5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Τσάμπιονς Λιγκ: «Επέζησε» από το «θρίλερ» η Παρί, στο Γιουρόπα η Μίλαν, προκρίθηκε και η Πόρτο - Δείτε όλα τα γκολ και τα highlights της βραδιάς (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: «Επέζησε» από το «θρίλερ» η Παρί, στο Γιουρόπα η Μίλαν, προκρίθηκε και η Πόρτο - Δείτε όλα τα γκολ και τα highlights της βραδιάς (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
14/12/2023 00:07
Άκρως συναρπαστικό ήταν το φινάλε της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, στην τελευταία έκδοση της διοργάνωσης με τον συγκεκριμένο τρόπο διεξαγωγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι σημειώθηκαν 31 γκολ σε οκτώ αναμετρήσεις, με την Παρί Σεν Ζερμέν να «επιβιώνει», την Ντόρτμουντ να τερματίζει στην κορυφή του ομίλου του «θανάτου» και τη Μίλαν να «κλέβει» το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ από τη Νιούκαστλ. Στον «τελικό» της Πόρτο με τη Σαχτάρ, οι «δράκοι» θριάμβευσαν με 5-3 και πέρασαν ως δεύτεροι στους «16» πίσω από την Μπαρτσελόνα.Οι οκτώ ομάδες λοιπόν που προκρίθηκαν λοιπόν από τα τέσσερα γκρουπ ήταν οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Λάτσιο, Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Σίτι, Λειψία, Μπαρτσελόνα, Πόρτο, ενώ ως τρίτες στο Γιουρόπα Λιγκ θα συνεχίσουν από τα αντίστοιχα γκρουπ οι Φέγενορντ, Μίλαν, Γιουνγκ Μπόις, Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Στον πέμπτο όμιλο η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Λάτσιο συγκρούστηκαν στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» με έπαθλο την πρωτιά. Οι «ροχιμπλάνκος» αποτελούσαν το φαβορί του αγώνα και το επιβεβαίωσαν νικώντας με 2-0 κι αφήνοντας δεύτερους τους «αετούς». Βαθμολογικά αδιάφορο ήταν το ματς της Σέλτικ με τη Φέγενορντ στη Γλασκώβη, καθώς οι πρωταθλητές Ολλανδίας είχαν ήδη τερματίσει τρίτοι και οι Σκωτσέζει ουραγοί. Ωστόσο οι τελευταίοι νίκησαν 2-1 και πήραν το πρώτο τους «τρίποντο» στον φετινό θεσμό.

Τα χρονικά πρώτα ματς που διεξήχθησαν ήταν αυτά για τον 7ο όμιλο, εκεί όπου η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε εκτός έδρας τον Ερυθρό Αστέρα με 3-2 σ' ένα θεαματικό παιχνίδι και συνδύασε την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με το «απόλυτο» νικών, κάτι που κατάφεραν μόνο οι πρωταθλητές Ευρώπης και η Ρεάλ Μαδρίτης. Στο άλλο ματς του γκρουπ η Λειψία πήρε νίκη γοήτρου επί της Γιουνγκ Μπόις με 2-1 και θα ήταν έτσι κι αλλιώς δεύτερη, με τους Ελβετούς να είναι τρίτοι και τους πρωταθλητές Σερβίας να μένουν εκτός Ευρώπης.

Στον έκτο όμιλο που ήταν και ο πιο συγκλονιστικός έγινε ο «κακός χαμός». Η Ντόρτμουντ και η Παρί Σεν Ζερμέν αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στη Βεστφαλία κι αυτό το αποτέλεσμα έφερε ως πρώτη την ομάδα του Τέρζιτς στην επόμενη φάση, ενώ οι πρωταθλητές Γαλλίας προκρίθηκαν ως δεύτεροι, στην ισοβαθμία με τη Μίλαν. Οι «ροσονέρι» απέδειξαν ότι η φανέλα τους είναι ιδιαίτερα «βαριά» κι έφυγαν με «διπλό» (1-2) από την έδρα της Νιούκαστλ, παίρνοντας το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Τέλος στο όγδοο γκρουπ η Πόρτο και η Σαχτάρ Ντόνετσκ έδωσαν «τελικό» πρόκρισης στο «Ντραγκάο» και οι Ουκρανοί έψαχναν μόνο το «διπλό» για να προκριθούν εκείνοι ως δεύτεροι. Ωστόσο οι παίκτες του Σέρτζιο Κονσεϊσάο κυριάρχησαν και νίκησαν σε θεαματικό αγώνα με 5-3, τερματίζοντας πανηγυρικά στη δεύτερη θέση πίσω από την Μπαρτσελόνα. Η τελευταία έκανε αγγαρεία στην έδρα της ουραγού Αντβέρπ στο Βέλγιο και ηττήθηκε 3-2 σε συγκλονιστικό ματς, με τους πρωταθλητές Βελγίου να κλείνουν ευχάριστα την παρουσία τους στα «αστέρια».

Δείτε τις τελικές βαθμολογίες των ομίλων ΕΔΩ

Δείτε τα γκολ και τα highlights:

Ερυθρός Αστέρας - Μάντσεστερ Σίτι 2-3



Λειψία - Γιουνγκ Μπόις 2-1



Αντβέρπ - Μπαρτσελόνα 3-2



Ατλέτικο Μαδρίτης - Λάτσιο 2-0



Νιούκαστλ - Μίλαν 1-2



Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1



Πόρτο - Σαχτάρ Ντόνετσκ 5-3



Σέλτικ - Φέγενορντ 2-1

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες