6

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Ο «ιπτάμενος» Μπάουμαν δεν έφτασε στους Κρητικούς και οι Ηπειρώτες «λυτρώθηκαν» (video)

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Ο «ιπτάμενος» Μπάουμαν δεν έφτασε στους Κρητικούς και οι Ηπειρώτες «λυτρώθηκαν» (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
11/11/2023 19:25
Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» που άνοιξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Οι Κρητικοί προηγήθηκαν μόλις 35" μετά την έναρξη της αναμέτρησης με τον Μαρινάκη, ωστόσο η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στους Ηπειρώτες που δημιούργησαν κι έχασαν σωρεία ευκαιριών, αφού ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, Μπάουμαν, ύψωσε «τείχος» σε μία καταπληκτική εμφάνιση, πριν τελικά «λυγίσει» στο 86' από μία κεφαλιά του Εραμούσπε.Αμφότερες οι ομάδες πάντως παρέμειναν μακριά από τις νίκες για άλλη μία αγωνιστική, με τον ΟΦΗ να συμπληρώνει τέσσερα ματς χωρίς τρίποντο πλέον και να φτάνει τους 14 βαθμούς παραμένοντας στην 7η θέση και αναμένοντας τα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής για να δει αν θα παραμείνει εκεί και πόσο θα απομακρυνθεί από την εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ.

Αντίθετα ο ΠΑΣ Γιάννινα συμπλήρωσε μεν δέκα ματς χωρίς νίκη, αφού έχει επικρατήσει μόνο της Κηφισιάς εντός έδρας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά αυτή ήταν η δεύτερη σερί ισοπαλία, αυτή τη φορά σε μία δύσκολη έδρα και έφτασε τους 7 βαθμούς ανεβαίνοντας προς το παρόν στη 13η θέση.

Γκολ από τα... αποδυτήρια για τους Κρητικούς

Πριν καλά καλά προλάβουν να μπουνσε κλίμα αγώνα οι δύο ομάδες ο ΟΦΗ πήρε το προβάδισμα, αφού 35" μετά τη σέντρα με τον Μαρινάκη να προωθείται, να συνδυάζεται με τον Ριέρα και μετά από σουτ του Φελίπε στα σώματα, να παίρνει το «ριμπάουντ» ανοίγοντας το σκορ.



Ο ΠΑΣ «σάστισε» και οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ ψάχνοντας άμεσα ένα δεύτερο γκολ, και μετά από κάποιες καλές προϋποθέσεις που πήγαν χαμένες, στο 15' το «άγγιξαν» όταν μετά από λάθος του Παντελάκη, ο Ντικό βγήκε τετ-α-τετ με τον κλέιμαν, τον οποίο ντρίμπλαρε και πλάσαρε αλλά ο Εραμούσπε έδιωξε προ της γραμμής με τάκλιν.



Από εκείνο το σημείο οι Ηπειρώτες άρχισαν να συνέρχονται όμως παίρνοντας πρωτοβουλίες και στο 18' απείλησαν για πρώτη φορά με τον Εραμούσπε να πιάνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, σε ένα πολύ γεμάτο πρώτο εικοσάλεπτο.



Το ματς είχε ρυθμό και φάσεις, με τον ΠΑΣ να πιέζει πλέον αρκετά ψηλά και τον ΟΦΗ να βρίσκει χώρους, αλλά αμφότερες οι ομάδες τα χαλούσαν στην τελική πάσα ή προσπάθεια. Στο 40' πάντως οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, αφού ο πρωθημένος Σόρια βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Μπάουμαν, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε με τα πόδια κρατώντας τπο προβάδισμα για τον ΟΦΗ, ενώ στο 43' ο Παμλίδης με προβολή σχεδόν εξ επαφής έστειλε άουτ τη μπάλα στην τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου μέρους.



Οι Ηπειρώτες δικαιώθηκαν στο φινάλε νικώντας τον απίστευτο Μπάουμαν

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την εικόνα που ολοκληρώθηκε το πρώτο, αφού οι Ηπειρώτες συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να είναι πολύ επιπόλαιοι στις ευκαιρίες που δημιουργούσαν.

Στο 51' ο Τζίμας έβγαλε σε τετ-α-τετ τον Μπάλαν, αλλά αυτός νικήθηκε από τον Μπάουμαν, ενώ στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Παμλίδη που σε κενή εστία την έστειλε πολύ άουτ. Στο 58' μάλιστα ξανά ο Παμίδης έκανε την κεφαλιά ολομόναχος, με τη μπάλα να σκάει στο έδαφος και να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.



Ο ΟΦΗ είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, έχοντας ως στόχο να διαφυλάξει το προβάδισμά του, αλά η άμυνά του βρισκόταν συνεχώς εκτεθειμένη. Στο 67' εξάλλου ξανά ο Μπάουμαν -που ήταν σε εκπληκτική μέρα- σταμάτησε κεφαλιά του Παμλίδη από κοντά.



Οι Κρητικοί ήταν «στριμωγμένοι» στο δικό τους γήπεδο, προσπαθώντας μάταια να βγουν επικίνδυνα σε κάποια αντεπίθεση, με τον Μοσκέρα να κυνηγά «σκοτωμένες» μπαλιές που περισσότερο ήταν διωξίματα. Στο 77' ξανά ο Μπάουμαν σταμάτησε εξ επαφής σουτ, αυτή τη φορά από τον Τζίμα και ο χρόνος των Ηπειρωτών πλέον άρχιζε να... τελειώνει.



Mε τον κόσμο στο γήπεδο να έχει αρχίσει να αποδοκιμάζει τους παίκτες του ΟΦΗ, ο Νέιρα παραλίγο πάντως να «κλειδώσει» τη νίκη στο 84', αλλά ο Σόρια έδιωξε πάνω από τη γραμμή τη μπάλα σε πλασέ.



Τελικά οι Ηπειρώτες βρήκαν όμως τη ισοφάριση αφού ο Μπάουμαν νικήθηκε στο 86', με τον Εραμούσπε να πιάνει μια δυνατή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Σόρια, για να διαμορφώσει το τελικό 1-1, αφού ο Φελίπε στο 90'+2' είδε τον Κλέιμαν να αποκρούει με υπερένταση κεφαλιά που επιχείρησε.



Ο ΟΦΗ έμεινε έτσι για τέταρτο σερί ματς χωρίς νίκη με τους οπαδούς της ομάδας να είναι απογοητευμένοι και να ζητούν τον λόγο από παίκτες και Νταμπράουσκας στο φινάλε, ενώ ο ΠΑΣ αντίστοιχα αγνοεί μεν το τρίποντο από την πρεμιέρα, ωστόσο η εμφάνισή του άφησε υποσχέσεις για καλύτερη συνέχεια.





ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Λαμπρόπουλος (90΄Γιαννούλης), Μαρινάκης (71΄Λάρσον), Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκαγέγκος, Ριέρα (46΄Μοσκέρα), Ντίκο (61΄Νέιρα), Φελίπε.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίνο (46΄Ροσέρο), Παμλίδης, Τζίμας, Μπάλαν.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες