1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Άρης - ΑΕΚ 1-2: Ξετύλιξε το «δώρο» του Ολυμπιακού με ανατροπή η Ένωση που «αγκάλιασε» τον τίτλο

Άρης - ΑΕΚ 1-2: Ξετύλιξε το «δώρο» του Ολυμπιακού με ανατροπή η Ένωση που «αγκάλιασε» τον τίτλο

Συντάκτης: Agones team
Agones team
8/5/2023 23:01
Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» με ανατροπή για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League και ανέβηκε στην κορυφή με ένα ματς να απομένει για το φινάλε του πρωταθλήματος, το οποίο έχει «αγκαλιάσει» η Ένωση

Με δύο γκολ από Φαν Βέερτ (23') και Τσούμπερ (43') η Ένωση ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0, όπως είχε διαμορφωθεί από το 17΄με πέναλτι του Γκρέι και πήρε σπουδαίο τρίποντο επί του Άρη, το οποίο την φέρνει μία... ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι «αιωνίων» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».Η ΑΕΚ πλέον έφτασε τους 80 βαθμούς. αφήνοντας στους 77 τον Παναθηναϊκό και της αρκεί απλά μία ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Βόλο στην OPAP Arena, ώστε να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2018.

Από την «παγωμάρα» στην ανατροπή η Ένωση

Η ΑΕΚ, παρά την απουσία του Λιβάι Γκαρσία, ξεκίνησε το ματς αποφασισμένη να πάρει από την αρχή τον έλεγχο του ρυθμού και την κατοχή της μπάλας και να βρει γκολ νωρίς. Κόντεψε μάλιστα να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό αλλά ο Κουέστα έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά στο συρτό σουτ του Τσούμπερ μέσα από την περιοχή. Στο 8' μάλιστα δυνατό σουτ του Πινέδα από τα όρια της περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ καταλήγοντας στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Κουέστα.

ο φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, αλλά υπέστησαν το απόλυτο σοκ στο 17', όταν μετά από «τσίμπημα» της μπάλας προ του Βίντα, ο Ματέο Γκαρσία μπήκε στην περιοχή και απέφυγε τον Πινέδα, που τον βρήκε στο πέλμα, με τον Φωτιά να καταλογίζει το πέναλτι ύστερα από έλεγχο στο VAR και τον Γκρέι να στέλνει στην αντίθετη γωνία τον Κουέστα ανοίγοντας το σκορ.

Η ΑΕΚ παρά την... παγωμάρα αντέδρασε άμεσα, απειλώντας με δυνατό σουτ του Τσούμπερ από τα όρια της περιοχής, που πέρασε λίγο άουτ στο 21' και βρίσκοντας τελικά την ισοφάριση στο 23'. Ο Πινέδα εκμεταλλεύτηκε λάθος πάσα στο κέντρο, κλέβοντας τη μπάλα και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή για τον Φαν Βέερτ, που με προσποίηση «άδειασε» επερχόμενο αντίπαλο και πλάσαρε υπέροχα στέλνοντας στην αριστερή γωνία του Κουέστα τη μπάλα.

Το ματς άνοιξε πολύ στα επόμενα λεπτά, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» έψαξαν άμεσα το γκολ της ανατροπής, αλλά με απρόσεκτο τρόπο και άφησαν χώρους στον Άρη, που στο 31' απείλησε με σουτ του Ρουπ από καλή θέση να κοντράρει πάνω στον Πινέδα, ενώ στη συνέχεια της φάσης, οι φιλοξενούμενοι εκδήλωσαν αντεπίθεση με τον Γκατσίνοβιτς να βγάζει τον Τσούμπερ σε τετ-α-τετ αλλά αυτόν να επιλέγει να «σπάσει» ξανά τη μπάλα αντί να πλασάρει και την ευκαιρία να χάνεται.

Στο 35' ο Νταρίντα έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να βάλει ξανά μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, αφού βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, αλλά καθυστέρησε πολύ πλασάροντας αδύναμα στη συνέχεια πάνω στον Βίντα, που έπαιξε καταπληκτική άμυνα στη φάση. Το μομέντουμ των «κίτρινων» κράτησε για δύο λεπτά ακόμα, αφού απείλησαν με γυριστό σουτ του Γρέι, που μπλόκαρε ο Αθανασιάδης, ενώ στο 37' ο Τζαμαϊκανός φορ έπαιξε το 1-2 με τον Ματέο Γκαρσία και σούταρε δυνατά από πλάγια θέση εντός περιοχής, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Με τον ρυθμό να είναι πλέον «τρελός» στο ματς ο Τσούμπερ το πήρε... πάνω του και αφού απείλησε δύο φορές (40,, 41') με ισάριθμα σουτ, τελικά πέτυχε το γκολ της ανατροπής στο 43', όταν ελίχθηκε μέχρι την περιοχή και βρήκε χώρο για το διαγώνιο σουτ, το οποίος δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Κουέστα, με την Ένωση να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας ήδη πετύχει την πολυπόθητη ανατροπή και ενώ στο Φάληρο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήταν στο 0-0.

Οι φιλοξενούμενοι «έσβησαν» το ματς, τα καλά νέα ήρθαν από το Φάληρο

Παρόμοιος ρυθμός και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Πίρσμαν παραλίγο να σκοράρει σε λάθος εστία στο 51' και το δυνατό σουτ του Χατζισαφί τρία λεπτά μετά να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Κουέστα.

Η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά σε τρίτο γκολ στο 65', αλλά στο πλασέ του Φαν Βέερτ ο Κουέστα άγγιξε όσο χρειαζόταν την μπάλα για να τη στείλει στο δεξί του δοκάρι, με τον Νικολάς Ενκουλού να απομακρύνει στη συνέχεια.

Ήταν, ουσιαστικά, η τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης, με την ΑΕΚ να κάνει διαχείριση και τον Άρη να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Αθανασιάδη. Το 1-2 σφράγισε τη νίκη της ομάδας του Αλμέιδα και τη φέρνει μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και κοντά στο νταμπλ μιας και εκκρεμεί κι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Ενκουλού, Ντουκουρέ (59' Καμάτσο), Νταρίντα, Ρουπ, Ματέο, Χριστοδουλόπουλος (58' Ιτούρμπε), Γκρέι (86' Καμαρά).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (68' Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (84' Ζίνι), Ελίασον (59' Άμραμπατ), Τσούμπερ (67' Μάνταλος), Φαν Βέερτ (83' Φερνάντες).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες