2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ-Λαμία 3-0: Με Λιβάι και Αραούχο δεν αγχώθηκε (video)

ΑΕΚ-Λαμία 3-0: Με Λιβάι και Αραούχο δεν αγχώθηκε (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
12/11/2023 21:27
Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 της Λαμίας στην OPAP Arena για την 11η αγωνιστική της Stoiximan Super League, βλέποντας τους επιθετικούς της να σκοράρουν για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα.

Η Ένωση είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι Λιβάι Γκαρσία (10') και Αραούχο (30') πέτυχαν τα πρώτα τους γκολ στο πρωτάθλημα και έδωσαν από νωρίς ένα ασφαλές προβάδισμα στην ΑΕΚ, με τον Μάνταλο στις καθυστερήσεις να κάνει με πέναλτι το 3-0.

Η Λαμία από την άλλη μπορεί να δημιούργησε ελάχιστες ευκαιρίες, έδειξε όμως πως δίκαια βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία καθώς προσπάθησε να παίξει το ποδόσφαιρο της και στην OPAP Arena.Με αυτή τη νίκη η ΑΕΚ παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας και μείωσε έστω και προσωρινά τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στον ένα βαθμό.

Από την άλλη η Λαμία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει και πάλι τον Άρη και βρίσκεται στην 6η θέση με 15 βαθμούς, σε μία πορεία βέβαια που έως τώρα είναι κάτι παραπάνω από θετική.

Άνοιξαν λογαριασμό Λιβάι και Αραούχο

Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα έδειξε πως έχει διάθεση για να επιτεθεί και να βρει από νωρίς το γκολ, κάτι μάλιστα που πέτυχε στο 10'. Από μία εκτέλεση κόρνερ του, ο Αραούχο δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα στο «ψαλιδάκι» που επιχείρησε αυτή όμως στρώθηκε στον Λιβάι Γκαρσία που σούταρε δυνατά και την έστειλε στα δίχτυα.



Η Λαμία δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Στάνκοβιτς, με την ΑΕΚ να αμύνεται πολύ σωστά και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Ένωση βέβαια ήλεγχε το παιχνίδι, το προβάδισμα της έδιωξε το όποιο άγχος υπήρχε αλλά δεν έφτιαχνε εύκολα άλλη ευκαιρία.

Χαρακτηριστικό είναι πως απείλησε ξανά στο 31' όταν ο Γκατσίνοβιτς βγήκε ωραία από αριστερά και γύρισε την μπάλα στον Λιβάι, αυτός πρόλαβε και την τσίμπησε αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο.



Πέντε λεπτά μετά ωστόσο οι παίκτες του Αλμέιδα πίεσαν ψηλά και κέρδισαν την μπάλα, ο Αραούχο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή δεν εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο όμως έφερε την μπάλα στο αριστερό και με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0.



Η Λαμία έγινε ουσιαστικά για πρώτη φορά απειλητική στο 40' όταν ο Καρλίτος σε μία αντεπίθεση σούταρε από μακριά αλλά δεν βρήκε στόχο.

Έπεσε ο ρυθμός, λιγοστές οι ευκαιρίες

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο καλώς, η ΑΕΚ επέλεξε να διαχειριστεί το προβάδισμα της και η Λαμία έψαχνε το γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Στο 63' μάλιστα ο Κάλενς πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα προς την εστία της ομάδας του αλλά ο Στάνκοβιτς είχε σωστή αντίδραση.

Ο Αλμέιδα πέρασε νέα πρόσωπα στο παιχνίδι πριν το 70', ο Πόνσε έφτασε κοντά στο γκολ αμέσως μετά την είσοδο του στο παιχνίδι αλλά ο Τζανετόπουλος έκοψε σωτήρια και παραχώρησε κόρνερ.

Πέντε λεπτά μετά ο Τσούμπερ βρήκε χώρο μέσα από την περιοχή όμως το σουτ του ήταν αδύναμο και άστοχο και στο 89' η Λαμία λίγο έλειψε να μειώσει. Ο Τόσιτς βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή και έκανε την κεφαλιά όμως δεν μπόρεσε να βρει εστία.

Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ωστόσο ο Μάνταλος έκανε το σουτ, ο Κοσέλεφ απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ανέτρεψε τον Έλληνα μεσοεπιθετικό με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Μάνταλος ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα.



ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι (77' Πήλιος), Κάλενς, Βίντα, Σιντιμπέ (62' Μάνταλος), Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (69' Πισάρο), Ελίασον, Αραούχο (69' Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (69' Πόνσε).

Λαμία (Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ (46' Τζανδάρης), Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Σιμόν, Σαντάνα, Σλίβκα (83΄ Τσιλιανίδης), Αμαράλ, Μαρτίνεθ (74' Λόνγκο), Τσιλούλης (46' Τόσιτς), Καρλίτος (74' Μάλτσι).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες