12

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Αλμέιδα: «Θα μας έκανε ζημιά αν σκεφτόμασταν την ισοπαλία» (video)

Αλμέιδα: «Θα μας έκανε ζημιά αν σκεφτόμασταν την ισοπαλία» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
13/12/2023 20:04
Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκαθάρισε πως η ΑΕΚ πηγαίνει στο Άμστερνταμ με στόχο τη νίκη και όχι την ισοπαλία, αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχει φέρει ο ερχομός του Φαν’τ Σχιπ στον Άγιαξ και ευχήθηκε στον αυριανό αγώνα η ομάδα του να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες της, κάτι που κόστισε στο πρώτο ματς.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αυριανού (14/12) αγώνα με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, όπου η «Ένωση» θέλει νίκη ή ισοπαλία για να προκριθεί στα νοκ-άουτ του Κόνφερενς Λιγκ:Για το πως σκέφτεται ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε όμιλο «θανάτου» και παίζει την τελευταία αγωνιστική την ευρωπαϊκή της συνέχεια: «Έχω σκεφτεί πάρα πολύ και συνεχίζω να σκέφτομαι. Έχω ακόμα μια μέρα για να σκεφτώ. Πιστεύω πως οι παίκτες που προπονώ έχουν καταφέρει να είναι ανταγωνιστικοί. Έχουν δείξει χαρακτήρα και όρεξη για να παίξουν ποδόσφαιρο. Σίγουρα θα θέλαμε να φτάσουμε σε αυτό το παιχνίδι έχοντας περισσότερους βαθμούς, αλλά είναι σημαντικό που έχουμε πιθανότητες για τη συνέχεια. Για να καταφέρουμε να κάνουμε ένα βήμα σε άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Εμπιστεύομαι πολύ τους παίκτες και μπορώ να πω ότι έχω μεγάλες προσδοκίες για αύριο. Αντιμετωπίζουμε έναν μεγάλο αντίπαλο, που έχει αλλάξει προπονητή και έχει αλλάξει λίγο τον τρόπο παιχνιδιού του. Από την άφιξη του έχει βελτιώσει τα αποτελέσματά του. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε πάντα, να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο».

Για το αν αυτό το παιχνίδι θα εκτοξεύσει την ΑΕΚ σε περίπτωση που έρθει η πρόκριση: «Όχι, η νοοτροπία μας είναι πάντα η ίδια. Δεν θα μας επηρεάσει ένα παιχνίδι για το πως θα συνεχίσουμε ή όχι. Εμείς ερχόμαστε εδώ και ψάχνουμε ένα θετικό αποτέλεσμα καταλαβαίνονταν ότι μιλάμε για ποδόσφαιρο. Ούτε ένα θετικό ούτε ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουμε και που πιστεύουμε».

Για το τι διαφορετικό περιμένει από τον Άγιαξ και που έχει πει στους παίκτες του να συγκεντρωθούν: «Είναι δύο διαφορετικές ομάδες. Με την αλλαγή προπονητή, κάθε προπονητής έχει διαφορετική φιλοσοφία και σύστημα. Έχουν αλλάξει θέσεις σε κάποιους ποδοσφαιριστές. Αυτό που μεταφέρω στους παίκτες είναι το πως παίζει ο αντίπαλος, να σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι πως θα είναι οι δικοί μου παίκτες. Αν είναι καλά τότε θα απολαύσουμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Ο αντίπαλος έχει πολλούς νεαρούς παίκτες, εμείς έχουμε καλούς παίκτες, όλοι έχουμε τη διάθεση και την όρεξη να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Σίγουρα θα δούμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Κυρίως γιατί βρισκόμαστε σε έναν από τους ναούς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Την τελευταία φορά βρέθηκα εδώ το 2000. Έβλεπα στις φωτογραφίες τους παίκτες που έχουν περάσει σ’ αυτήν την ομάδα και μπορώ να πω ότι χαίρομαι που βρίσκομαι σε ένα τέτοιο γήπεδο. Μου δίνει ευτυχία, όρεξη και διάθεση και οι παίκτες μου μου δίνουν αυτή την εμπιστοσύνη».

Για το αν βλέποντας τις εικόνες των παλιών παικτών του Άγιαξ και γνωρίζοντας την ατμόσφαιρα, δημιουργεί κίνητρο στους παίκτες της ΑΕΚ ή τους παρασύρει: «Οι παίκτες ξέρουν πως να το διαχειριστούν. Οι παίκτες μας έχουν τη δική τους ιστορία, όπως και η ομάδα μας. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της ΑΕΚ είναι επίσης μοναδική. Δεν θα μας εκπλήξει κάτι παραπάνω. Εγώ μελαγχολώ πολλές φορές γιατί αυτά τα παιδιά είναι πολύ νέα. Βλέποντας μια φωτογραφία του Φαν Μπάστεν σκέφτομαι αν μπορούσαν να τον δουν να παίζει. Είναι πολλοί παίκτες που έχω δει, αλλά ο Φαν Μπάστεν ήταν από τους καλύτερους στον κόσμο. Αυτό το κλαμπ έχει χαράξει κάτι ξεχωριστό στο παγκόσμιο επίπεδο και επίσης έχει πετύχει κάτι τεράστιο στη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες. Γι' αυτό έχουν βγάλει τόσους παίκτες και θα βγάλουν άλλους τόσους. Το να βλέπει κάποιος αυτές τις φωτογραφίες, όλες αυτές τις στιγμές, δίνουν κίνητρο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φρενάρουν την όρεξη. Είναι καλό να αναγνωρίζουμε κάποια πράγματα στη ζωή και εδώ υπάρχει η αναγνώριση, σε ένα κλαμπ που έχει την ιστορία του στο καλό ποδόσφαιρο».

Για το αν το γεγονός ότι η ΑΕΚ πάει για δύο αποτελέσματα μπορεί να είναι κάτι που να επηρεάσει: «Εμείς ήρθαμε εδώ για να επιδιώξουμε τη νίκη. Δεν είναι καθόλου μέσα στο κεφάλι μας να πάρουμε ένα άλλο αποτέλεσμα, θα μας έκανε ζημιά αν σκεφτόμασταν έτσι. Αν εγώ σχεδίαζα ένα ματς για να ψάξω την ισοπαλία, τότε δεν θα πίστευα στους παίκτες μου. Εγώ ξέρω τι μπορεί να δώσουν, είναι βαρετό να βγεις για να παίξεις για την ισοπαλία. Είναι άσχημο για έναν παίκτη να τους λέει όλοι πίσω και αν βρείτε ευκαιρία βγείτε μπροστά. Δεν έχω δει ποτέ κανένα μικρό παιδί να παίζει ψάχνοντας την ισοπαλία. Εγώ θέλω οι παίκτες να βγουν, να το διασκεδάσουν και να κερδίσουν. Εμείς ήρθαμε να παίξουμε το παιχνίδι μας χωρίς να σκεφτόμαστε δύο αποτελέσματα».

Για το τι χρειάζεται η ΑΕΚ σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι: «Δεν θα άλλαζα κάτι. Κάναμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι στο πρώτο ματς, είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Γιόνσον στον τελευταίο λεπτό. Δεν λέω ότι παίξαμε καλά λόγω αυτής της φάσης, τα πήγαμε καλά σε όλο το παιχνίδι. Μετά είχαμε μιλήσει και είχαμε πει ότι δεν είχαμε καταφέρει να κάνουμε γκολ τις φάσεις που είχαμε δημιουργήσει. Εύχομαι το αυριανό ματς να είναι παρόμοιο, αλλά να μετατρέψουμε περισσότερες από μία φάση σε γκολ. Έχουμε μεγάλη όρεξη και διάθεση να συνεχίσουμε αυτήν τη διαδρομή. Έχουμε δουλέψει, έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο και έχουμε αυτή τη διάθεση να συνεχίσουμε σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση».

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες