2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Μαρσέιγ - Παναθηναϊκός 2-1 (3-5 πεν.): «Πράσινες» ψυχάρες τρέλαναν την Ευρώπη κι ονειρεύονται τ' αστέρια... (video)

Μαρσέιγ - Παναθηναϊκός 2-1 (3-5 πεν.): «Πράσινες» ψυχάρες τρέλαναν την Ευρώπη κι ονειρεύονται τ' αστέρια... (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
16/8/2023 01:01
Η Μαρσέιγ νίκησε τον Παναθηναϊκό 2-1 στη ρεβάνς του «Βελοντρόμ» για τον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως στα πέναλτι το «τριφύλλι» ήταν πιο ψύχραιμο και πήρε την τεράστια πρόκριση νικώντας 5-3.

Πρόκειται για μία πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία των «πράσινων» οι οποίοι πλέον ονειρεύονται να φτάσουν έως τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ήρωες για τους θριαμβευτές ο εκπληκτικός Αλμπέρτο Μπρινιόλι και ο Φώτης Ιωαννίδης ο οποίος ευστόχησε σε πέναλτι στο τέλος της κανονικής διάρκειας αλλά και στη διαδικασία των πέναλτι.Το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο βρήκε τους «Φωκαείς» να κάνουν... πάρτι και να... πατούν την ελληνική ομάδα, παίρνοντας προβάδισμα 2-0 χάρη σε γκολ του Ομπαμεγιάνγκ στο 2' και στο 45+1'.

Ωστόσο το δεύτερο μέρος αποτέλεσε μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Οι «πράσινοι» ισορρόπησαν και μετά το 75' πίεσαν ψάχνοντας το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Το βρήκαν στο 100' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη και αφού δεν άλλαξε τίποτα στο έξτρα ημίωρο, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι όπου και θα κρινόταν η πρόκριση.

Εκεί οι επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τις εκτελέσεις των πέναλτι ήταν όλες σωστές, οι παίκτες του τον δικαίωσαν ευστοχώντας σε όλα και ο Μπρινιόλι απέκρουσε την εκτέλεση του Γκεντουζί στο πρώτο πέναλτι, βοηθώντας τα μέγιστα για να πάρει την πρόκριση η ελληνική ομάδα.

Πλέον ο Παναθηναϊκός θα πάει στα πλέι οφ για να αντιμετωπίσει την Μπράγκα σε διπλά παιχνίδια, με στόχο την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία την προσεχή Τετάρτη (23/8) και ο επαναληπτικός στις 29/8 στο ΟΑΚΑ.



Ο Ομπαμεγιάνγκ «χτύπησε» με το «καλημέρα», «κατηφόρα» και ξανά ο Γκαμπονέζος για το 2-0

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν καταστροφικό για την ελληνική ομάδα. Έπειτα από κόρνερ των «πράσινων» οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα και ο Ομπαμεγιάνγκ δεν δυσκολεύτηκε να περάσει τον Μπρινιόλι και να πλασάρει σε κενή εστία για το 2-0 στο 2'.



Στο 9' οι «Φωκαείς» έχασαν δεύτερη μεγάλη ευκαιρία και μάλιστα διπλή. Ο Γεντβάι «πούλησε» την μπάλα πολύ εύκολα κι αχρείαστα την μπάλα και ο Ομπαμεγιάνγκ σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, με τον Μπρινιόλι να αποκρούει σωτήρια και τον Ουναΐ να παίρνει το «ριμπάουντ» όμως να αστοχεί.



Δύο λεπτά αργότερα οι Γάλλοι έφτασαν ξανά κοντά σε δεύτερο γκολ. Ο Τζούρισιτς ήταν αυτός που έχασε την μπάλα απρόσεκτα στο κέντρο και ο Εντιαγέ έκανε φοβερή ενέργεια και πλάσαρε τον Μπρινιόλι, όμως η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.



Ήταν φανερή η πρόθεση του Παναθηναϊκού να ελέγξει τον ρυθμό αλλά ήταν αδύνατο και στο 21' οι παίκτες του Μαρθελίνο έφτιαξαν ακόμα καμία καλή στιγμή, με τον Εντιαγέ να κινείται και να σουτάρει, όμως ο Μπρινιόλι ήταν ξανά εκεί.



Οι επόμενες δύο καλές στιγμές ήταν και πάλι για τους Μασσαλούς. Στο 30' ο προωθημένος Ζιγκό πήρε την κεφαλιά και ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά. Από το κόρνερ ο Κλος δοκίμασε ένα δυνατό σουτ και μετά την κόντρα στον Μάγκνουσον η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Μπρινιόλι.



Στο 33' ο Ομπαμεγιάνγκ πλησίασε ξανά στο γκολ μετά από λάθος του Γεντβάι, με τον Μπρινιόλι να αποκρούει εκ νέου εντυπωσιακά με το πόδι.



Δέκα λεπτά αργότερα ο Κλος έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ομπαμεγιάνγκ πήρε την κεφαλιά, όμως ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά κι εύκολα.

Όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα τελείωνε με 1-0, όμως στις καθυστερήσεις ο Κλος έκανε μία απλή σέντρα και ο Ομπαμεγιάνγκ σαν σε προπόνηση πέτυχε το 2-0, δίνοντας πλέον προβάδισμα πρόκρισης.



Ισορρόπησε η ομάδα του Γιοβάνοβιτς και ο Ιωαννίδης με... buzzer beater έστειλε το ματς στην παράταση

Η πρώτη υποψία φάσης για τον Παναθηναϊκό καταγράφηκε στο 51', με τον Βιλένα να σουτάρει με το δεξί έξω από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Λόπεθ δίχως να ανησυχήσει.

Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν με άνεση στο 3-0, καθώς έφυγαν στην κόντρα και ο Ομπαμεγιάνγκ γύρισε για τον Σαρ και ο τελευταίος σκόραρε, όμως ευτυχώς για την ελληνική ομάδα ο σκόρερ ήταν οφσάιντ και το τέρμα του ακυρώθηκε.



Στο 61' η Μαρσέιγ απείλησε ξανά, με τον Σαρ να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει και τον Μπρινιόλι να αποκρούει με τα πόδια κρατώντας το 2-0.



Το παιχνίδι ήταν πλέον ισορροπημένο και στο 76' οι «πράσινοι» έχασαν την πρώτη τους πραγματικά μεγάλη ευκαιρία, με τον Παλάσιος να παίρνει από τον Μπερνάρ και να σουτάρει, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.



Στο 77' το «τριφύλλι» πλησίασε ξανά στην ισοφάριση. Ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε όμορφα ένα κόρνερ και ο Γεντβάι πήρε την κεφαλιά, όμως ο Λόπεθ απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ.



Τέσσερα λεπτά αργότερα η Μαρσέιγ απείλησε με τη σέντρα του Λόντι να είναι ακριβείας και τον Βιτίνια να αστοχεί από τη μικρή περιοχή.



Στο 85' ο Μαντσίνι μπήκε από αριστερά και σούταρε, όμως ο Λόπεθ τον σταμάτησε στερώντας του το γκολ.



Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε ένα κόρνερ και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκεντουζί, με το VAR να καθυστερεί για να τσεκάρει τη φάση και με την αγωνία να είναι πολύ μεγάλη.

Ο Μάικλ Όλιβερ είδε τη φάση και καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο Φώτης Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν άψογη «γράφοντας» το 2-1 και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.



Οι Μασσαλοί σκόραραν ξανά όμως δεν μέτρησε το τέρμα τους λόγω VAR

Το ξεκίνημα της παράτασης έμοιαζε λίγο με την έναρξη του αγώνα με τη Μαρσέιγ να κυριαρχεί και να δημιουργεί δύο καλές ευκαιρίες με τον Κλος.





Στο 104' ο Μπερνάρ έκανε «φτηνό» λάθος και οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μία ανάσα από το γκολ, όμως το σουτ του Βιτίνια απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Μάγκνουσον γλιτώνοντας την ελληνική ομάδα από το 3-1.



Το 2-1 ήταν το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο της παράτασης, αν και οι «Φωκαείς» πατούσαν πλέον καλύτερα στο χορτάρι.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο έξτρα ημίωρο και στο 110' ο Γκεντουζί γύρισε για τον Βιτίνια και ο Πορτογάλος σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει για το 3-1.

Το «τριφύλλι» διαμαρτυρήθηκε για φάουλ στη φάση, θεωρώντας ότι ο Σαρ είχε κάνει φάουλ στον Γεντβάι και από το VAR έστειλαν τον Μάικλ Όλιβερ να δει ξανά τη φάση. Ο Άγγλος ρέφερι έδωσε οφσάιντ του εξτρέμ των γηπεδούχων και το γκολ δεν μέτρησε.

Στο 118' η Μαρσέιγ πλησίασε ξανά στο γκολ, όμως ο Βιτίνια με την προβολή έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.



Παρά την πίεση από τους «Φωκαείς» τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και η πρόκριση πλέον θα κρινόταν στη διαδικασία των πέναλτι.

Μάλιστα ο κόουτς των Γάλλων, Μαρθελίνο, άλλαξε τερματοφύλακα βάζοντας τον Μπλάνκο αντί του Λόπεθ.

Ωστόσο η συγκεκριμένη έμπνευση δεν είχε αποτέλεσμα, με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει και στις πέντε εκτελέσεις του και να παίρνει τη μεγαλειώδη πρόκριση, χάρη στην απόκρουση του Μπρινιόλι στην εκτέλεση του Γκεντουζί στην έναρξη της διαδικασίας.

Τα πέναλτι:

Ιωαννίδης γκολ 0-1
Γκεντουζί απόκρουση Μπρινιόλι
Μπερνάρ γκολ 0-2
Βερετού γκολ 1-2
Κλέινχεϊσλερ γκολ 1-3
Σαρ γκολ 2-3
Παλάσιος γκολ 2-4
Βιτίνια γκολ 3-4
Μλαντένοβιτς γκολ 3-5



Μαρσέιγ (Μαρθελίνο): Λόπεθ (124' Μπλάνκο), Κλος, Ζιγκό, Μπεμπά, Λόντι, Ρονζιέ, Βερετού, Σαρ, Εντιαγέ (68' Γκεντουζί), Ουναΐ (59' Αρίτ), Ομπαμεγιάνγκ (80' Βιτίνια)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδη, Γεντβάι, Χουάνκαρ (70' Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Βιλένα (70' Τσέριν), Τζούρισιτς (62' Μπερνάρ), Μαντσίνι (106' Κλέινχεϊσλερ), Βέρμπιτς (46' Παλάσιος), Σπόραρ (63' Ιωαννίδης)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες