1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0: «Κιτρινόμαυρο» πάρτι και τώρα ντέρμπι τίτλου! (video)

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0: «Κιτρινόμαυρο» πάρτι και τώρα ντέρμπι τίτλου! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
26/4/2023 22:59
Η ΑΕΚ επικράτησε με 4-0 του ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena» για την 6η αγωνιστική της Stoiximan Super League και ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή. Με δέκα παίκτες ο «Δικέφαλος του Βορρά» από το 10'

Η Ένωση επέβαλε από την αρχή το ρυθμό της και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Οι Τσούμπερ (21') και Μουκουντί (24') πέτυχαν τα γκολ στο πρώτο μέρος για να έρθουν στην επανάληψη οι Λιβάι Γκαρσία (77') και Φερνάντες (86') να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας τους. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να φανεί ανταγωνιστικός, επηρεάστηκε από την αποβολή του Κάργα και είναι χαρακτηριστικό ότι σημείωσε μόλις μία τελική προσπάθεια και αυτή εκτός στόχου.

Με αυτή της τη νίκη η Ένωση έφτασε τους 75 βαθμούς και συγκατοικεί με τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας και το μεταξύ τους ντέρμπι στη Λεωφόρο την Κυριακή αποκτάει τεράστια σημασία.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην 4η θέση, έχασε την ευκαιρία να πιάσει τον 3ο Ολυμπιακό και ετοιμάζεται για το εντός έδρας ντέρμπι με τον Άρη την Κυριακή.

Λάθη του ΠΑΟΚ, κυριαρχία της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θέλησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι και να επιβάλει το ρυθμό της όμως ο ΠΑΟΚ δεν κλείστηκε, πίεσε ψηλά και προσπάθησε να βρει χώρους για να απειλήσει. Τα δεδομένα ωστόσο στην αναμέτρηση άλλαξαν αρκετά γρήγορα καθώς στο 8' ο Κάργας έκανε ένα πολύ δυνατό τάκλιν στον Γιόνσον στο χώρο του κέντρου, ο Στίλερ αρχικά του έδειξε κίτρινη κάρτα αλλά έπειτα από εξέταση της φάσης στο βίντεο τον απέβαλε.



Στο 16΄ η Ένωση έφτασε μάλιστα πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Κοτάρσκι στην προσπάθεια του να διώξει έδωσε πάσα στον Γιόνσον αλλά αυτός δεν μπόρεσε να βρει στόχο από πλεονεκτική θέση και έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ βέβαια συνέχισε να κάνει λάθη στην άμυνα του και στο 21' ο Κοτάρσκι έκανε νέο λάθος, ο Γιόνσον έκλεψε με τον Τσούμπερ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και αυτή τη φορά ο Ελβετός την έστειλε στα δίχτυα.



Το γκολ αυτό έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στους γηπεδούχους και έτσι τρία λεπτά μετά ήρθε και το δεύτερο γκολ. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Γιόνσον πήρε την πρώτη κεφαλιά για να έρθει ο Μουκουντί με πλασέ στον αέρα να «γράψει» το 2-0.



Η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο, έψαχνε και τρίτο τέρμα, έφτανε πολύ εύκολα στην αντίπαλη εστία αλλά δεν ήταν αποτελεσματική. Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε την πρώτη του τελική προσπάθεια στο 41' με τον Κωνσταντέλια να βρίσκεται στην πλάτη της άμυνας αλλά από καλή θέση δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Τον πλήρη έλεγχο η ΑΕΚ, πουθενά στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο ξεκίνημα της επανάληψης, απείλησαν με ένα σουτ του Χατζισαφί στο 53' και τρία λεπτά μετά έφτασαν κοντά στο τρίτο γκολ όταν οι Πινέδα και Άμραμπατ άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα, ο Τσούμπερ έγινε ο τελικός της αποδέκτης αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος δεν ήταν ο ίδιος, ο ΠΑΟΚ φαινόταν να έχει περισσότερο το μυαλό του στο ντέρμπι με τον Άρη ενώ η ΑΕΚ έκανε συντήρηση δυνάμεων για το μεγάλο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Φερνάντες είχε μία ωραία ενέργεια στο 71' αλλά ο Κοτάρσκι έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του, ενώ έξι λεπτά μετά ο Ισπανός μπήκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης όμως ο Λιβάι Γκαρσία βρήκε στρωμένη μπροστά του την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έπιασε με τη μία το σουτ και «έγραψε» το 3-0.



Οι παίκτες του Αλμέιδα δεν σταμάτησαν να επιτίθονται, ο Μάνταλος είχε μία πολύ καλή στιγμή στο 83' για να πετύχει και τέταρτο τέρμα αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε. Τρία λεπτά μετά ωστόσο ο Κροάτης τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο ωραίο σουτ του Φερνάντες, ο οποίος πήρε την μπάλα εκτός περιοχής και έκανε το πλασέ αυτή βρήκε στην πλάτη του Σβαμπ και κατέληξε στα δίχτυα.



Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι, με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει τη νίκη και να στρέφει όλο το ενδιαφέρον της πλέον στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (59' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (70' Ελίασον), Άμραμπατ (70' Φερνάντες), Τσούμπερ (79' Γαλανόπουλος), Γκαρσία (79' Φαν Βέερτ)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον (67' Σάστρε), Κάργας, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας (75' Φελίπε Σοάρες), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (75' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (76' Ολιβέιρα), Τόμας (21' Νάσμπεργκ)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες