8

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Άρης - ΠΑΟΚ 2-1: «Κίτρινος σίφουνας» έριξε από την κορυφή τον «Δικέφαλο του Βορρά»!

Άρης - ΠΑΟΚ 2-1: «Κίτρινος σίφουνας» έριξε από την κορυφή τον «Δικέφαλο του Βορρά»!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
7/1/2024 21:29
Ο Άρης επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για τη 17η αγωνιστική της Stoiximan Super League έχοντας για πρωταγωνιστή τον Σαβέριο ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε μία ασίστ.

Οι «κίτρινοι» υπηρέτησαν το πλάνο του προπονητή τους, είχαν ένα πολύ καλό διάστημα στο πρώτο μέρος και άνοιξαν το σκορ με προβολή του Σουλεϊμάνοφ στο 46' ενώ διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Σαβέριο στο 59'.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία και ανέβασε την απόδοση του μετά την είσοδο του Κωνσταντέλια. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν ιδιαίτερα κινητικός και «άνοιξε» την αντίπαλη άμυνα στο γκολ του Μπάμπα στο 75'. Ο ΠΑΟΚ πίεσε στα τελευταία λεπτά, έφτιαξε ευκαιρίες αλλά δεν έφτασε στην ισοφάριση.Έτσι ο Άρης άφησε πίσω του την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης, επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στα θετικά αποτελέσματα και παρέμεινε στην 5η θέση με 27 βαθμούς.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έπεσε από την κορυφή όπου πλέον βρίσκεται μόνος του ο Παναθηναϊκός και με 38 βαθμούς βρίσκεται πλέον στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Μικρή υπεροχή του ΠΑΟΚ, ελάχιστες οι ευκαιρίες

Η αναμέτρηση είχε ένταση και δυνατά μαρκαρίσματα από τα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί πρώτος με μία κεφαλιά του Τόμας στο 10' που δεν είχε όμως δύναμη και στην αντεπίθεση ο Άρης βγήκε μπροστά αλλά το σουτ του Νταρίντα δεν βρήκε στόχο.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν αυτός που είχε την μπάλα στα πόδια του την περισσότερο ώρα και προσπαθούσε να βρει χώρους προς την εστία του Κουέστα, με τους «κίτρινους» να αμύνονται όμως σωστά και να κλείνουν τους διαδρόμους.

Οι φιλοξενούμενοι βέβαια απείλησαν από μία στατική φάση στο 26' με τον Κουλιεράκη να πιάνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά να μην βρίσκει στόχο. Όσο περνούσε η ώρα ο Άρης κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και είχε μία ευκαιρία στο 37' με τον Ζουλ αλλά το σουτ του κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να «χτυπήσουν» κυρίως με αντεπιθέσεις με τον Μορόν να μην εκμεταλλεύεται όμως μία στο τέλος καθώς ο Βιεϊρίνια με σωτήριο τάκλιν έδιωξε τον κίνδυνο.

Δυναμικό ξεκίνημα για Άρη με πρωταγωνιστή Σαβέριο

Με το ξεκίνημα της επανάληψης όμως ο Άρης βγήκε μπροστά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μετά τη συμπλήρωση μόλις 30 δευτερολέπτων. Ο Σαβέριο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σουλεϊμάνοφ πετάχτηκε ανάμεσα στα στόπερ του ΠΑΟΚ και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι όπως και στο πρώτο μέρος ανέκτησαν την κατοχή και θέλησαν να αντιδράσουν, με τον Βιεϊρίνια στο 53' να κάνει μία σέντρα-σουτ και τον Κουέστα να διώχνει με υπερένταση.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Άρης έφυγε και πάλι στην αντεπίθεση, ο Σαβέριο από πλάγια θέση όμως προτίμησε να σουτάρει και όχι να πασάρει με τον Κοτάρσκι να αποκρούει. Το πλάνο των γηπεδούχων ήταν εμφανές στο γήπεδο και στο 59' δούλεψε και πάλι. Ο Μορόν βρήκε χώρο μπροστά του και «άνοιξε» ωραία στα αριστερά για τον Σαβέριο ο οποίος αυτή τη φορά έκανε ένα όμορφο πλασέ και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοτάρσκι για το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να αντιδράσει άμεσα και στο 62' ο Βιεϊρίνια βρέθηκε σε θέση βολής όμως το σουτ του δεν βρήκε στόχο. Δώδεκα λεπτά μετά ήταν ο Κωσνταντέλιας αυτός που με ωραία ενέργεια και τελείωμα «άγγιξε» το γκολ αλλά η μπάλα έφυγε εκατοστά δίπλα από την εστία του Κουέστα.

Στο 75' όμως ο Κωνσταντέλιας βρήκε με ωραία κάθετη στην περιοχή τον Σβαμπ, αυτός γύρισε ωραία την μπάλα στην καρδιά της περιοχής και ο Μπάμπα ήρθε με το δεξί του πόδι να «νικήσει» τον Κουέστα και να κάνει το 2-1.

Ο Άρης απείλησε ξανά μετά το γκολ του στο 78' αλλά η κεφαλιά του Μπράμπετς κατέληξε στην αγκαλιά του Κοτάρσκι, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να έχει την κατοχή.

Στο 86' και πάλι ο Κωνσταντέλιας με υπέροχη προσπάθεια δημιούργησε ευκαιρία για γκολ αλλά αυτή τη φορά ο Σάστρε που έγινε ο αποδέκτης της μπάλας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα που έδιωξε σωτήρια με το σώμα του.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 90+1' αλλά ο Σβαμπ με κεφαλιά-ψαράκι από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ και έως το τέλος δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι.

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (90+5' Ρόουζ), Νταρίντα, Τζούρασεκ (82' Ντουκουρέ), Σουλεϊμάνοφ (90+5' Σαμόρα), Σαβέριο (81' Παναγίδης), Μορόν (90+5' Φεράρι)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (67' Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (67' Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (68' Αν. Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μουργκ (55' Κωνσταντέλιας), Μπράντον (82' Τζίμας).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες