2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1: Μοιρασιά στο ντέρμπι και όλα θα κριθούν στο Φάληρο (video)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1: Μοιρασιά στο ντέρμπι και όλα θα κριθούν στο Φάληρο (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/1/2024 23:26
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στην Λεωφόρο και η πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου θα κριθεί στη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αλεξανδρόπουλος (45’) και Ιωαννίδης (65’) οι σκόρερ μετά από εκτελέσεις κόρνερ, μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε από τους «πράσινους».

Ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος άφησαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μετά το ισόπαλο 1-1 στην Λεωφόρο. Ένα ντέρμπι με λίγες μεγάλες φάσεις και αρκετή τακτική από τις δύο ομάδες που θα ανανεώσουν το ραντεβού τους την επόμενη εβδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι Πειραιώτες στάθηκαν πολύ καλά στο πρώτο μέρος, δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να φανούν απειλητικοί και «χτύπησαν» στο φινάλε του ημιχρόνου με τον πρώην «πράσινο» Αλεξανδρόπουλο να σκοράρει με ωραίο γυριστό έπειτα από κόρνερ.

Το «τριφύλλι» έβγαλε αντίδραση στην επανάληψη παίζοντας με δύο σέντερ φορ και κατάφερε να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα, ισοφαρίζοντας στο 65’ με κεφαλιά του Ιωαννίδη έπειτα από χτύπημα κόρνερ.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Ολυμπιακός είχε μια σημαντική στιγμή στο 89’ με τον Ποντένσε, ενώ ο Παναθηναϊκός σπατάλησε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε με Ιωαννίδη και Βέρμπιτς για να φέρει… τούμπα το ματς. Το 1-1 έμεινε εν τέλει ως το φινάλε και η πρόκριση θα κριθεί την επόμενη Τετάρτη (17/1) στο «Γ. Καραίσκάκης» με τις δύο ομάδες να ξεκινούν από το μηδέν.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια και τους Κώτσιρα, Αράο, Γεντβάι και Μλαντένοβιτς τετράδα στην άμυνα. Ο Ρούμπεν ήταν ο αμυντικός μέσος, οι Τσέριν και Μπερνάρ εσωτερικοί μέσοι, με τους Αϊτόρ-Τζούριτσιτς να αγωνίζονται στα άκρα και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του κατέβηκε με σύστημα 4-2-3-1 και τον Καρβαλιάλ να αφήνει εκτός ενδεκάδας τους Φορτούνη και Ποντένσε. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ενώ η τετράδα της άμυνας απαρτιζόταν από Ροντινέι, Ρέτσο, Ντόη και Ορτέγκα. Κεντρικό δίδυμο στα χαφ ήταν οι Αλεξανδρόπουλος και Έσε, με τους Μασούρα-Ρίτσαρντς στα άκρα και τον Καρβάλιο πίσω από τον προωθημένο Ναβάρο.

Ματς τακτικής και πρώτη τελική στο 18'

Το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τον Παναθηναϊκό να είχε την κατοχή στο ξεκίνημα αλλά δυσκολευόταν από το πρέσινγκ του Ολυμπιακού και δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει εύκολα τη μπάλα έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη. Είναι ενδεικτικό ότι η πρώτη τελική στο ματς ήρθε στο 18’ με ένα σουτ του Μπερνάρ υπό πίεση, το οποίο πέρασε άουτ.

Πιο απειλητικός ο Ολυμπιακός, βρήκε το γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου

Η πρώτη κλασσική φάση στο ντέρμπι ήρθε στο 25’ και άνηκε στον Ολυμπιακό. Μετά από λάθος των Γεντβάι και Κώτσιρα, ο Ρίτσαρντς έκλεψε και έβγαλε τον Μασούρα απέναντι από τον Λοντίγκιν αλλά το τελείωμα του Έλληνα εξτρέμ δεν ήταν καλό και ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι παίκτες του Καρβαλιάλ αμύνονταν εξαιρετικά και στο 29’ είχαν νέα καλή στιγμή όταν μετά από αντεπίθεση, ο Μασούρας διένυσε το μισό γήπεδο και έβγαλε πάρε-βάλε στον Ρίτσαρντς όμως ο Κώτσιρας έκοψε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 38’ ο Τερίμ προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Τζούρισιτς τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Μαντσίνι.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν περισσότερη ψυχολογία μετά τις δύο χαμένες ευκαιρίες, κυκλοφορόντας με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τη μπάλα και εν τέλει κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο φινάλε του ημιχρόνου. Μετά από κόρνερ στο 45’ η μπάλα βρήκε στον Τσέριν και στρώθηκε στον Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος την κατέβασε εξαιρετικά και με φοβερό γυριστό στην «καρδιά» της άμυνας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Μάλιστα ο Έλληνας μέσος δεν το πανηγύρισε καθώς ήρθε απέναντι στην πρώην ομάδα του.



Αντίδραση από τον Παναθηναϊκό, σύστημα με δύο φορ και ισοφάριση με Ιωαννίδη

Στο ημίχρονο ο Τερίμ προχώρησε σε διπλή αλλαγή στην επίθεση, περνώντας στο ματς τους Σπόραρ και Βέρμπιτς αντί των Αϊτόρ και Μπερνάρ και γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-2. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυναμικά στο ματς, απειλώντας με δύο άστοχα σουτ των Μαντσίνι (52’) και Βέρμπιτς (53’) ενώ στο 57’ η κεφαλιά του τελευταίου μέσα από την περιοχή βρήκε στον Ροντινέι και κατέληξε κόρνερ.

Ο Καρβαλιάλ προχώρησε στις πρώτες του αλλαγές με την είσοδο των Ποντένσε, Καμαρά και Κίνι αντί των Ρίτσαρντς, Αλεξανδρόπουλο και Ορτέγκα αντίστοιχα, ενώ ο Τερίμ πέρασε τον Βαγιαννίδη αντί του Πέρεθ και μετακίνησε τον Κώτσιρα μπροστά από τους αμυντικούς.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε την κατοχή, δεν είχε μεν τη μεγάλη φάση αλλά ευτύχησε να ισοφαρίσει στο 65’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαντσίνι, ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-1. Αξιοσημείωτο ότι το κόρνερ προέκυψε μετά από «τσαφ» του Καμαρά και οι Πειραιώτες δέχτηκαν άλλο ένα γκολ σε ντέρμπι από στατική φάση.



Σωτήριο τάκλιν του Γεντβάι και δύο μεγάλες φάσεις του Παναθηναϊκού για την ανατροπή

Ο Καρβαιάλ βλέποντας την ομάδα του να μην έχει ούτε φάση στο δεύτερο μέρος, ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 73’ με την είσοδο των Φορτούνη και Γιόβετιτς αντί των Μασούρα και Ναβάρο. Η πρώτη απειλή του Ολυμπιακού ήρθε στο 77’ με ένα άστοχο σουτ του Γιόβετιτς ενώ στο 85’ ο Φορτούνης πάτησε στην περιοχή αλλά το τελείωμα του βρήκε στα σώματα.

Οι δύο ομάδες είχαν από μια μεγάλη φάση στα τελευταία λεπτά. Στο 89’ μετά από αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Ποντένσε βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Γεντβάι έκανε σωτήριο τάκλιν αποσοβώντας ένα σχεδόν σίγουρο γκολ.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 90+1’ όταν μετά από σουτ του Μαντσίνι που κόντραρε, η μπάλα στρώθηκε στον Ιωαννίδη ο οποίος αν και ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά στο φινάλε και στο 90+3’ είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Βέρμπιτς ο οποίος βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη από πλάγια θέση αλλά ο Έλληνας γκολκίερ απέκρουσε με τα πόδια, κρατώντας το 1-1 ως το τέλος.



Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Αράο, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν (61' Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (46' Σπόραρ), Αϊτόρ (46' Βέρμπιτς), Ιωαννίδης, Τζούριτσιτς (38' λ.τ. Μαντσίνι).

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα (61' Κίνι), Αλεξανδρόπουλος (61' Καμαρά), Έσε, Μασούρας (73' Γιόβετιτς), Καρβάλιο, Ρίτσαρντς (56' Ποντένσε), Ναβάρο (73' Φορτούνης).

Τα στιγμιότυπα:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες