Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ – Άρης 0-0: Θα κριθούν όλα στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης (video)

ΑΕΚ – Άρης 0-0: Θα κριθούν όλα στη ρεβάνς της Θεσσαλονίκης (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
10/1/2024 21:30
Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την επόμενη Τετάρτη θα λύσουν μια και καλή τις διαφορές τους ΑΕΚ και Άρης, οι οποίοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ στην «OPAP Arena» στο πλαίσιο της πρώτης φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με πλήθος αλλαγών στη βασική της σύνθεση εν συγκρίσει με την ενδεκάδα που κατέβασε ο Ματίας Αλμέιδα στο «Καραϊσκάκης», ενώ ο Άκης Μάντζιος κατέβασε ακριβώς την ίδια σύνθεση με την οποία επικράτησε στο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή.

Εντελώς άνευρο το πρώτο ημίχρονοΧωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις εξελίχθηκε το πρώτο 25λεπτο της αναμέτρησης με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν παιχνίδι, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα μιας και η αμυντική λειτουργία και των δύο πλευρών ήταν σχεδόν αψεγάδιαστη, ενώ και επιθετικά, υπήρχε έλλειψη έμπνευσης και συγκέντρωσης.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή ήρθε από τη μεριά του Άρη στο 28ο λεπτό με τον Οντουμπάτζο, ο οποίος βγήκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή της Ένωσης, ωστόσο το κάτι σαν… σουτ που επιχείρησε έκοψε ο Σιμάνσκι που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας.

Στα επόμενα λεπτά μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε συνταρακτικά κάτι από άποψη ρυθμού. Την… ηρεμία στην αναμέτρηση ήρθαν να διαταράξουν δύο μακρινά σουτ από τους παίκτες της ΑΕΚ.

Αρχικά ο Πινέδα προσπάθησε να απειλήσει τον Κουέστα στο 43’ με ένα όχι και τόσο δυνατό σουτ, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Ισπανός, ωστόσο εκείνο του Τσούμπερ στο επόμενο λεπτό ήταν σαφώς πιο ισχυρό αλλά δεν βρήκε εστία, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια και το 0-0 να παραμένει.



Πιο απειλητικός ο Άρης στην επανάληψη αλλά δίχως αποτέλεσμα

Με μία αλλαγή ξεκίνησε o «Δικέφαλος» στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γκατσίνοβιτς να περνάει στη θέση του Σιντιμπέ ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις, ενώ στο 48’ η ομάδα του Αλμέιδα απείλησε την εστία του Άρη με το αριστερό πλασέ του Πόνσε να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Με το ρολόι να δείχνει πια το 60ο λεπτό και την Ένωση να εξακολουθεί να μοιάζει προβλέψιμη επιθετικά, ο Ματίας Αλμέιδα πραγματοποίησε τριπλή αλλαγή προκειμένου να αλλάξει την κατάσταση, φέρνοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Άμραμπατ, Αραούχο και Γκαρσία.

Στα επόμενα λεπτά, οι «κιτρινόμαυροι» κλιμάκωσαν το πρέσινγκ τους με τον Άρη να οπισθοχωρεί και να ψάχνει την ευκαιρία του στην κόντρα επίθεση.

Στο 68’ ο Άρης έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή, με τον Μορόν να βρίσκεται σε εξαιρετικά ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, όμως το τελείωμα του Ισπανού επιθετικού των Θεσσαλονικέων δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε εκτός.



Δύο λεπτά μετά, ο Αραούχο προσπάθησε να ανησυχήσει τον Κουέστα, με το αριστερό σουτ που επιχείρησε ο Αργεντινός να καταλήγει τελικά σε κόρνερ.



Το παιχνίδι άρχισε να… «φουντώνει» και στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ζιλ πήγε με το εξωτερικό του ποδιού του να πετύχει ένα απίθανο γκολ στέλνοντας τη μπάλα προς το «Γ» της εστίας του Αθανασιάδη, ο οποίος άλλαξε ελαφρώς την πορεία της μπάλας με τα ακροδάχτυλα αποσοβώντας το 1-0 για τον Άρη. Δυστυχώς, ο Καμερουνέζος μέσος τραυματίστηκε στη συγκεκριμένη φάση στην προσπάθεια που έκανε, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει κλαίγοντας από τον αγωνιστικό χώρο.



Πέντε λεπτά μετά, η ομάδα του Μάντζιου έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Νταρίντα εκτέλεσε κόρνερ και η κεφαλιά που έπιασε ο Φαμπιάνο πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Αθανασιάδη.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα δεν συνέβη κάτι το αξιοσημείωτο με τους δυο αντιπάλους να αποδέχονται τη «λευκή ισοπαλία» και να δίνουν ραντεβού για τις 17 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (46’ Γκατσίνοβιτς), Μήτογλου, Σιμάνσκι, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον (60’ Άμραμπατ), Τσούμπερ (60’ Αραούχο), Πισάρο, Πόνσε (60’ Γκαρσία)

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ζιλ (77’ Φετφατζίδης), Τζούρασεκ (72’ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (54’ Παναγίδης), Μορόν (77’ Ζαμόρα)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες