2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-4: «Ασπρόμαυρος» θρίαμβος στο Φάληρο!

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-4: «Ασπρόμαυρος» θρίαμβος στο Φάληρο!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
5/11/2023 21:30
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-2 του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τη 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League, πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση και κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» με πρωταγωνιστή τον Μπράντον Τόμας που πέτυχε δύο γκολ (56', 66') και τον Μουργκ σε πολύ καλή βραδιά πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη και άφησε πίσω του την κακή εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Ζίβκοβιτς άνοιξε το σκορ στο 38', «μαγεία» Κωνσταντέλια στο 4-0 του Οζντόεφ.Ο Ολυμπιακός μπορεί να ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και να είχε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ποντένσε στο 0-0, υστέρησε όμως στα περισσότερα σημεία, έδειξε «μαχητικός» στα τελευταία λεπτά και μείωσε με τους Φορτούνη (86') και Μασούρα (90+8')

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν έτσι να πλησιάσουν στον ένα βαθμό τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και μάλιστα είδαν τη διαφορά από την κορυφή να μένει στους τέσσερις βαθμούς.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην άλλαξε θέση και να παρέμεινε τέταρτος, μείωσε όμως στον ένα πόντο από τη δεύτερη θέση και τον Ολυμπιακό με την ΑΕΚ και δήλωσε «παρών» στη «μάχη» του πρωταθλήματος.

Συμπαγής ΠΑΟΚ και προβάδισμα με Ζίβκοβιτς

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του παιχνιδιού θέλησε να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει προβλήματα στον ΠΑΟΚ και τελικά είχε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο 13' με τον Φορτούνη να πιάνει το σουτ εκτός περιοχής και τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει σταθερά.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να βρουν χώρους στις αντεπιθέσεις και να γίνουν πιο επικίνδυνοι, δεν είχαν όμως σωστή επιλογή στο δεύτερο μισό του γηπέδου, την ώρα που οι γηπεδούχοι κρατούσαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 23' όταν ο Φορτούνης σέντραρε από τα δεξιά και βρήκε τον Ποντένσε όμως ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να νικήσει από πολύ κοντά τον Κοτάρσκι ο οποίος έκανε εξαιρετική επέμβαση.

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να απαντήσει και στην πρώτη του ουσιαστική ευκαιρία «άγγιξε» το γκολ στο 26', όταν ο Μπάμπα γύρισε με κεφαλιά την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Κουλιεράκης έπιασε το σουτ αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Το παιχνίδι όσο περνούσε η ώρα αποκτούσε και καλύτερο ρυθμό, στο 29' ο Ζίβκοβιτς έφυγε στην αντεπίθεση έφερε την μπάλα στο αριστερό του όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα εντός εστίας.

Ο Σέρβος άσος όμως ήταν αυτός που στο 39' έπειτα από σέντρα του Μπάμπα έπιασε το σουτ, ο Πασχαλάκης βρήκε την μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να την απομακρύνει σωστά και έτσι ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση.

Ο Μπράντον «καθάρισε» το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός θέλησε να μπει δυνατά και στην επανάληψη και μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα κέρδισε ψηλά την μπάλα από τον Μεϊτέ αλλά ο Φορτούνης με σουτ δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Ο ΠΑΟΚ όμως ισορρόπησε γρήγορα και βρέθηκε στην επίθεση γρήγορα κλείνοντας για λίγα λεπτά στο μισό του γηπέδου τον Ολυμπιακό. Μάλιστα στο 54' ο Μπράντον ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Πορόσο, ο διαιτητής έδειξε τη βούλα του πέναλτι και ο Ισπανός ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Πασχαλάκης έπεσε σωστά αλλά το χτύπημα ήταν πολύ καλό και έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να απαντήσουν άμεσα και βρήκαν γκολ στην επόμενη φάση με τον Ελ Κααμπί αλλά ο Μαροκινός ήταν εκτεθειμένος. Οι φιλοξενούμενοι πήραν ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος, έβρισκαν χώρους και στο 66' πέτυχε το 3-0.

Έπειτα από ωραία ομαδική συνεργασία, ο Μουργκ βγήκε από τα αριστερά και έκανε ωραία σέντρα, με τον Μπράντον να πλασάρει εύστοχα σε κενή εστία. Ο ΠΑΟΚ από εκεί και έπειτα είχε τον έλεγχο και στο 78' βρήκε και τέταρτο γκολ. Ο Κωνσταντέλιας που είχε περάσει λίγο πριν στο γήπεδο, βρέθηκε μέσα στην περιοχή πέρασε τον Πασχαλάκη και με εκπληκτικό τακουνάκι έδωσε έτοιμο γκολ στον Οζντόεφ.

Οι παίκτες του Μαρτίνεθ ήταν απογοητευμένοι από την εξέλιξη του παιχνιδιού, βγήκαν όμως μπροστά και στο 86' ο Φορτούνης με υπέροχο τελείωμα δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κοτάρσκι και πέτυχε το μοναδικό γκολ των «ερυθρόλευκων» στην αναμέτρηση.

Στα τελευταία λεπτά μάλιστα ο Ολυμπιακός πίεσε για να φτάσει και σε άλλο τέρμα, είχε μία καλή στιγμή με κεφαλιά του Σολμπάκεν ενώ στο 90+5' ο Κοτάρσκι αρνήθηκε το δεύτερο γκολ στον Φορτούνη.

Στο 90+8' όμως ο αρχηγός του Ολυμπιακού βρήκε με ωραία σέντρα τον Μασούρα μέσα στην περιοχή και αυτός με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός (Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόσο, Ρέτσος, Κίνι (65' Σολμπάκεν), Αλεξανδρόπουλος (46' Μασούρας), Καμαρά, Έσε (82' Καρβάλιο), Ποντένσε (73' Σκάρπα), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (72' Γιόβετιτς).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Kοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (90' Τσιγγάρας), Οζντόεφ (89΄Σβαμπ), Μουργκ, Ζίβκοβιτς (90' Τζίμας), Τάισον (73' Κωνσταντέλιας), Τόμας (82' Ντεσπόντοφ).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες