2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Άρης - Ολυμπιακός 2-1: «Σφράγισαν» την Ευρώπη οι «κίτρινοι», συνέχισαν την... κατρακύλα οι «ερυθρόλευκοι»

Άρης - Ολυμπιακός 2-1: «Σφράγισαν» την Ευρώπη οι «κίτρινοι», συνέχισαν την... κατρακύλα οι «ερυθρόλευκοι»

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
26/4/2023 21:05
Ο Άρης επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στο «Κλ. Βικελίδης» για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League, υποχρεώνοντας τους «ερυθρόλευκους» στην τρίτη σερί ήττα τους.

Το τρομερό γκολ, με απευθείας κόρνερ (!), του Λουίς Πάλμα (36') και το γκολ του Μπριάν Νταμπό (65'), μετά από λάθος του Μπα, που μαζί με τον Εμβιλά ήταν σε ακόμα μία τραγική βραδιά, έδωσαν δύο γκολ προβάδισμα στον Άρη, πριν μειώσει με πέναλτι ο Σεντρίκ Μπακαμπού (70') στο τελικό σκορ για τους Πειραιώτες, που πλέον είναι σε δδύσκολη αναφορικά με τη «μάχη» της 3ης θέσης, αφού απέχουν μόλις 3 πόντους από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο έχουν να αντιμετωπίσουν όμως στην Τούμπα.Την ίδια στιγμή ο Άρης «κλείδωσε» ουσιαστικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ, αφού πλέον είναι στο +7 από τον 6ο Βόλο.

Καλό ξεκίνημα για τους Πειραιώτες, γκολάρα από κόρνερ όμως ο Πάλμα

Ο «φρεσκαρισμένος» Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς πιέζοντας ψηλά την άμυνα των γηπεδούχων και απειλώντας μόλις στο 3' με τον Κουέστα να αποκρούει εντυπωσιακά κεφαλιά του Μπακαμπού και τον Μασούρα να μην μπορεί σε κενή εστία να σκοράρει.

Μετά το σάστισμα των πρώτων λεπτών ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει και πραγματοποίησε την πρώτη του τελική στο ματς με σουτ του Νταρίντα να περνάει άουτ στο 12', ενώ στο 15' απειλήθηκε σύρραξη μετά από δυνατή διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα σε Ανδρούτσο και Καμαρά.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο πάντως και στο 20' ο Μασούρας ξανά, πλάσαρε από καλή θέση εντός περιοχής, με τον Κουέστα όμως να μπλοκάρει. Ο Άρης αρχισε να... ξεμυτίζει περισσότερο όμως μετά το 30' με τον Πάλμα να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στον Ρέαμπτσιουκ, αλλά χωρίς αυτό να έχει αντίκρυσμα σε κάποια τελική προσπάθεια.

Παρ' όλα αυτά οι«κίτρινοι» ευτύχησαν να προηγηθούν στο 35' με έναν σπάνιο τρόπο, αφού ο Πάλμα εκτέλεσε αριστοτεχνικά κόρνερ από την δεξιά πλευρά, «κρεμώντας» τον Πασχαλάκη και στέλνοντας τη μπάλα στο απέναντι πλαϊνό δίχτυα.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε φτερά στον Άρη, που πήρε την πρωτοβουλία και στο 44' μάλιστα πλησίασε σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ματέο Γκαρσία από τα όρια της περιοχής.

Παιδιάστικα αμυντικά λάθη οι «ερυθρόλευκοι», συγκεντρωμένοι «κίτρινοι» και μεγάλη νίκη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Άρη να απειλεί μόλις στο 49' όταν ο Καμαρά κέρδισε την κόντρα με τον Μπα, ο Πασχαλάκης βγήκε μακριά από την εστία του για να προλάβει τον Μαυριτανό φορ και διώχνοντας έστειλε τη μπάλα στον Πάλμα, που πλάσαρε σε κενή εστία από 30 μέτρα αστοχώντας.

Η συνέχεια δεν είχε ιδιαίτερα συγκινήσεις πάντως, αλλά περισσότερες μονομαχίες στο κέντρο και αρκετά νεύρα, με τον Ολυμπιακό να έχει τη ευκαιρία να απειλήσει με αρκετές στημένες φάσεις, αλλά να μην καταφέρνει να τις εκμεταλλευτεί, ενώ κατέφυγε συνολικά σε πολλά γεμίσματα που δεν ανησύχησαν την «κίτρινη» άμυνα.

Οι γηπεδούχοι είχαν δώσει αρκετό χώρο προσπαθώντας να απειλήσουν στους χώρους που έβρισκαν στις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές στο 65', ο Ιτούρμπε μπήκε στην περιοχή και έκανε το γύρισμα, με τον Μπα να κάνει τραγικό λάθος και τη μπάλα να φτάνει στον Νταμπό, πο δεν είχε πρόβλημα να την στείλει στα δίχτυα σε κενή εστία, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

Οι «ερυθρόλευκοι» όντες πλέον με την πλάτη στον τοίχο, βγήκαν άμεσα στην επίθεση και στο 67' κέρδισαν πέναλτι, όταν μετά από σέντρα του Ανδρούτσου, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μαζικού. Ο διαιτητής Μάκελι, αφού συμβουλέυτηκε και το VAR, υπέδειξε την παράβαση και ο Μπακαμπού ευστόχησε στην εκτέλεση στο 70' μειώνοντας στο σκορ.

Το παιχνίδι απέκτησε έτσι δραματικό χαρακτήρα, αφού ο Άρης έβγαλε κούραση στη συνέχεια, ενώ ο Ολυμπιακός με την είσοδο του Βαλμπουενά στο παιχνίδι (74') έγινε πιο κινητικός, έχοντας καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δυσκολευόταν να δημιουργήσει κλασσικές φάσεις, παρά την πίεση που ασκούσε.

Οι μεγαλύτερες στιγμές τους ήρθαν στα οκτώ λεπτά καθυστερήσεων που υποδείχθηκαν, με τον Ανδρούτσο αρχικά να μην προλαβαίνει με προβολή στο δεύτερο δοκάρι, μετά από σέντρα του Φορτούνη στο 90'+2', ενώ στο 90'+6' ο Ελ Αραμπί κόντρόλαρε εντός περιοχής εντελώς μόνος του, αλλά πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Κουέστα, με τη λήξη να έρχεται λίγο αργότερα και να βρίσκει θριαμβευτές τους «κίτρινους».

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού, Ντουκουρέ, Νταμπό (89' Ενκουλού), Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (76' Καμάτσο), Καμαρά (89' Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα (58' Ιτούρμπε).

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ (86' Ραμόν), Κασάμι (59' Χουάνγκ), Εμβιλά, Βρουσάι (74' Βαλμπουενά), Φορτούνης, Μασούρας (58' Μπιελ), Μπακαμπού (86' Ελ Αραμπί).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες