2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Άρης – ΑΕΚ 1-1 (4-2 πεν.): Μεγάλη πρόκριση για τους Θεσσαλονικείς στους «8» του Κυπέλλου (video)

Άρης – ΑΕΚ 1-1 (4-2 πεν.): Μεγάλη πρόκριση για τους Θεσσαλονικείς στους «8» του Κυπέλλου (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
17/1/2024 21:51
Σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος πανηγύρισε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε της ΑΕΚ στη διαδικασία των πέναλτι.

Το σύνολο του Αλμέιδα κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο με τον Βίντα να είναι πρωταγωνιστής σε όλες τις μεγάλες φάσεις που δημιούργησε η Ένωση, όμως ο Κροάτης δεν μπόρεσε να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, κάτι που τελικά κατάφερε ο Γκατσίνοβιτς πριν οι δυο ομάδες πάρουν τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Άρης ξεκίνησε πιο δυναμικά, έγινε πιο επιθετικός και ισοφάρισε με τον Μορόν στο 58’ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, η οποία εν τέλει οδηγήθηκε στην παράταση.Εκεί, δεν άλλαξε τίποτα μιας και η κούραση άρχισε να καταβάλει τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση και μοιραία, ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου ο Άρης πιο αποφασισμένος, πήρε το εισιτήριο για τους «8» με σκορ 4-2 στην ειδική διαδικασία.

Κυρίαρχος ο «Δικέφαλος» στο πρώτο μέρος, άργησε αλλά βρήκε το γκολ με Γκατσίνοβιτς

Με νωχελικούς ρυθμούς, όπως και στο πρώτο ματς στην «OPAP Arena», ξεκίνησε η ρεβάνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν παιχνίδι.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ανήκε στην Ένωση, όταν στο 10ο λεπτό ο Μάνταλος εκτέλεσε έξυπνα φάουλ μέσα στην περιοχή των Θεσσαλονικέων αλλά ο Φαμπιάνο σταμάτησε τον Τσούμπερ προτού σουτάρει όπως θα ήθελε.

Από το κόρνερ που ακολούθησε, ο «Δικέφαλος» βρήκε γκολ στην εξέλιξη της φάσης ύστερα από σέντρα του Γιόνσον και πλασάρισμα του Βίντα, ωστόσο το τέρμα του Κροάτη ακυρώθηκε ως οφσάιντ καθώς στην πορεία της μπαλιάς του Δανού, είχε παρεμβληθεί ο Μήτογλου, με τον σκόρερ της ΑΕΚ να βρίσκεται εκτεθειμένος.



Με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου, η ΑΕΚ απείλησε ξανά με τον Βίντα, ο οποίος κέρδισε τους πάντες στον αέρα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, η κεφαλιά του Κροάτη είχε πορεία προς την εστία, όμως έκοψε την τελευταία στιγμή ο Μπράμπετς.

Στο 27’, ήταν η σειρά του Άρη να δημιουργήσει «ρήγμα» στην άμυνα της ΑΕΚ, με τον Μορόν να φεύγει ολομόναχος στην πλάτη της άμυνας της Ένωσης και με υπέροχη λόμπα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το γκολ του Ισπανού επιθετικού ακυρώθηκε ως οφσάιντ.



Με τα λεπτά να περνάνε, η ομάδα του Αλμέιδα άρχισε να γίνεται ολοένα και περισσότερο επιθετική ανεβάζοντας το πρέσινγκ της και με τον Βίντα να ψάχνει μανιωδώς το γκολ σε αυτό το ματς, λίγο έλειψε να προηγηθεί.

Στο 32ο λεπτό ο Κροάτης συνεργάστηκε με τον Άμραμπατ, μπήκε στην περιοχή του Άρη και βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα, ο οποίος τον νίκησε διώχνοντας σε κόρνερ, στην εξέλιξη του οποίου, ο Βίντα έγινε και πάλι κάτοχος της μπάλας σε πλεονεκτική θέση και με ένα δυνατό δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Ισπανού πορτιέρο.



Η υπεροχή της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος… άργησε αλλά τελικά μετουσιώθηκε σε γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μάνταλος έφερε τη μπάλα στην περιοχή του Άρη ύστερα από το 6ο κόρνερ που κέρδισε η Ένωση σε αυτό το πρώτο 45λεπτο, ο Μήτογλου πήρε την κεφαλιά, ο Γιόνσον νικήθηκε αρχικά από τον Κουέστα στο γυριστό που έπιασε αλλά με τους παίκτες του Μάντζιου να αδυνατούν να διώξουν, ο Γκατσίνοβιτς εκμεταλλευόμενος την «αναμπουμπούλα» που προκλήθηκε, πήρε το ριμπάουντ και με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Κουέστα, βάζοντας την ΑΕΚ μπροστά πριν κλείσει το ημίχρονο.



Αντέδρασε ο Άρης, ισοφάρισε ο «συνήθης ύποπτος» Μορόν

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άρης δεν είχε περιθώρια να συνεχίσει σε παθητικό ρόλο και μπήκε πιο επιθετικά κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Δύο λεπτά πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα, η ομάδα του Μάντζιου έφερε το ματς στα ίσα με τον Μορόν να βρίσκει δίχτυα για ακόμη μία φορά στην τρέχουσα σεζόν, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Σουλεϊμάνοφ ο οποίος έφερε «γλυκά» τη μπάλα μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, με τον Ισπανό επιθετικό να σκοράρει με κεφαλιά.



Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει επανακτώντας τα ηνία του αγώνα, αλλά δυσκολευόταν πολύ στη δημιουργία απειλητικών καταστάσεων στα καρέ του Κουέστα, με την πιο αξιόλογη ευκαιρία να έρχεται για την ομάδα του Αλμέιδα στο 82’, όταν ο Άμραμπατ βρέθηκε σε πλάγια θέση μέσα στην περιοχή του Άρη, ωστόσο το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Μαροκινός έφυγε ψηλά.

Στο 84’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μονομαχία του Πήλιου με τον Σουλεϊμάνοφ στην περιοχή της ΑΕΚ, όμως μετά από εξέταση της φάσης το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.



Τα τελευταία λεπτά μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας, βρήκαν τον «Δικέφαλο» να ψάχνει το γκολ της νίκης-πρόκρισης χωρίς όμως να έχει την πολύ μεγάλη ευκαιρία και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

«Χλιαρή» παράταση χωρίς τη μεγάλη φάση

Το πρώτο ημίχρονο της παράτασης κύλησε σε ισορροπημένο τέμπο, με την κούραση να επηρεάζει επίσης ως έναν βαθμό την απόδοση των παικτών και έτσι το πρώτο 15λεπτο έφυγε χωρίς ευκαιρία εκατέρωθεν, με την Ένωση να ζητά πέναλτι στο 105’ σε χέρι του Ρόουζ, ωστόσο το ματς συνεχίστηκε κανονικά αφού διαιτητής και VAR θεώρησαν ότι επρόκειτο για το χέρι στήριξης του αμυντικού του Άρη.



Χωρίς το κάτι παραπάνω έφυγε και το δεύτερο 15λεπτο με τους ρυθμούς να πέφτουν ακόμη περισσότερο και μοναδική αξιοσημείωτη φάση να είναι αυτή με το σουτ του Ρόουζ στο 113’ όταν ο σέντερ μπακ του Άρη πήρε το ριμπάουντ μετά από γέμισμα του Νταρίντα και απόκρουση του Αθανασιάδη, όμως η μπάλα έφυγε απελπιστικά ψηλά. Κάπως έτσι, η αναμέτρηση έφτασε στη διαδικασία των πέναλτι.

Πιο αποφασισμένος ο Άρης στα πέναλτι

Εκεί, η ομάδα του Άκη Μάντζιου ούσα πιο αποφασισμένη και κυρίως… πιο ψύχραιμη, πήρε το εισιτήριο για τους «8» με σκορ 4-2 στην ειδική διαδικασία. Ο Φαμπιάνο έκανε το 1-0 για τον Άρη, με τον Κουέστα να αποκρούει εν συνεχεία το πέναλτι του Βίντα. Ο Μορόν έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους Θεσσαλονικείς, με τον Φαν Βέερτ να μειώνει για την Ένωση σε 2-1. Ακολούθως, ο Φετφατζίδης αστόχησε για τον Άρη με το 2-1 να παραμένει, ωστόσο η ΑΕΚ δεν το εκμεταλλεύτηκε αφού ο Κουέστα απέκρουσε το πέναλτι του Πόνσε. Ο Νταρίντα έδωσε ξανά προβάδισμα δύο γκολ στον Άρη κάνοντας το 3-1, με τον Πινέδα να μειώνει σε 3-2. Το τελικό 4-2 «έγραψε» για τον Άρη ο Βερστράτε.









Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (38’ Ρόουζ), Μοντόγια (105’ Φεράρι), Τζούρασεκ (91’ Βερστράτε), Ντουκουρέ (53’ Ζαμόρα), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (54’ Φετφατζίδης), Μορόν

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (74’ Αραούχο), Μήτογλου, Βίντα, Σιντιμπέ (62’ Πήλιος), Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (105’ Φαν Βέερτ), Άμραμπατ (83’ Πισάρο), Μάνταλος (83’ Φερνάντες), Τσούμπερ (74’ Πόνσε)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες