Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 4-0: «Ερυθρόλευκο» πάρτι πριν την Σερβία (video)

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 4-0: «Ερυθρόλευκο» πάρτι πριν την Σερβία (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/8/2023 23:28
Ο Ολυμπιακός διέλυσε με 4-0 τον κακό Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έκανε το 2x2 στο πρωτάθλημα, λίγες μέρες πριν την κρίσιμη ρεβάνς με την Τσουκαρίτσι στην Σερβία για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Δύο γκολ ο Μασούρας (32’, 49’), σκόραραν και οι Καμαρά (45’), Κίνι (77’), αποβλήθηκε ο Τσιντώτας στο φινάλε.

Σε περίπατο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυρίαρχοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν σε άνετη επικράτηση με 4-0, πετυχαίνοντας από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Η ομάδα του Μαρτίνεθ έλεγξε απόλυτα το ματς με τους δύο κεντρικούς χαφ Καμαρά και Έζε να έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι στον άξονα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μασούρας με δύο γκολ (32’, 49’), ενώ Καμαρά (45’) και Κίνι (77’) μπήκαν και αυτοί στον πίνακα των σκόρερν. Οι Πειραιώτες έκαναν έτσι το 2x2 στο πρωτάθλημα και έπιασαν τον ΠΑΟΚ στην κορυφή πριν την κρίσιμη ρεβάνς με την Τσουκαρίτσκι την ερχόμενη Πέμπτη (31/8) στην Σερβία για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Κακή εμφάνιση από τον Ατρόμητο στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι, με τους Περιστεριώτες να είχαν μονάχα μία φάση στο παιχνίδι και αυτή από λάθος των γηπεδούχων, με τον Ρομπάιγ να σπαταλά καλή στιγμή στο ξεκίνημα του ματς για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το ματς:


Πως κατέβηκαν

Με τέσσερις αλλαγές παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός σε σχέση με την αρχική ενδεκάδα στο ματς με την Τσουκαρίτσκι. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δίδυμο στα στόπερ οι Ντόι, Ρέτσος, αριστερό μπακ ο Κίνι και δεξι ο Ρόντινεϊ. Ο Έσε με τον Μαντί Καμαρά ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, έχοντας μπροστά τους τον Σκάρπα. Ο Φορτούνης ήταν στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Μασούρας στο δεξί ενώ ο Ελ Καμπί βρέθηκε στην κορυφή.

Από την άλλη ο Ατρόμητος θα παραταχθεί με τον Τσιντώτα κάτω από τα γκολπόστ, τους Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τσακμάκη και Ντε Μποκ στην τετράδα της άμυνας, με τους Έντερ Γκονζάλεζ, Έρλινγκμαρκ και Φριντζόνσον στη μεσαία γραμμή. Ο Ρομπάιγ με τον Γιουμπιτάνα ήταν οι δύο ακραίοι στην επίθεση, με τον Βέργο στην κορυφή.

Κυρίαρχος από το ξεκίνημα ο Ολυμπιακός αλλά η πρώτη μεγάλη φάση άνηκε στον Ατρόμητο

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, ψάχνοντας τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα του Ατρόμητου. Στο 5’ ο Ελ Καμπί αστόχησε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Φορτούνη, ενώ στο 8’ το σουτ του Έλληνα άσου έξω από την περιοχή βρήκε σε σώματα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που πίεζαν όμως η πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνηκε στον Ατρόμητο. Μετά από λάθος του Φορτούνη στο 13’, ο Βέργος πήρε την μπάλα και έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον αφύλαχτο Ρομπάιγ ο οποίος δεν μπόρεσε από πλάγια θέση να νικήσει τον Πασχαλάκη. Αυτή ήταν και η μοναδική απειλή των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος.

Μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ η ομάδα του Μαρτίνεθ

Η ομάδα του Μαρτίνεθ με κύριο εκφραστή τον Φορτούνη κυκλοφορούσε τη μπάλα στην αναζήτηση του γκολ και στο 16’ είχε νέα καλή στιγμή όταν μετά από σέντρα του Έλληνα άσου, ο Ρόντινεϊ έκανε το σουτ στην περιοχή αλλά αυτό ήταν αδύναμο και ο Τσιντώτας μπλόκαρε. Στο 30’ το απευθείας χτύπημα φάουλ του Σκάρπα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια αλλά το γκολ για τους Πειραιώτες ήρθε δύο λεπτά αργότερα έπειτα από φάση διαρκείας. Ο Κίνι έδωσε στον Ελ Καμπί από αριστερά και έκοψε προς την περιοχή, ο Μαροκινός έκανε το γύρισμα για τον Ισπανό, ο οποίος έκανε το πλασέ, ο Τσιντώτας απέκρουσε όμως οι κόντρες έφεραν τον Μασούρα σε θέση βολής και με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 1-0.

Δεύτερη και… φαρμακερή για Καμαρά

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μετά το γκολ με τον Ολυμπιακό να είχε την απόλυτη υπεροχή στο παιχνίδι. Στο 43’ ο Σκάρπα σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Καμαρά αλλά αυτός έκανε τσαφ στο δεύτερο δοκάρι. Ο Αφρικανός μέσος σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει αλλά εν τέλει τα κατάφερε με τη συμπλήρωση 45 λεπτών. Μετά από νέα φάση διαρκείας στην περιοχή του Ατρόμητου, ο Ελ Καμπί νικήθηκε από τον Τσιντώτα όμως η μπάλα έφτασε στον Καμαρά και αυτός με δυνατό σουτ λίγο μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

«Κλείδωσε» τη νίκη με δεύτερο γκολ ο Μασούρας

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο, δηλαδή με γκολ του Ολυμπιακού. Στο 48’, μετά από πίεση του Έσε στο κέντρο, ο Μασούρας έκλεψε και έφυγε στην αντεπίθεση, δίνοντας στον Ελ Καμπί. Αυτός κόπηκε από δύο αμυντικούς στην περιοχή αλλά ο Μασούρας ακολούθησε τη φάση, ανέκτησε την μπάλα και με ωραίο σουτ από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, «κλειδώνοντας» τη νίκη.

Μετά το 3ο γκολ το ματς απέκτησε για λίγο άναρχο ρυθμό, με τον Ατρόμητο να βγαίνει στην επίθεση στην αναζήτηση του 3-1. Αυτό βέβαια άφηνε αρκετούς χώρους με τον Ολυμπιακό να «αγγίζει» το 4-0 στο 56’ με σουτ του Μασούρα εντός περιοχής το οποίο κόντραρε στα σώματα. Ακολούθησαν αλλαγές από τις δύο ομάδες, με τον Μαρτίνεθ να περνάει στο 57’ τους Μπιέλ και Καρβάλιο αντί των Μασούρα και Φορτούνη «φρεσκάροντας» την επίθεση, ενώ ο Κόλμαν απέσυρε τους Αθανασίου και Ντιέρκ αντικαθιστώντας τους Τσακμάκη και Γιουμπιτάνα.

Μετά τις αλλαγές ο Ολυμπιακός έλεγξε ξανά τον ρυθμό και στο 63’ «φλέρταρε» με το 4-0 έχοντας δοκάρι με σουτ του Μπιέλ μέσα από την περιοχή. Ακολούθησαν νέες κινήσεις από τους δύο προπονητές, με τον Ανγκιέλσκι να αντικαθιστά τον Βέργο στο 66’ στην επίθεση του Ατρόμητο, ενώ λίγο μετά στο ματς πέρασε και ο νεαρός Τριμάτης. Από την άλλη οι Ελ Αραμπί και Αλεξανδρόπουλος αντικατέστησαν τους Ελ Καμπί και Καμαρά.

Το… κερασάκι από τον Κίνι

Οι Πειραιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι και στο 77’ έφτασαν και σε τέταρτο γκολ. Ο Αλεξανδρόπουλος δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, ο Τσιντώντας απέκρουσε ασταθώς και ο Κίνι που έγινε αποδέκτης της μπάλας σούταρε εύστοχα για το 4-0.

Διαδικαστικά τα εναπομείναντα λεπτά, με τον Μαρτίνεθ να περνά στο ματς και τον Μπρίνιτς ο οποίος αντικατέστησε τον Σκάρπα και έκανε ντεμπούτο με τα «ερυθρόλευκα». Μάλιστα ο νεοαποκτηθέντας άσος θα μπορούσε να μοιράσει ασίστ στο ντεμπούτο του, καθώς στο 90+1' γύρισε ωραία τη μπάλα στον Μπιέλ αλλά ο Ισπανός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιντώτα από το ύψος του πέναλτι, με τον Έλληνα γκολκίπερ να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αποβλήθηκε ο Τσιντώτας, φόρεσε γάντια τερματοφύλακα ο Ντε Μποκ

Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη καθώς βρέθηκε με τη μπάλα στα χέρια έξω από την περιοχή. Ένα ντεμπούτο που σίγουρα θα ήθελε να ξεχάσει ο 30χρονος ο οποίος αποχώρησε έξαλλος και έδωσε τη φανέλα και τα γάντια του τερματοφύλακα στον Ντε Μποκ για την τελευταία φάση του ματς.
Ολυμπιακός - Ατρόμητος 4-0: «Ερυθρόλευκο» πάρτι πριν την Σερβία (video)
Ο Τσιντώτας τα είπε σε έντονο ύφος στον βοηθό διαιτητή μετά την αποβολή
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος, Ντόι, Ροντινέι, Εσε, Μαντί Καμαρά (72' Αλεξανδρόπουλος), Σκάρπα (83' Μπρνιτς), Φορτούνης (57' Καρβάλιο), Μασούρας (57' Μπιελ) και Ελ Καμπί (71' Αραμπί).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τσακμάκης (59' λ.τρ. Αθανασίου), Ντε Μποκ, Έντερ, Έρλινγκμαρκ, Φριντζόνσον, Γουμπιτάνα (59' Ντιρκς), Ρομπάιγ (73' Τριμμάτης) και Βέργος (66' Αντζιέλσκι).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες