Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ελλάδα – Ιταλία 7-6: Χάλκινη στο Ευρωπαϊκό η Εθνική πόλο γυναικών, τσέκαρε εισιτήριο για Ολυμπιακούς Αγώνες (video)

Ελλάδα – Ιταλία 7-6: Χάλκινη στο Ευρωπαϊκό η Εθνική πόλο γυναικών, τσέκαρε εισιτήριο για Ολυμπιακούς Αγώνες (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/1/2024 21:16
Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών επικράτησε 7-6 της Ιταλίας στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, εξασφαλίζοντας παράλληλα εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια!

Τεράστια επιτυχία για την Εθνική πόλο γυναικών, η οποία «βύθισε» με 7-6 την Ιταλία στο μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και εξασφάλισε εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2008.

Οι κοριτσάρες της Αλεξίας Καμμένου με «όπλο» την εξαιρετική τους άμυνα, άντεξαν την πίεση της ιταλικής ομάδας και θα δώσουν το «παρών» στο Παρίσι.Αυτό είναι το 13ο μετάλλιο της Εθνικής πόλο γυναικών σε όλες της διοργανώσεις, με τις «γαλανόλευκες» να επιστρέφουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από τρεις σερί αποκλεισμούς στα προολυμπιακά τουρνουά.

Το βάρος και το άγχος ενός ακόμα αποκλεισμού ήταν μεγάλο αλλά οι Ελληνίδες μαχήτριες έκαναν κατάθεση ψυχής και «έσπασαν» στο φινάλε μην μπορώντας να συγκρατήσουν τα δάκρια τους για τη μεγάλη επιτυχία.

Το ματς:


Η Ελλάδα μπήκε πολύ δυνατά στο μικρό τελικό και προηγήθηκε στο πρώτο οκτάλεπτο με 3-1 χάρη στα γκολ των Νίνου, Πλευρίτου και Ασημάκη, ενώ η Ιταλία είχε μειώσει προσωρινά με την Πικότσι σε 2-1. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η ελληνική ομάδα «έσφιξε» την άμυνα της και δεν επέτρεψε στις Ιταλίδες να σκοράρουν, παρά τις τρεις επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω. Το γκολ της Ξενάκη έκανε το 4-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν πραγματική μάχη, με την Ιταλία να σκοράρει για πρώτη φορά μετά από 16 λεπτά με γκολ της Μπιανκόνι για το 4-2, όμως η Ελλάδα απάντησε με δυνατό σουτ της Ασημάκη για το 5-2 λίγο πριν τη λήξη του οκταλέπτου.

Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο η τακτική της ελληνικής ομάδας ήταν να παίξει και με το χρόνο, ωστόσο η Ιταλία κατάφερε να βρει δύο γκολ και να μετατρέψει σε θρίλερ τον μικρό τελικό (5-4). Η Πλευρίτου έδωσε «ανάσα» στην Ελλάδα κάνοντας το 6-4 σε αριθμητικό πλεονέκτημα δύο παικτών, αλλά οι Ιταλίδες τα έδωσαν όλα και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 6-6 με πέναλτι της Αβένιο.

Ο αγώνας βρισκόταν στη κόψη του ξυραφιού αλλά ο δυναμίτης της Ελευθεριάδου λύτρωσε την Ελλάδα, η οποία έκανε το 7-6 και πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Το φινάλε του ματς ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς, ωστόσο οι παίκτριες της Καμμένου έβγαλαν εκπληκτικές άμυνες και υπερασπίστηκαν ως το τέλος το υπέρ τους σκορ. Το σφύριγμα της λήξης σήμανε την έναρξη των πανηγυρισμών στην ελληνική πλευρά, η οποία κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο και να επιστρέψει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 ολόκληρα χρόνια.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-0, 1-1, 2-4

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Πάτρα, Νίνου 1, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου

Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι, Γκαντ, Τσέργκολ, Βιακάβα 1, Μπανκέλι.







Η απομονή:


Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες