1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ 0-4: Πάρτι στις Σέρρες και από τώρα στα ημιτελικά ο «Δικέφαλος» του Βορρά (video)

Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ 0-4: Πάρτι στις Σέρρες και από τώρα στα ημιτελικά ο «Δικέφαλος» του Βορρά (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/1/2024 18:54
Ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 4-0 τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου και ουσιαστικά βρίσκεται από τώρα στους «4», δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς της Τούμπας. Δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο με Νάσμπεργκ (8’), Σάστρε (22’), Αντόνιο (69’) και Ζίβκοβιτς (78’) πέτυχε ο «Δικέφαλος του Βορρά», που είχε και χαμένο πέναλτι με τον Μπράντον.

Περίπατο έκανε ο ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα με τον Πανσερραϊκό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι Θεσσαλονικείς πήραν εμφατική νίκη με 4-0 στις Σέρρες και ουσιαστικά «σφράγισαν» από σήμερα το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοράνωσης.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν πλήρωσαν τα λάθη στα μετόπισθεν στο πρώτο μέρος και πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στα γκολ των Νάσμπεργκ (8’) και Σάστρε (22’). Στην επανάληψη η ομάδα του Λουτσέσκου δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, βρήκε άλλα δύο τέρματα με Μάρκος Αντόνιο (69’) και Α. Ζίβκοβιτς (78’) ενώ είχε και χαμένο πέναλτι με τον Μπράντον.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τον Πανσερραϊκό με 4-3-3 με τον Κατσίκα στην εστία και τους Ντάνκελρουϊ, Διαμαντή, Θυμιάνης, Πηλέα στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Μορέιρα, Οικονόμου και Σοφιανός, με τους Μούργο, Μασκανάκη και Γούλερι στην επίθεση.

Με δέκα αλλαγές παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του στην άμυνα τους Σάστρε, Μιχαηλίδη, Νάσμπεργκ και Ράφα Σοάρες. Δίδυμο στα χαφ ήταν οι Σβαμπ και Τσιγγάρας, η μεσοεπιθετική τριπλέτα απαρτιζόταν από Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Μάρκος Αντόνιο και Κωνσταντέλια και μοναδικός προωθημένος ο Μπράντον.

Ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε το λάθος του Ζίβκοβιτς και προηγήθηκε λίγο αργότερα

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 7ο λεπτό και άνηκε στον Πανσερραϊκό. Ο Ζ. Ζίβκοβιτς υπέπεσε σε τραγικό λάθος δίνοντας την μπάλα στον Μούργο, ο οποίος όμως γλίστρησε προτού εκτελέσει από κοντά, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να βάλει μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους.



Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε το γκολ και δύο λεπτά μετά πήρε αυτός το προβάδισμα. Μετά από κόρνερ του Α. Ζίβκοβιτς ο Μπράντον έπιασε την κεφαλιά, ο Κατσίκας απέκρουσε αλλά ο Νάσμπεργκ πήρε το ριμπάουντ και με νέα κεφαλιά «έγραψε» το 1-0. Ο Νορβηγός αμυντικός έγινε έτσι ο 20ος διαφορετικός σκόρερ τη φετινή σεζόν για τους Θεσσαλονικείς.



Ο Σάστρε διπλασίασ νωρίς το προβάδισμα της ομάδας του

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» διατήρησε τον έλεγχο και στο 22’ έφτασε και σε δεύτερο τέρμα. Μετά από λάθος του Οικονόμου, ο Μπράντον άνοιξε δεξιά στον Ζίβκοβιτς, αυτός έδωσε στον Σάστρε που έκανε το overlap και ο Ισπανός με ωραίο σουτ διπλασίασε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων.



Έψαξε το 2-1 ο Πανσερραϊκός

Ο Πανσερραϊκός «άγγιξε» τη μείωση του σκορ στο 28ο λεπτό. Μετά από χτύπημα φάουλ του Μούργου, ο Γούλερι έκανε το πλασέ από κοντά νικώντας τον Ζίβκοβιτς, όμως ο Μιχαηλίδης απόκρουσε πάνω στη γραμμή. Ο ΠΑΟΚ απάντησε δύο λεπτά μετά με καλό σουτ του Κωνσταντέλια στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 39’ οι Σερραίοι βρήκαν νέα καλή στιγμή με σουτ του Μασκανάκη αλλά ο γκολκίπερ των «ασπρόμαυρων» αντέδρασε σωστά. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση σ’ ένα πρώτο μέρος όπου ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή και πέτυχε δύο γκολ, ενώ δεν πλήρωσε τα λάθη στα μετόπισθεν που επέτρεψε στους Σερραίους να βρουν φάσεις για γκολ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Γκαρσία πέρασε τον Ουάρντα αντί του Σοφιανού και ο Αιγύπτιος έκανε σχεδόν άμεσα αισθητή την παρουσία του, απειλώντας με καλό σουτ στο 51’ στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ.

Έχασε πέναλτι ο Μπράντον, νικήθηκε σε τετ-α-τετ ο Γούλερι

Έξι λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Διαμαντή στον Μπράντον, αλλά ο Ισπανός που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Κατσίκα συνεχίζοντας το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.



Οι γηπεδούχοι γλίτωσαν το 3-0 και στο 60’ σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία για να μειώσουν το σκορ. Μετά από αντεπίθεση, ο Ουάρντα έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Γούλερι αλλά αυτός νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς.

«Καθάρισε» το ματς ο Μάρκος Αντόνιο

Ακολούθησε τριπλή αλλαγή από τον Γκαρσία, ο οποίος στο 61' πέρασε τους Μπέργκστρεμ, Στάικο και Μπετανκόρ αντί των Διαμαντή, Μορέιρα και Γούλερι. Ο ΠΑΟΚ πάντως είχε τον απόλυτο έλεγχο, απείλησε στο 67’ με σουτ του Κωνσταντέλια το οποίο πέρασε άουτ και δύο λεπτά μετά «έγραψε» το 3-0 με όμορφο σουτ του Μάρκος Αλόνσο έξω από την περιοχή.



Το... κερασάκι ο Ζίβκοβιτς

Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 70’ με Τζίμα και Τάισον να αντικαθιστούν τους Μπράντον και Τσιγγάρα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν άφησε το πόδι από το γκάζι δείχνοντας διάθεση να πετύχει κι άλλο γκολ. Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο 73’ με τον Τζίμα να θέλησε να βρει τον Τάισον αντί να εκτελέσει απέναντι από τον Κατσίκα, με την επιλογή του να μην αποδεικνύεται ορθή. Ένα λεπτό μετά ο νεαρός άσος έβγαλε σε θέση βολής τον Σοάρες αλλά οι αμυντικοί του Πανσερραϊκού απέκρουσαν σωτήρια.

Η πίεση του ΠΑΟΚ απέδωσε καρπούς στο 78’ με τον Α. Ζίβκοβιτς να βρίσκει δίχτυα με υπέροχο πλασέ έξω από την περιοχή, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Κατσίκα.



Μετά το 4-0, ο Λουτσέσκου ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με την είσοδο των Μουργκ, Μεϊτέ και Κεντζιόρα αντί των Α. Ζίβκοβιτς, Σάστρε και Σβαμπ.

Ο Πανσερραίκός θα μπορούσε να βρει το γκολ της τιμής στο φινάλε του ματς αλλά ο Ζ. Ζίβκοβιτς απέκρουσε το απευθείας χτύπημα φάουλ του Στάικου. Το 4-0 ήταν έτσι το τελικό σκορ και ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά βρίσκεται από τώρα στα ημιτελικά, με τη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας στην Τούμπα να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Ντάνκερλουϊ, Διαμαντής (61’ Μπέργκστρεμ), Θυμιάνης, Πηλέας, Μορέιρα (61’ Στάικος), Οικονόμου, Σοφιανός (46’ Ουάρντα), Μασκανάκης, Μούργος (76’ Τομάς), Γούλερι (61’ Μπετανκόρ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε (80’ Κεντζιόρα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας (70’ Τάισον), Σβαμπ (80’ Μεϊτέ), Α. Ζίβκοβιτς (80’ Μουργκ), Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Τόμας (70’ Τζίμας)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες