6

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΠΑΟΚ - Κηφισιά 2-1: Ζορίστηκαν αλλά έκαναν το καθήκον τους οι «ασπρόμαυροι»

ΠΑΟΚ - Κηφισιά 2-1: Ζορίστηκαν αλλά έκαναν το καθήκον τους οι «ασπρόμαυροι»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
27/8/2023 22:58
Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε περισσότερο απ' όσο αναμενόταν στην Τούμπα από την Κηφισιά, ωστόσο νίκησε 2-1 στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» διπλασίασε τις επιτυχίες του στο ξεκίνημα του καινούριου πρωταθλήματος, καθώς είχε προηγηθεί η εντός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα κι έφτασε πλέον στους έξι βαθμούς.

Από την άλλη οι νεοφώτιστοι γνώρισαν τη δεύτερή τους ήττα όμως παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι σε σχέση με την απόδοσή τους πριν μία εβδομάδα στα Γιάννενα.Στο πρώτο μέρος οι «ασπρόμαυροι» ήταν σαφώς καλύτεροι κι έχασαν πέναλτι στο 25' με τον Ζίβκοβιτς, ωστόσο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Τζίμας άνοιξε το σκορ.

Πιο ισορροπημένο το ματς στο δεύτερο μισό, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν το πρώτο τους γκολ στα «μεγάλα σαλόνια» με κεφαλιά του Μασούρα.

Ωστόσο δεν το χάρηκαν πολύ καθώς το αυτογκόλ του Τσάπαν στο 78' έμελλε να «γράψει» το τελικό 2-1 εις βάρος τους.

Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ο διαιτητής Τσέτσιλας ο οποίος έκανε αρκετά λάθη κι έχασε ουκ ολίγες φάσεις εκνευρίζοντας και τις δύο ομάδες.

Πλέον ο ΠΑΟΚ στρέφεται στη ρεβάνς με τη Χαρτς στην Τούμπα (31/8, 20.30) για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, ενώ οι νεοφώτιστοι θα αντιμετωπίσουν την προσεχή Παρασκευή (1/9) τον Ατρόμητο.

Ο Ζίβκοβιτς έχασε πέναλτι όμως ο Τζίμας νίκησε τον... ανίκητο Κρίστινσον για το 1-0

Ο ΠΑΟΚ από την αρχή πήρε τα ηνία κι αναζητούσε ένα γρήγορο γκολ που θα έκανε πιο εύκολο το έργο του.

Στο 14' καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή, με τον Μπάμπα να σεντράρει από αριστερά και τον Κρίστινσον να αποκρούει ενστικτωδώς στην προσπάθεια του Τζίμα.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Τάισον έδωσε ωραία κάθετη μπαλιά στον Ζίβκοβιτς, αυτός αστόχησε σε τετ α τετ, όμως είχε δεχθεί μαρκάρισμα του Βαφέα. Ο διαιτητής Τσέτσιλας δεν καταλόγισε κάποια παράβαση όμως από το VAR του ζήτησαν να δει ξανά τη φάση σε ριπλέι και τελικά έδωσε πέναλτι, απόφαση που έφερε αντιδράσεις από τους νεοφώτιστους.

Ο Σέρβος εξτρέμ ανέλαβε την ευθύνη στο 25', όμως ο Κρίστινσον τον «ψάρεψε» κι απέκρουσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία.

Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Τζίμας αμαρκάριστος από τη μικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Η πίεση από την πλευρά των γηπεδούχων είχε αυξηθεί και στο 29' ο Τάισον δοκίμασε ένα ωραίο φαλτσαριστό πλασέ από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Κρίστινσον.

Χρειάστηκε να δείξει το ρολόι το 40ο λεπτό για να καταγραφεί η επόμενη φάση. Ο Μπάμπα γύρισε για τον Ζίβκοβιτς όμως το σουτ του κόντραρε κι έφυγε κόρνερ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ. Έπειτα από ωραία συνεργασία ο Μπάμπα γύρισε για τον Μουργκ και ο Αυστριακός σούταρε, με τον Κρίστινσον να αποκρούει με υπερένταση και τον Τζίμα να παίρνει το «ριμπάουντ» για το 1-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ τις φάσεις και τις... φωνές, ο Κοτάρσκι την γκάφα για την ισοφάριση του Μασούρα

Η επανάληψη βρήκε τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να απειλήσουν και στο 54' ο Τετέι έκανε ωραία κίνηση και μπήκε στην περιοχή του, όμως ο Μπάμπα πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Μασούρα.

Τρία λεπτά μετά ο προωθημένος Βιεϊρίνια θέλησε να απειλήσει όμως το σουτ του βετεράνου δεξιού μπακ ήταν εντελώς αδύναμο και ο Κρίστινσον απέκρουσε πολύ εύκολα.

Στο 65' ο Οζέγκοβιτς ένα φανερά άστοχο σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Κοτάρσκι δεν είχε καλή αίσθηση της φάσης και παραχώρησε κόρνερ χωρίς να υπάρχει λόγος.

Πάντως το παιχνίδι είχε «ανοίξει» αρκετά καθώς και οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν πιο επιθετικά ρισκάροντας.

Στο 68' ο Τζίμας έφυγε στην κόντρα, όμως ο επόπτης βιάστηκε να σηκώσει το σημαιάκι σε μία φάση που θα μπορούσε να περιμένει.

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε ένα γκολ για να «καθαρίσει» οριστικά το ματς και στο 73' ο Κωνσταντέλιας δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Δίχως να έχει κάποια κλασική ευκαιρία, η Κηφισιά ισοφάρισε στο 75'. Ο Λούμορ έκανε ωραία σέντρα από τα αριστερά, ο Κοτάρσκι έκανε τραγική έξοδο και ο Μασούρας με μία απλή κεφαλιά ισοφάρισε 1-1 βάζοντας «φωτιά» στο ματς.

Ξανά «ασπρόμαυρο» το προβάδισμα με αυτογκόλ του Τσάπαν και διαμαρτυρίες της Κηφισιάς

Οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να απαντήσουν στο αμέσως επόμενο λεπτό και είχαν δοκάρι σε αδύναμο σουτ του Νάρεϊ, με τον Κρίστινσον να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και στη συνέχεια τον Λύρατζη να πλασάρει πάνω στον Ισλανδό τερματοφύλακα.

Στο 78' όμως οι Θεσσαλονικείς πήραν το προβάδισμα που έψαχναν. Ο Κωνσταντέλιας έκανε ωραίο τακουνάκι στον Μπάμπα και ο τελευταίος γύρισε την μπάλα, με τον Τσάπαν άθελά του να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κρίστινσον για το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Λύρατζη στον Τετέι στην αρχή της φάσης και όπως φάνηκε από το ριπλέι η φάση θα μπορούσε κάλλιστα να είχε εξεταστεί.

Πλέον οι νεοφώτιστοι ήταν αποφασισμένοι να ρισκάρουν αναζητώντας μία νέα ισοφάριση. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τσέτσιλα πάντως δεν καταγράφηκαν σημαντικές φάσεις και ο ΠΑΟΚ έστω και με μπόλικο άγχος πήρε το «τρίποντο» επικρατώντας 2-1.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (74' Λύρατζης), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (63' Σβαμπ), Οζντόεφ, Τάισον, Ζίβκοβιτς (63' Κωνσταντέλιας), Μουργκ (68' Νάρεϊ), Τζίμας (74' Μπράντον Τόμας)

Κηφισιά (Γιάννης Αναστασίου): Κρίστινσον, Σάκιτς, Λούμορ, Βαφέας, Τσάπαν, Παπασάββας, Πέιος (84' Νίνης), Μασούρας (84' Αντερέγκεν), Ίλιεφ (64' Ιπαλίμπο), Οζέγκοβιτς, Τετέι

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες