Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Αστέρας - Ολυμπιακός 0-2: Απόδραση από την Τρίπολη με… υπογραφή Φορτούνη

Αστέρας - Ολυμπιακός 0-2: Απόδραση από την Τρίπολη με… υπογραφή Φορτούνη

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/11/2023 22:30
Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης αλλά η είσοδος του Φορτούνη στο δεύτερο μέρος έκανε τη διαφορά με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να πετυχαίνει δύο γκολ (69’, 90+6’) και να χαρίζει τη νίκη με 2-0 στους «ερυθρόλευκους».

Η ποιότητα του Φορτούνη έκανε τη διαφορά στο ματς της Τρίπολης, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 2-0 τον Αστέρα και να επιστρέφει στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα και τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην ανασταλτική λειτουργία των Αρκάδων, όμως η είσοδος των Ποντένσε και Φορτούνη στο δεύτερο μέρος τους έδωσε την απαραίτητη ένταση στο παιχνίδι τους. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν χάρμα ιδεσθαι αφού έδωσε τη λύση στο σκοράρισμα πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του, ενώ έφτιαξε άλλες δύο μεγάλες φάσεις που κόπηκαν σωτήρια από τον Ατιένθα.

Η ομάδα του Μαρτίνεθ είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια αλλά δεν έλλειψαν και στιγμές αδράνειες που λίγο έλειψε να του κοστίσουν, όμως ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά σε σουτ του Ρεγκίς στο 69’ ενώ στο 86’ στάθηκε τυχερός σε κοντινή κεφαλιά του Καλτσά που πέρασε άουτ.

Το 2-0 έμεινε ως το φινάλε με τον Φορτούνη να φτάνει τα 11 γκολ σε 15 παιχνίδια κόντρα στον Αστέρα και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του. Ο Ολυμπιακός με τη νίκη έφτασε τους 24 βαθμούς και παραμένει ισόβαθμός με την ΑΕΚ στην 2η θέση. Στον αντίποδα, ο Αστέρας γνώρισε τέταρτη διαδοχική ήττα στην έδρα του και βρίσκεται στην 9η θέση με 11 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε σύστημα 4-3-3 κατεβάζοντας τον Αστέρα με Παπαδόπουλο στο τέρμα και τετράδα της άμυνας τους Χουχούμη, Ατιένθα, Πίτσου και Γκαρθία. Αλάγκμπε, Γκος και Σουρλής αποτελούσαν την τριάδα στα χαφ, Καλτσάς και Κρέσμπι ήταν στα «φτερά» ενώ ο Μιριτέλο έπαιζε στην κορυφή της επίθεσης.

Στον αντίποδα, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μετά από τρία ματς με τριάδα στα χαφ, παράταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ρέτσος και Ντόη αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ενώ Ροντινέι και Ορτέγκα ήταν στα άκρα της άμυνας. Έσε και Αλεξανδρόπουλος ήταν τα δύο χαφ, με τους Μπιέλ και Σολμπάκεν στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Σκάρπα σε ρόλο δεκαριού πίσω από τον Ελ Κααμπί.

«Ερυθρόλευκη» υπεροχή χωρίς ουσία στο πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός πήρε από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά η πρώτη καλή φάση στο ματς ήταν για τον Αστέρα Τρίπολης. Μετά από λάθος του Ρέτσου στο 7’ ο Αστέρας έφυγε εξαιρετικά στην κόντρα αλλά ο Μιριτέλο δεν μπόρεσε για χιλιοστά να πιάσει την κεφαλιά στη μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Σουρλή. Οι Πειραιώτες απάντησαν στο επόμενο λεπτό με σουτ του Σκάρπα από πλάγια θέση αλλά ο Παπαδόπουλος αντέδρασε σωστά μαζεύοντας τη μπάλα.

Ακολούθησε αναγκαστική αλλαγή για τον Αστέρα καθώς ο Μιριτέλο τραυματίστηκε στο 15’ και έδωσε τη θέση του στον Μάντζη. Πέρα από αυτές τις δύο στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο, το παιχνίδι κυλούσε υποτονικά με τον Ολυμπιακό να είχε την πλήρη υπεροχή αλλά να μην μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Αστέρα. Οι παίκτες του Μαρτίνεθ προσπαθούσαν είτε με γεμίσματα είτε με μακρινά σουτ να προκαλέσουν κινδύνους, αλλά δεν κατάφεραν να καταγράψουν μεγάλη φάση ως το φινάλε του ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ποντένσε αντικατέστησε τον αρνητικό Σολμπάκεν και ο Ολυμπιακός ασκούσε περισσότερη πίεση στον Αστέρα τον οποίο είχε βάλει στο δικό του μισό, όμως δεν κατάφερε να προβληματίσει ιδιαίτερα τον Παπαδόπουλο. Στο 54’ ένα σουτ του Μπιέλ από το ύψος της περιοχής δεν ανησύχησε τον Έλληνα γκολκίπερ που μπλόκαρε σταθερά, ενώ στο 59’ ο Σκάρπα επιχείρησε γυριστό μετά από σέντρα του Ποντένσε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το ματς «φώναζε» για περαιτέρω αλλαγές από πλευράς Ολυμπιακού και στο 63’ ο Μαρτίνεθ πέρασε τους Φορτούνη και Μασούρα αντί των Μπιέλ και Σκάρπα οι οποίοι δεν βοήθησαν δημιουργικά. Στο 66’ ο Ράσταβατς απάντησε με την είσοδο του Ζουγλή αντί του Σουρλή στο αριστερό άκρο ενώ πέρασε και τον Βαλιέντε αντί του Γκος στον άξονα.

Ο Πασχαλάκης τον έσωσε, ο Φορτούνης τον λύτρωσε

Στην πρώτη φάση μετά τις αλλαγές του Αστέρα, οι Αρκάδες «άγγιξαν» το γκολ με δυνατό σουτ του Ρεγκίς στην περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Ο Ολυμπιακός που είχε αποκτήσει ταχύτητα μετά τις αλλαγές, γλίτωσε το γκολ κόντρα στη ροή και στο 69’ πήρε αυτός το προβάδισμα, έστω και με δόση τύχης. Ο Φορτούνης εκτέλεσε με πάσα το κόρνερ, από τα αριστερά, ξαναπήρε τη μπάλα από τον Ορτέγκα, σύγκλινε στην περιοχή και έκανε το σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει στον Ατιένθα, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στη δεξιά γωνία του Παπαδόπουλου.

Μετά το γκολ στο ματς πέρασε και ο Γιόβετιτς αντί του Ελ Κααμπί, με τον Ολυμπιακό να έλεγχε απόλυτα το ματς, ψάχνοντας ένα δεύτερο τέρμα. Ωστόσο σε μια ανύποπτη φάση, ο Ντόη έχασε τη μπάλα στο 81’ και ο Ρεγκίς πήγε να βγει σε τετ-α-τετ αλλά ο Αλεξανδρόπουλος κάλυψε κόβοντας σωτήρια τη μπάλα. Ένα λεπτό μετά οι Πειραιώτες «άγγιξαν» το 2-0 με τον Φορτούνη να βγάζει σε τετ-α-τετ τον Μασούρα αλλά αυτός άνοιξε το κοντρόλ και ο Ατιένθα τον έκοψε με εντυπωσιακό τάκλιν. Αντίστοιχη φάση έγινε και στο 85’ με τον Φορτούνη να βγάζει βαθιά μπαλιά για τον Μασούρα αλλά και πάλι ο Ατιένθα πρόλαβε σωτήρια αποσοβώντας το τετ-α-τετ.

Τεράστια φάση με Καλτσά ο Αστέρας στο φινάλε

Οι γηπεδούχοι που χρειάζονταν γκολ, προχώρησαν σε άλλες δύο αλλαγές στο τελευταίο κομμάτι με τους Ντιαρά και Άλβαρες να αντικαθιστούν τους Ρεγκίς και Χουχούμη. Ο Άλβαρες σχεδόν με την είσοδο του λίγο έλλειψε να μοιράσει ασίστ, καθώς στο 86’ έβγαλε σέντρα «ξυράφι» από τα αριστερά για τον Καλτσά, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού αλλά η μπάλα πήγε λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τις αλλαγές του στο 88’ με τον Ιμπόρα να περνάει στη θέση του Ποντένσε ο οποίος είχε δεχτεί σκληρό τάκλιν από τον Χουχούμη και εν τέλει δεν κατάφερε να συνεχίσει στο ματς.

Ο Παπαδόπουλος προωθήθηκε για το κόρνερ και ο Φορτούνης σκόραρε σε κενή εστία

Ο Αστέρας είχε κερδίσει αρκετά μέτρα στα τελευταία λεπτά πιέζοντας για την ισοφάριση και έφερε δύο προωθήσεις του γκολκίπερ Παπαδόπουλου στην περιοχή του Ολυμπιακού για εκτελέσεις κόρνερ. Στη δεύτερη εξ αυτών, στο φινάλε των καθυστερήσεων, οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση και πέτυχαν δεύτερο γκολ με τον Φορτούνη σε κενή εστία διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Χουχούμης (83' Ντιαρά), Ατιένθα, Καστάνο, Γκαρσία, Γκος, Αλάγκμπε, Σουρλής, Ρετζίς Κρέσπι (83' Άλβαρες), Καλτσάς, Μιριτέλο (15' λ.τρ. Μάντζης)

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Ντόι, Ρέτσος, Ροντινέι, Αλεξανδρόπουλος, Εσε, Σκάρπα (63' Φορτούνης), Σολμπάκεν (46' Ποντένσε, λ.τρ. 88' Ιμπόρα), Μπιελ (63' Μασούρας), Ελ Κααμπί (73' Γιόβετιτς)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες