3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0: «Πράσινος» θρίαμβος και φουλ για πρωτάθλημα (video)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0: «Πράσινος» θρίαμβος και φουλ για πρωτάθλημα (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
9/4/2023 22:58
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Ολυμπιακού για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League, πήρε μία πολύτιμη νίκη στο ντέρμπι και «έπιασε» και πάλι την ΑΕΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» ήταν από την αρχή ανώτεροι των «ερυθρόλευκων» πήραν ένα γρήγορο προβάδισμα και το κράτησαν έως το τέλος. Ο Σπόραρ στο 28' και ο Ελ Αραμπί με αυτογκόλ στο 35' ήταν οι σκόρερ σε ένα παιχνίδι με ένταση και καλό ρυθμό.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα λάθη του αλλά και την αδυναμία του να απειλήσει ουσιαστικά στο δεύτερο μέρος και εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων σε αυτό το ντέρμπι. Έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 69 βαθμούς και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας όπου συγκατοικεί με την ΑΕΚ.Από την άλλη ο Ολυμπιακός έμεινε στην 3η θέση και στο -6 πλέον από τους αντιπάλους του και η υπόθεση της κατάκτησης του πρωταθλήματος δυσκολεύει πολύ πλέον.

«Πράσινη» υπεροχή και δίκαιο προβάδισμα

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι και να κυκλοφορήσει την μπάλα και στο 6' είχε την πρώτη του ευκαιρία, με τον Μπερνάρ να κάνει το σουτ αλλά την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.



Οι «πράσινοι» ήταν σαφώς πιο ενεργοί στην αρχή της αναμέτρησης, ο Σπόραρ στο 9' βρέθηκε σε θέση βολής όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο. Επτά λεπτά μετά μάλιστα ο Τσέριν βρήκε χώρο από τα δεξιά και έκανε τη σέντρα, ο Παλάσιος έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός έγινε για πρώτη φορά απειλητικός στο 18' όταν οι κυκλοφόρησε ωραία την μπάλα, ο Χάμες ξεμαρκαρίστηκε και έκανε το σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Μπρινιόλι. Ο ρυθμός στα επόμενα λεπτά «έπεσε», με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν όμως να έχουν την πρωτοβουλία.

Στο 28' όμως ένα ο Σπόραρ κυνήγησε μία βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Παπασταθόπουλος βγήκε πρώτος στην μπάλα αλλά έκανε λάθος γύρισμα στον Πασχαλάκη και ο Σλοβένος επιθετικός το εκμεταλλεύτηκε και άνοιξε το σκορ.



Tο γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στον Παναθηναϊκό που συνέχισε να επιτίθεται. Έξι λεπτά μετά το προβάδισμα του μάλιστα ο Σάντσες έκανε ωραία κούρσα από το κέντρο του γηπέδου, βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή και έπιασε το σουτ αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε σωτήρια.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ήταν εμφανώς σε καλύτερο μομέντουμ, ο Σπόραρ στην επόμενη φάση κέρδισε κόρνερ και από την εκτέλεση του έγινε το 2-0. Ο Ελ Αραμπί στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Πασχαλάκη.



Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 40' λίγο έλειψε να μειώσει και στο σκορ. Ο Μασούρας βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και έκανε την κεφαλιά αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά.

Έλεγξε το ρυθμό και έφτασε στη νίκη

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και έψαξαν το γκολ που θα τους έβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός βέβαια ήταν αυτός που «άγγιξε» και τρίτο τέρμα στο 60', με τον Μπερνάρ να εκτελεί ωραία ένα φάουλ από τα δεξιά τον Σάντσες να παίρνει την κεφαλιά αλλά να μην βρίσκει στόχο.



Ο Ολυμπιακός είχε την κυκλοφορία της μπάλας, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να χτυπήσει κυρίως με αντεπιθέσεις και να παίζει με το χρόνο. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να έχουν περισσότερη ενέργεια όσο περνούσε η ώρα αλλά δυσκολευόντουσαν να φτιάξουν ευκαιρίες. Στο 77' βέβαια ο Φορτούνης πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή όμως ο Μπρινιόλι δεν ανησύχησε.

Ο Παναθηναϊκός με το παιχνίδι να φτάνει στο τέλος του έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό, ήθελε να βρει κάποια κενά στην αντίπαλη άμυνα για να απειλήσει αλλά πρώτο μέλημα του ήταν να κρατήσει το μηδέν στην εστία του.

Η τελευταία καλή ευκαιρία της αναμέτρησης σημειώθηκε στις καθυστερήσεις, με τον Μπα να πηδάει πιο ψηλά απ΄ όλους μέσα στην περιοχή αλλά να μην βρίσκει στόχο.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες των τριφυλλιού να πανηγυρίζουν έντονα μία πολύ σημαντική νίκη για την έκβαση του πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σάρλια (15' Μάγκνουσον) ,Σένκεφελντ, , Σάντσες, Τσέριν (84' Τσόκαϊ), Πέρεθ, Κουρμπέλης (70' Μαντσίνι) ,Μπερνάρ (85' Κλέινχεϊσλερ), Παλάσιος, Σπόραρ (69' Ιωαννίδης)

Ολυμπιακός (Ανιγκό): Πασχαλάκης, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (81' Βρουσάι), Μασούρας (69' Βαλμπουενά), Χάμες (46' Μπιέλ), Ελ Αραμπί (46' Μπακαμπού)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες