1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 4-0: «Πράσινο» πάρτι και πρωταθλητής χειμώνα! (video)

Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 4-0: «Πράσινο» πάρτι και πρωταθλητής χειμώνα! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
3/12/2023 21:25
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-0 του ΟΦΗ στη Λεωφόρο για τη 13η αγωνιστική της Stoiximan Super League, παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο και βγάζοντας καλές συνεργασίες.

Οι «πράσινοι» είχαν τρεις διαφορετικούς σκόρερ, Ιωαννίδης (34', 90+2
), Αϊτόρ (61') και Παλάσιος (69') και τον Λοντίγκιν να κάνει μία μεστή εμφάνιση και να δηλώνει «παρών». Έτσι επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από τον Άρη και έβγαλαν αντίδραση μετά το παιχνίδι με τη Βιγιαρέαλ. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 31 βαθμούς και αύξησε τη διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό στους τρεις και στους πέντε από την τρίτη ΑΕΚ η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Έτσι το «τριφύλλι» θα ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στην πρώτη θέση και για δεύτερη σερί χρονιά θα είναι πρωταθλητής χειμώνα.

Από την άλλη ο ΟΦΗ έμεινε στην 8η θέση με 15 πόντους, έμεινε για έκτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη και ο προβληματισμός γύρω από το πρόσωπο του Νταμπράουσκας μεγαλώνει.

Ο Παναθηναϊκός την πρωτοβουλία, επέστρεψε στα «ελληνικά» γκολ ο Ιωαννίδης

Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που απείλησε στο παιχνίδι, με τον Ντίκο να παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή να τη φέρνει στο δεξί και να σουτάρει, με τον Λοντίγκιν να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός θέλησε γρήγορα να πάρει την πρωτοβουλία, απείλησε αρχικά με ένα σουτ του Τζούρισιτς στο 6' το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Μπάουμαν ενώ λίγο μετά ο Παλάσιος με βολέ στην κίνηση σημάδεψε την εστία αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Ντίκο πριν φτάσει στην εστία.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς κυκλοφορούσαν ωραία την μπάλα, είχαν άλλη μία καλή στιγμή με μία κεφαλιά του Αράο στο 16' και έψαχναν ένα γρήγορο γκολ. Στο 27' ο Βιλένα δημιούργησε μόνος του ευκαιρία, καθώς έκλεψε την μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή του Μπάουμαν και έκανε το σουτ αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Τρία λεπτά μετά ωστόσο ο Αϊτόρ βρήκε με πολύ ωραία κάθετη πάσα τον Ιωαννίδη, αυτός γύρισε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή με τον Πασαλίδη να πέφτει πάνω του άτσαλα και να τον ανατρέπει.

Ο Έλληνας επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.



Ο Παναθηναϊκός βρήκε έτσι λύση για να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του ΟΦΗ, άλλαζε ωραία την μπάλα αλλά πέρα από ένα φάουλ του Αϊτόρ στο τέλος του ημιχρόνου δεν μπόρεσε να απειλήσει εκ νέου.

Με ωραίες αντεπιθέσεις πήρε μία άνετη νίκη

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Παναθηναϊκός έδειχνε νευρικός, δεν είχε την ίδια καλή κυκλοφορία της μπάλας και ο ΟΦΗ ήταν αυτός που απείλησε και πάλι πρώτος και μάλιστα στο 58' έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Φελίπε κέρδισε άπαντες μέσα στην περιοχή στον αέρα και ανάγκασε τον Λοντίγκιν σε άλλη μία πολύ καλή επέμβαση.



Οι «πράσινοι» δυσκολευόντουσαν να δημιουργήσουν όμως στο βρήκαν δεύτερο τέρμα. Ο Σένκεφελντ βρήκε τον Παλάσιος στο κέντρο, αυτός με υπέροχη πάσα έδωσε στον Αϊτόρ που «άδειασε» με ωραίο κόψιμο τον Βούρο και με το δεξί «έγραψε» το 2-0.



Το γκολ αυτό έδιωξε την πίεση που φαινόταν να υπάρχει στην αρχή του δευτέρου μέρους στον Παναθηναϊκό και στο 69' έπειτα από άλλη ωραία ανάπτυξη ήρθε το 3-0. Ο Ιωαννίδης υποδέχτηκε ωραία την μπάλα στην αντεπίθεση μετά από πάσα του Μαντσίνι, την «έσπασε» για τον Παλάσιος στα δεξιά και αυτός με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπάουμαν.



Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, ο Βιλένα λίγο έλειχε να πετύχει και τέταρτο τέρμα στο 73' αλλά είδε τον Μπάουμαν να κάνει μία πολύ καλή επέμβαση. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ μπλόκαρε την μπάλα και στο σουτ στην κίνηση του Ιωαννίδη τρία λεπτά μετά, κρατώντας το σκορ σε πιο χαμηλά επίπεδα.

Από εκεί και έπειτα οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έριξαν ρυθμό και αλλά στις καθυστερήσεις ο Λοντίγκιν βρήκε με βολέ τον Ιωαννίδη που έφυγε ταχύτητα στην αντεπίθεση, έστειλε αρχικά την μπάλα στο δοκάρι αλλά πήρε το ριμπάουντ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.


Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σένκεφελντ, Αράο, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν (78' Ζέκα), Βιλένα, Τζούρισιτς (64' Μπερνάρ), Παλάσιος (78' Βέρμπιτς), Αϊτόρ (64' Αϊτόρ), Ιωαννίδης

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης (40' Καρώ), Τοράρινσον, Μαρινάκης (66' Λάρσον), Αμπάντα, Μεγιάδο, Γκλάτζερ, Γκαγιέγος (66' Τοράλ), Ντίκο (66' Ριέρα), Φελίπε.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες