Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0: Πικρή ήττα για τους «πράσινους» και ο τίτλος οδεύει προς Νέα Φιλαδέλφεια (video)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0: Πικρή ήττα για τους «πράσινους» και ο τίτλος οδεύει προς Νέα Φιλαδέλφεια (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/5/2023 23:00
Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 1-0 από τον καλύτερο Ολυμπιακό στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης» και χάνει τον τίτλο μέσα από τα χέρια του, αφού η ΑΕΚ με τη νίκη επί του Άρη τον προσπέρασε στην κορυφή και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Βόλο στην έδρα της. Ο Ρέαμπτσιουκ (68’) το γκολ, σαφώς επηρεασμένοι από την περιπέτεια με τον κόβιντ οι «πράσινοι».

Στο πιο καθοριστικό παιχνίδι στη μάχη του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ανέτοιμος ελέω κόβιντ και η ήττα με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο κεκλεισμένων των θυρών «Γ. Καραϊσκάκης» τον έριξε στην 2η θέση μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, είχαν τις καλύτερες στιγμές και βρήκαν το γκολ με τον Ρέαμπτσιουκ στο 68’ έπειτα από κακή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, έχοντας δοκάρι με τον Μπερνάρντ (72’) όμως ήταν εμφανώς επηρεασμένος από την περιπέτεια με τον κορωνοϊό, με τους παίκτες του να μην είχαν την απαραίτητη ένταση στο παιχνίδι τους.

Η αποβολή του Ραμόν στο 90+4’ δεν άλλαξε τα πράγματα και το τελικό 1-0 ΄θα είναι εκτός απροόπτου καταδικαστικό για τον Παναθηναϊκό και λυτρωτικό για την ΑΕΚ. Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός διατηρήθηκε στην 3η θέση και στο +3 από τον ΠΑΟΚ πριν το μεταξύ τους παιχνίδι στην Τούμπα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς ψάχνει ένα… θαύμα για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας. Συγκεκριμένα χρειάζεται μόνο νίκη κόντρα στον Άρη στη Λεωφόρο και ταυτόχρονα ήττα της ΑΕΚ απέναντι στον Βόλο στην «OPAP Arena».

Το ματς:


Αρχή χωρίς ρυθμό στο ντέρμπι

Το παιχνίδι κυλούσε σε χαμηλό τέμπο στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να ήταν αρκετά προσεκτικές και οι όποιες αξιοσημείωτες φάσεις σημειώθηκαν μετά το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου. Στο 11’ οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνεργάστηκαν σωστά, με τον Μπερνάρντ να βγάζει κάθετη για τον Τσέριν αλλά ο Τζολάκης πρόλαβε και μπλόκαρε τη μπάλα γλιτώνοντας το τετ-α-τετ. Στο επόμενο λεπτό ήρθε η απάντηση από πλευράς Ολυμπιακού όταν από λάθος του Σάντσεθ, ο Μπακαμπού έκλεψε και έδωσε στον Φορτούνη, αυτός γύρισε στον Χουάνγκ αλλά ο τελευταίος πλάσαρε ψηλά άουτ από καλή θέση για γκολ.

Καλύτερος ο Ολυμπιακός αλλά χωρίς τη σωστή τελική ενέργεια

Από πρέσινγκ και κλέψιμο μπάλας προέκυψε και η δεύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο 17’, αλλά το σουτ του Μπερνάρντ από πλεονεκτική θέση δεν ήταν δυνατό και ο Τζολάκης μπλόκαρε χωρίς προβλήματα. Αυτή ήταν η πρώτη και μοναδική τελική των «πρασίνων» στο πρώτο μέρος. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς εμφανώς επηρεασμένη από την περιπέτεια με τον κόβιντ, δεν είχε ένταση στο παιχνίδι της και επέλεξε να παίξει αρκετά συντηρητικά. Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει περισσότερα μέτρα όμως δεν κατάφερε να φτιάξει την κλασσική ευκαιρία για γκολ ως το φινάλε του ημιχρόνου. Στο 25’ το σουτ του Ρέαμπτσιουκ από το ύψος της περιοχής κατέληξε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι, ενώ στο 31’ ο Χουάνγκ δοκίμασε και αυτός το πόδι του αλλά ο Σάρλια έβαλε την κόντρα και έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Από αυτό προέκυψε μια άστοχη κεφαλιά του Παπασταθόπουλο, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Χουάνγκ επιχείρησε νέο σουτ το οποίο είχε στόχο τον γκολκίπερ του «τριφυλλιού». Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με 8-1 τελικές προσπάθειες υπέρ του Ολυμπιακού και 55%-45% κατοχή της μπάλας.

Ξεκίνημα με δοκάρι οι «ερυθρόλευκοι»

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή για τους γηπεδούχους, καθώς ο Μπακαμπού ένιωθε ζαλάδα μετά από ένα χτύπημα στον αυχένα και έδωσε τη θέση του στον Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα στα πρώτα λεπτά και στο 50ο λεπτό «άγγιξε» το 1-0, με τον Εμβιλά να παίζει το ένα-δύο με τον Ελ Αραμπί και να επιχειρεί δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, τραντάζοντας το αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές του και απείλησε για πρώτη φορά στο 59’ με σουτ του Τσέριν στην περιοχή αλλά ο Ντόη με σωτήριο κόψιμο έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Πέντε λεπτά μετά ήρθε η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει, με τον Φορτούνη να φεύγει στην πλάτη της άμυνας αλλά να κάνει κάκιστο πλασέ, σπαταλώντας πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Είχε προηγηθεί η πρώτη μη αναγκαστική παρέμβαση του Ανιγκό στο ματς με την είσοδο του Βρουσάι αντί του αρνητικού Μπιέλ, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Γιοβάνοβιτς «φρέσκαρε» την επίθεση του στο 66’ τους Μαντσίνι και Ιωαννίδη αντί των Παλάσιος και Σπόραρ.

«Πράσινη» άμυνα απούσα και 1-0 με Ρέαμπτσιουκ

Δύο λεπτά μετά τις αλλαγές του Παναθηναϊκού ήρθε το γκολ από τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης έσπασε ωραία τη μπάλα δεξιά στον Ρόντινεϊ, αυτός ανενόχλητος πάτησε περιοχή κι έκανε το γύρισμα για τον Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Κάκιστη η αμυντική λειτουργία των «πρασίνων» που άφησαν εντελώς αμαρκάριστους τους τρεις παίκτες που συμμετείχαν στο γκολ.

Το δοκάρι στέρησε το 1-1 στο «τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα, αφού στο 72’ ο Ιωαννίδης τροφοδότησε τον Μπερνάρντ, ο οποίος έκανε κίνηση στην περιοχή και βρήκε χώρο για σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Τζολάκη.

Ο Γιοβάνοβιτς έκανε πιο επιθετική την ομάδα με την είσοδο του Κλέινχέισλερ αντί του Ρούμπεν στο 73’ ενώ πέρασε και τον Κώτσιρα στη θέση του Σάντσεθ. Από την πλευρά του ο Ανιγκό έβαλε τον Κασάμι αντί του Χουάνγκ αλλά και τον Ραμόν αντί του Φορτούνη. Από σέντρα του τελευταίου στο 78’ ο Βρουσάι πήγε να πετύχει ένα απίστευτο γκολ με τακουνάκι στην κίνηση όμως ο Μπρινιόλι ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε.

Αποβλήθηκε ο Ραμόν, μεγάλη φάση ο Κλέινχέισλερ στο φινάλε

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις αλλαγές στο 79’ με την είσοδο του Πούχατς αντί του Χουάνκαρ και οι «πράσινοι» τα έπαιξαν όλα για όλα ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 81’ το σουτ του Κώτσιρα σταμάτησε στον Τζολάκη αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Ολυμπιακού απορρόφησαν την πίεση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 90+4’ με τον Ραμόν να βλέπει απευθείας κόκκινη μέσω VAR για πάτημα στον Σάρλια.

Η δεύτερη μεγάλη φάση του Παναθηναϊκού στο ματς ήρθε στο 90+6’ με πλασέ του Κλέινχέισλερ μέσα από την περιοχή το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ. Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και είναι καταδικαστικό για τους «πράσινους», οι οποίοι βρέθηκαν στο -3 από την ΑΕΚ και χρειάζονται πλέον… θαύμα για να πάρουν το πρωτάθλημα. Κι αυτό διότι πρέπει να νικήσουν τον Άρη στην έδρα τους και η «Ένωση» να χάσει εντός με τον Βόλο για να στεφθούν πρωταθλητές.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Σωκράτης, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ (75' Κασάμι), Σαμασέκου, Φορτούνης (76' Ραμόν), Μπιέλ (63' Μπιέλ), Μπακαμπού (46' Αραμπί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (79' Πούχατς), Σάρλια, Μάγκνουσον, Σάντσες (73' Κώτσιρας), Ρούμπεν (73' Κλεϊνχέϊσλερ), Τσέριν, Κουρμπέλης, Μπερνάρντ, Παλάσιος (66' Μαντσίνι), Σπόραρ (66' Ιωαννίδης).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες