4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Από μία γκολάρα και όλα θα κριθούν στο «Έτιχαντ»  (video)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Από μία γκολάρα και όλα θα κριθούν στο «Έτιχαντ» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/5/2023 23:58
Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Μπερναμπέου» και η πρόκριση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα κριθεί στη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας στο «Έτιχαντ». Γκολάρες από Βινίσιους (36’) και Ντε Μπρόινε (67’), καθοριστικοί οι δύο γκολκίπερ.

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι μετά το ισόπαλο 1-1 στον πρώτο ημιτελικό του «Μπερναμπέου». Ένα ποιοτικό παιχνίδι όπου η κάθε ομάδα πέτυχε από ένα υπέροχο γκολ, ενώ οι δύο γκολκίπερ, Κουρτουά και Έντερσον επιβεβαίωσαν την κλάση τους με σημαντικές επεμβάσεις.

Η «βασίλισσα» δεν μπήκε καλά και πέρασε δύσκολες στιγμές στο πρώτο τέταρτο αλλά άντεξε χάρη στον Κουρτουά. Έκτοτε ισορρόπησε και πήρε το προβάδισμα στο 36’ με εκπληκτικό σουτ του Βινίσιους, το μοναδικό των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επιχείρησε να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ αλλά η Σίτι με σουτ-βολίδα του Ντε Μπρόινε στο 67’ έφερε το σκορ στα ίσα. Στα εναπομείναντα λεπτά ο αγώνας κύλησε σε αργό τέμπο με την Ρεάλ να ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο δεύτερο γκολ, έχοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες με Μπενζεμά και Τσουαμενί αλλά ο Έντερσον δήλωσε «παρών» κρατώντας το 1-1 ως το τέλος.

Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία ανάμεσα σε Πεπ Γκουαρδιόλα και Κάρλο Αντσελότι σε δέκα αναμετρήσεις τους. Ο Καταλανός προπορεύεται με 6 νίκες έναντι 3 του Ιταλού, ο οποίος όμως μετράει 2/2 προκρίσεις στα μεταξύ τους σε νοκ-άουτ Τσάμπιονς Λιγκ (το 2014 με Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν και το 2022 με Ρεάλ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει προκριθεί μόνο σε δύο από τις εννέα φορές που δεν κέρδισε το πρώτο ματς στην έδρα της σε νοκ-άουτ Τσάμπιονς Λιγκ. Και οι δύο προκρίσεις ήρθαν στο Μάντσεστερ απέναντι στην Γιουνάιτεντ (1999-00, 2012-13).

Το ματς:


Πιο δυνατά η Σίτι αλλά έπεσε πάνω στον Κουρτουά

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε δυναμικά στο ματς, επιβάλλοντας το δικό της τρόπου παιχνιδιού και κυκλοφορούσε με υπομονή τη μπάλα ψάχνοντας τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Ρεάλ. Ο Κουρτουά έπιασε από νωρίς δουλειά αποκρούοντας το δυνατό σουτ του Ντε Μπρόινε στο 8’ αλλά και αυτό του Ρόδρι στο 14’. Ακολούθησαν άλλες δύο τελικές των «πολιτών» στην εστία, αμφότερες από τον Χάαλαντ με σουτ (15') και κεφαλιά (16') αλλά δεν ήταν δυνατές για να ανησυχήσουν τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.



Η Ρεάλ απορρόφησε την πίεση μετά το πρώτο 20λεπτο και στο 25’ έφτασε στην πρώτη της καλή στιγμή. Ο Βινίσιους έκανε το γύρισμα για τον Μπενζεμά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Ντίας έκανε σωτήριο τάκλιν γλιτώνοντας την Σίτι από ένα σχεδόν σίγουρο γκολ.



H γκολάρα του Βινίσιους έβαλε μπροστά στο σκορ την Ρεάλ

Το πρώτο και μοναδικό σουτ της «βασίλισσας» στο πρώτο μέρος ήρθε στο 36’ και μετουσιώθηκε σε γκολ. Ο Μόντριτς έβγαλε ωραία για τον Καμαβινγκά, αυτός έκανε εξαιρετική κούρσα πίσω από το κέντρο και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Βινίσιους, ο οποίος με τρομερό σουτ από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Έντερσον, που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει. Η Σίτι προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς αποτέλεσμα με το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων να μένει ως το ημίχρονο.



Μπήκε καλύτερα η Ρεαλ και πίσω είχε... Κουρτουά

Οι μερένγκες ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 49’ οι παίκτες του Αντσελότι έκρυψαν τη μπάλα με συνεχόμενες πάσες αλλά ο Μπενζεμά δεν έκανε καλό τελείωμα μέσα από την περιοχή και η φάση χάθηκε άδοξα.



Η απάντηση της Σίτι ήρθε τρία λεπτά αργότερα, με τον Ντε Μπρόινε να βγαίνει σε τετ-α-τετ με τον Κουρτουά από πλάγια θέση, αλλά ο συμπατριώτης του τον νίκησε. Ο βοηθός σήκωσε μάλιστα το σημαιάκι αλλά η φάση ήταν πολύ οριακή και το γκολ αν έμπαινε ενδεχομένως θα μετρούσε μέσω του VAR.



Γκολ-δυναμίτης ο Ντε Μπρόινε και όλα στην ισορροπία

Οι «πολίτες» απείλησαν ξανά στο 55’, με τον Αλάμπα να κόβει σωτήρια τον Χάαλαντ μέσα από την περιοχή, όμως το μομέντουμ άνηκε στην «βασίλισσα», η οποία κατέγραψες τρεις τελικές σε λίγα δευτερόλεπτα με Ροντρίγκο, Κρόος και Βαλβέρδε για ένα δεύτερο τέρμα. Όμως όπως στο πρώτο μέρος, όπου η Ρεάλ σκόραρε κόντρα στη ροή, έτσι έπραξε και η Σίτι στην επανάληψη. Στο 67' μετά από κλέψιμο του Ρόντρι, η μπάλα έφτασε στον Ντε Μπρόινε ο οποίος εξαπόλυσε σουτ-δυναμίτη σχεδόν από το ίδιο σημείο που σκόραρε ο Βινίσιους, και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κουρτουά. Έτσι έφτασε τα 14 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και τα μισά έχουν προκύψει με σουτ έξω από την αντίπαλη περιοχή.



Ο Εντερσον κράτησε το 1-1 ως το τέλος

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στη συνέχεια, με την Ρεάλ να ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο δεύτερο τέρμα. Στο 78’ μετά από χτύπημα φάουλ του Κρόος, ο Μπενζεμά έπιασε κεφαλιά από οριακή θέση αλλά ο Έντερσον με σημαντική επέμβαση κράτησε το 1-1. Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ χρειάστηκε να επέμβει ξανά στο φινάλε του ματς, αποκρούοντας εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του νεοεισελθόντα Τσουαμενί στο 90’.



Το σκορ παρέμεινε αμετάβλητο ως το φινάλε κι έτσι τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς της ερχόμενης Τετάτης (17/5) στο Μάντσεστερ. Αξιοσημείωτο πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα ολοκλήρωσε το παιχνίδι χωρίς αλλαγή.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Ντάνι Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Αλάμπα, Καμαβινγκά – Βαλβέρδες, Κρόος (84’ Τσουαμενί), Μόντριτς (87’ Νάτσο) – Ροντρίγκο (81’ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Ακάντζι – Στόουνς, Ρόδρι – Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκιντογκάν, Γκρίλις – Χάαλαντ.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες