4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ατρόμητος – ΟΦΗ 1-1: Οι Περιστεριώτες έσωσαν βαθμό και αήττητο στο 90+8’!

Ατρόμητος – ΟΦΗ 1-1: Οι Περιστεριώτες έσωσαν βαθμό και αήττητο στο 90+8’!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/1/2024 21:02
Ο Ατρόμητος με γκολ του Βαλένσια στο 90+8’ ισοφάρισε σε 1-1 τον ΟΦΗ στο Περιστέρι και διατήρησε το αήττητο με τον Ίλιτς στον πάγκο, μην επιτρέποντας στους Κρητικούς να πάρουν την πρώτη τους νίκη μετά τις 2 Οκτωβρίου! Καλύτεροι συνολικά οι φιλοξενούμενοι με φάσεις και δοκάρι στο πρώτο μέρος αλλά το γκολ του Λαμπρόπουλου στο 81’ δεν αρκούσε για να φύγουν με το «διπλό».

Αρνείται να χάσει ο Ατρόμητος του Ίλιτς! Οι Περιστεριώτες σε μια μέτρια εμφάνιση ελέω και των πολλών απουσιών στη μεσαία γραμμή, βρέθηκαν να χάνουν στο 81ο λεπτό από τον καλύτερο ΟΦΗ, όμως βρήκαν γκολ ισοφάρισης στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων και έσωσαν την παρτίδα, επεκτείνοντας σε 12 ματς το αήττητο με τον Σέρβο τεχνικό στον πάγκο τους (7-5-0).

Και τα δύο γκολ του αγώνα σημειώθηκαν από εκτελέσεις κόρνερ μετά το 80ο λεπτό. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 81’ με σουτ του Λαμπρόπουλου αλλά ο Ατρόμητος απάντησε στο 90+8’ με γυριστή κεφαλιά του Βαλένσια, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, έχοντας φάσεις και δοκάρι με τον Μπάκιτς για να ανοίξουν το σκορ. Στην επανάληψη ο ρυθμός είχε πολύ χαμηλό τέμπο, με τον Ατρόμητο να είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια αλλά όχι τον τρόπο να απειλήσει. Είναι ενδεικτικό πως η πρώτη του τελική στο στόχο καταγράφηκε στο 88’.

Τα δύο κόρνερ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, με τον Ατρόμητο να πιάνει προσωρινά τον Αστέρα Τρίπολης στην 6η θέση με 23 βαθμούς. Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ έμεινε χωρίς νίκη για 11ο σερί ματς πρωταθλήματος και για την ώρα βρίσκεται στην 10η θέση με 17 βαθμούς και στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς:


Γρήγορος ρυθμός στο πρώτο δεκάλεπτο

Το ματς ξεκίνησε με καλό ρυθμό και εκατέρωθεν στιγμές για τις δύο ομάδες. Ο Ατρόμητος είχε την πρώτη τελική στο 3’ με άστοχο σουτ του Κούεν, ο ΟΦΗ απάντησε στο 5’ με σέντρα-σουτ του Μοσκέρα υποχρεώνοντας τον Τσιντώτα να διώξει σε κόρνερ, ενώ στο 7’ οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ με κοντινή κεφαλιά του Ασεβέδο η οποία πέρασε άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία φάση των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος αφού η συνέχεια άνηκε στους Κρητικούς.

Πήρε τον έλεγχο ο ΟΦΗ, έχοντας φάσεις και δοκάρι με Μπάκιτς

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού απέναντι σε έναν Ατρόμητο που υποχρεώθηκε σε πιο αμυντικό ρόλο και ήταν αυτοί που έψαξαν το γκολ. Στο 20’ το πλασέ του Μπάκιτς έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 35’ ο Μαυροβούνιος απείλησε ξανά με σουτ, με τον Τσιντώντα να μπλοκάρει. Η κορυφαία φάση του πρώτου μέρους σημειώθηκε τρία λεπτά αργότερα, με τον Μπάκιτς να βρίσκεται μόνος του στη μικρή περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο ημίχρονο ο Μελ αντικατέστησε τον Μοσκέρα με τον Θοράρισον και στο 49’ ο Ισλανδός χρειάστηκε σωτήρια απομάκρυνση σε προσπάθεια των γηπεδούχων. Ο Ατρόμητος επιχείρησε να πάρει περισσότερα μέτρα αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει και η πρώτη του τελική ήρθε στο 64’ με ένα άστοχο σουτ του Κούντε. Ο ΟΦΗ απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό με σουτ του Τοράλ από το ύψος της περιοχής, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Φτωχό θέαμα στο δεύτερο μέρος

Αυτές ήταν και οι μοναδικές τελικές στο δεύτερο μέρος μέχρι το 80ο λεπτό, δείγμα του πολύ αργού τέμπο στο ματς. Οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα, με τον Ίλιτς να περνάει τους Ανγκιέλσκι και Βρακά αντί των Ντιρκ και Βέργου. Από την πλευρά του ο Μελ απέσυρε αρχικά τον κορυφαίο του πρώτου μέρους Μπάκιτς για να περάσει τον Νέιρα και στο 79’ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με τους Ριέρα, Ντίκο και Μεγιάδο στη θέση των Τοράλ, Φελίπε και Γκαγιέγος αντίστοιχα.

Βρήκε τη λύση από κόρνερ (και VAR) ο ΟΦΗ

Ο Ριέρα λίγο μετά την είσοδο του απείλησε με σουτ εντός περιοχής με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 81’ ο ΟΦΗ κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη τελική στο στόχο στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από κόρνερ από τα δεξιά, η άμυνα του Ατρόμητου δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Λαμπρόπουλος με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ εξετάστηκε από το VAR για οφσάιντ στον Ντίκο για το αν επηρεάζει τη φάση στην κίνηση του να αποφύγει τη μπάλα. Ο διαιτητής είδε τη φάση και θεώρησε πως δεν εμπόδισε τον Τσιντώτα (ήταν από πίσω του), δείχνοντας σέντρα.

Ο Ίλιτς πέρασε αμέσως τον Καραμάνη αντί του Κούεν και ο Ατρόμητος βγήκε όλος μπροστά στην αναζήτηση της ισοφάρισης. Αυτή θα μπορούσε να έρθει στο 88’ όταν από λάθος εκτίμηση του Λαμπρόπουλου ο Βρακάς βρέθηκε απέναντι στον Μπάουμαν αλλά το πλασέ του είχε στόχο τον γκολκίπερ του ΟΦΗ. Αυτή ήταν και η πρώτη τελική του Ατρόμητου στο στόχο στο παιχνίδι

Απάντησε με το ίδιο νόμισμα στο 90+8' ο Ατρόμητος

Με τον διαιτητή να δίνει δέκα λεπτά καθυστερήσεις, ο οι γηπεδούχοι είχαν άπλετο χρόνο να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό ήρθε στο 8ο λεπτό του έξτρα χρόνου όταν μετά από κόρνερ, ο Βαλένσια έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, η μπάλα φάνηκε να βρίσκει και στον ώμο του Τοράρινσον και κατέληξε στο βάθος της εστία τους Μπάουμαν. Το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ, με τον Ατρόμητο να διατηρεί το αήττητο με τον Ίλιτς στον πάγκο και τον ΟΦΗ να παραμένει δίχως νίκη για 11ο σερί ματς!

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες