, ο οποίος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά «κρέμασε» εντυπωσιακή τον Τσιντώτα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.



Αμέσως μετά το γκολ, ο Τερίμ πέρασε στο ματς τους Γιεντβάι και Βιλένα αντί των Παλάσιος και Μπακασέτα. Ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε ψύχραιμα στον εναπομείναντα χρόνο και το σφύριγμα της λήξης του επέτρεψε να γιορτάσει τη μεγάλη πρόκριση για τους «4» του Κυπέλλου.

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κιβρακίδης (86’ Πομόνης), Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Κούντε (90’ Φριντζόνσον), Έντερ (86’ Έρλινγκμαρκ), Βαλένσια, Αντζιέλσκι, Βρακάς (67’ Ρομπάιγ)

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ, Μπακασέτας (90+8’ Βιλένα), Παλάσιος (90+7’ Γεντβάι), Γερεμέγεφ (90’ Τζούριτσιτς)

Τα στιγμιότυπα:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες