5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Καθάρισε» με ορεξάτο Ποντένσε και πάει Μπέρμιγχαμ για να γράψει ιστορία

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Καθάρισε» με ορεξάτο Ποντένσε και πάει Μπέρμιγχαμ για να γράψει ιστορία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/4/2024 18:55
Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ποντένσε (γκολ και ασίστ) επικράτησε με 4-1 της μαχητικής Λαμίας στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 8η αγωνιστική των πλει-οφ της Σούπερ Λιγκ και πέρασε προσωρινά στην 3η θέση της βαθμολογίας λίγο πριν τον ιστορικό παιχνίδι με την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ για τα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ.

Παίζοντας με δέκα αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άρη, ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του νικώντας με 4-1 την Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πλέον συγκεντρώνεται στον μεγάλο ημιτελικό με την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος, προηγήθηκαν στο 24’ με τον Τσικίνιο μετά από εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Ποντένσε, ενώ τρία λεπτά μετά δίπλιασαν το σκορ με τον Ναβάρο στην αντεπίθεση.

Στο 52’ ο Ποντένσε μπήκε κι αυτός στον πίνακα των σκόρερ ανεβάζοντας κι άλλο τον δείκτη του σκορ αλλά έκτοτε οι αλλαγές του Μεντιλίμπαρ και η είσοδος του Τόσιτς άλλαξαν τα δεδομένα. Η Λαμία ανέβασε ρυθμούς, μείωσε στο 64’ με τον Σέρβο άσο και είχε χαμένο τετ—ατ-τετ με τον Τσιλούλη για να επιστρέψει για τα καλά στο ματς. Οι Φθιωτοί έψαξαν το δεύτερο γκολ αλλά στο φινάλε ο Ολυμπιακός έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα με τον Αλεξανδρόπουλο διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Με τη νίκη η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έφτασε τους 70 βαθμούς, προσπέρασε προσωρινά με +2 τον ΠΑΟΚ στην 3η θέση, ενώ μείωσε στο -1 τη διαφορά από τον 2ο Παναθηναϊκό και στο -5 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Στον αντίποδα, η Λαμία επέστρεψε στις ήττες μετά την ισοπαλία επί του «Δικεφάλου του Βορρά».Με δέκα αλλαγές ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Κίνι, Ρέτσο, Βέζο και Ρίτσαρντς στην τετράδα της άμυνας. Η τριάδα στα χαφ απαρτίζονταν από Έσε, Όρτα και Τσικίνιο, στα δύο άκρα της επίθεσης ήταν οι Ποντένσε και Μασούρας ενώ στην κορυφή βρισκόταν ο Ναβάρο.

Από την άλλη, η Λαμία κατέβηκε με Κοσέλεφ κάτω από τα γκολπόστ, τους Σιμόν, Τζανετόπουλο, Γιαννούτσο και Σίντκλεϊ στην τετράδα της άμυνας ενώ δίδυμο στη μεσαία γραμμή ήταν οι Νούνιες και Τζανδάρης. Στα δύο άκρα της επίθεσης ήταν οι Λέικ και Τσιλούλης ενώ ο Μαρτίνεθ έπαιζε πίσω από τον προωθημένο Κοντονίκο.

Έβαλε θεμέλια νίκης σ’ ένα τρίλεπτο

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ψάχνοντας με υπομονή τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Λαμίας. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ δεν είχαν ιδιαίτερη ένταση στο παιχνίδι τους και με εξαίρεση ένα επικίνδυνο γύρισμα του Όρτα στο 6ο λεπτό, οι γηπεδούχοι δεν κατέγραψαν κάποια αξιόλογη φάση στο πρώτο 20λεπτο.

Κάπου εκεί, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν ταχύτητα, απείλησαν στο 21’ με ένα πλασέ του Μασούρα που μπλόκαρε ο Κοσέλεφ και τρία λεπτά μετά άνοιξαν το σκορ με πορτογαλική συνεργασία. Ο Ποντένσε πήρε την μπάλα στα δεξιά της περιοχής, «άδειασε» με ντρίπλες τους αμυντικούς της Λαμίας και έβγαλε μόνο του τον Τσικίνιο ο οποίος με σουτ στο ύψος του πέναλτι «έγραψε» το 1-0.

Πριν κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί ο Ολυμπιακός βρήκε και δεύτερο τέρμα. Στο 27’ ο Έσε έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Ναβάρο ο οποίος έκανε το κοντρόλ και με πλασέ νίκησε τον Κοσέλεφ κάνοντας δύο τα τέρματα της ομάδας του.

Κυρίαρχοι οι Πειραιώτες, έψαξαν τρίτο τέρμα και το βρήκαν με τον Ποντένσε

Οι Πειραιώτες συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι, πήγαν να απειλήσουν στο 28’ με τον Μασούρα ο οποίος κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Τζανετόπουλο ενώ στο 32’ ο Έσε βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 38’ ήταν η σειρά του Ποντένσε να απειλήσει με σουτ αλλά η μπάλα πήγε δίπλα από την εστία, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με άλλο ένα σουτ του Πορτογάλου χωρίς να ανησυχεί τον Κοσέλεφ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Βόκολος προχώρησε σε δύο αλλαγές περνώντας τους Βασιλαντωνόπουλο και Τερεζίου αντί των Κοντονίκου και Νούνιες. Ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος στο δεύτερο 45λεπτο, απείλησε στο 50’ με κεφαλιά του Μασούρα υποχρεώνοντας τον Κοσέλεφ σε δύσκολη απόκρουση και δύο λεπτά μετά βρήκε τρίτο τέρμα. Ο Σιμόν διεκδίκησε μπάλα με τον Ναβάρο κοντά στα καρέ της Λαμίας αλλά η μπάλα έφτασε στον Ποντένσε ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του γκολκίπερ των Φθιωτών και με υπέροχη λόμπα «έγραψε» το 3-0.

Οι γηπεδούχοι πλησίασαν άμεσα και σε τέταρτο γκολ, όταν στο 55’ ο Ποντένσε συνεργάστηκε με τον Τσικίνιο και έβγαλε πάρε-βάλε στον Μασούρα αλλά η λόμπα του τελευταίου προ του Κοσέλεφ ήταν άστοχη.

Ο Τόσιτς έβαλε την Λαμία ξανά στο παιχνίδι

Στο 58’ ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε δύο αλλαγές περνώντας τους Αλεξανδρόπουλο και Άμπι αντί των Τσικίνιο και Ρέτσου αντίστοιχα. Από την πλευρά του ο Βόκολος πέρασε τον Τόσιτς αντί του Σιμόν που αισθάνονταν ενοχλήσεις. Αυτόματα ο Βασιλαντωνόπουλος πήγε στα δεξιά της άμυνας και ο Σίντκλεϊ στα χαφ.
Η πρώτη ευκαιρία για την Λαμία στο ματς ήρθε στο 61’ όταν μετά από ωραία κυκλοφορία, ο Τσιλούλης έκανε το σουτ από τα πλάγια μέσα στην περιοχή αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Ένα λεπτό μετά, οι Φθιωτοί μείωσαν σε 3-1 όταν μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Λέικ, ο Τόσιτς βρήκε χώρο για σουτ και με όμορφο πλασέ νίκησε τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Οι αλλαγές είχαν επηρεάσει αρνητικά τους «ερυθρόλευκους» ενώ η είσοδος του Τόσιτς έδωσε επιθετική πνοή στην Λαμία η οποία κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και στο 69’ απείλησε εκ νέου με σουτ του Σέρβου το οποίο μπλόκαρε ο Πασχαλάκης με διπλή προσπάθεια. Ο Μεντιλίμπαρ βλέποντας την ομάδα του να μην πατάει το ίδιο καλά προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 73’ με την είσοδο των Ελ Καμπί και Μαρτίνς αντί των Ναβάρο και Μασούρα.

Χαμένο τετ-α-τετ για το 3-2 είχαν οι Φθιωτοί

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν στο 74’ με σουτ του Έσε από τα όρια της περιοχής αλλά ο Κοσέλεφ μπλόκαρε σταθερά. Τρία λεπτά μετά η Λαμία έφτασε μια «ανάσα» από το 3-2 με τον Τόσιτς να βγάζει σε τετ-α-τετ τον Τσιλούλη, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε λίγο άουτ. Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 79’ με πλασέ του Ελ Καμπί αλλά η μπάλα πήγε στον Κοσέλεφ ενώ στο επόμενο λεπτό ο Όρτα επιχείρησε σουτ από τα αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η Λαμία ολοκλήρωσε τις αλλαγές με την είσοδο των Τσούκαλο και Τσιλιανίδη (σ.σ. πρώτο παιχνίδι μετά τις αρχές Δεκέμβρη) αντί των Μαρτίνες και Λέικ ενώ ο Ολυμπιακός με την είσοδο του Ελ Αραμπί αντί του Όρτα παίζοντας με δύο σέντερ φορ.

Την πίεση η Λαμία, το γκολ ο Ολυμπιακός με Αλεξανδρόπουλο

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι τα έπαιξαν όλα για όλα κερδίζοντας μέτρα και φέρνοντας αρκετό κόσμο στα καρέ του Ολυμπιακού μέσω κερδισμένων στατικών φάσεων. Στο 90’ το τακουνάκι του Τσούκαλου στο ύψος της μικρής περιοχής κόπηκε σωτήρια από τους Πειραιώτες ενώ στο 90+1’ η κεφαλιά του Τζανετόπουλου μετά από φάουλ του Τόσιτς πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Εν τέλει το γκολ ήρθε από τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο 90+3’ έφυγε γρήγορα στην μετάβαση και πέτυχε τέταρτο γκολ με τον Αλεξανδρόπουλο. Η φάση ξεκίνησε από τη συνεργασία των δύο Μαροκινών φορ, με τον Ελ Αραμπί να βγάζει εξαιρετική κάθετη για τον Ελ Καμπί, αυτός γύρισε στον Αλεξανδρόπουλο και ο Έλληνας μέσος με σουτ σε κενή εστία «έγραψε» το 4-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (59' Αμπι), Βέζο, Ρίτσαρντς, Έσε, Όρτα (84' Ελ Αραμπί), Τσικίνιο (59' Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε, Μασούρας (73' Ζέλσον Μαρτίνς), Ναβάρο (73' Ελ Καμπί).

Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν (59' λ.τρ. Τόσιτς), Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ, Νούνιες (46' Βασιλαντωνόπουλος), Τζανδάρης, Λέικ (84' Τσιλιανίδης), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (75' Τσούκαλος), Κοντονίκος (46' Τερεζίου).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες