2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0: «Κιτρινόμαυρο» πάρτι πρόκρισης με Γκαρσία στη Νέα Φιλαδέλφεια (video)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0: «Κιτρινόμαυρο» πάρτι πρόκρισης με Γκαρσία στη Νέα Φιλαδέλφεια (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
9/2/2023 22:44
Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, καθώς έκαμψε την αντίσταση του Ολυμπιακού με 3-0, σ' ένα ντέρμπι γεμάτο ένταση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν μόλις στο 3' με τον Λιβάι Γκαρσία έπειτα από λάθος του Βρουσάι και ασίστ του Τσούμπερ, ενώ στο 27' ο Σαμασέκου με αυτογκόλ διπλασίασε άθελά του τα τέρματα των γηπεδούχων.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Λιβάι Γκαρσία με εύστοχο χτύπημα πέναλτι διαμόρφωσε το 3-0.Άτυχοι οι Πειραιώτες με δύο δοκάρια του Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ είχε και η Ένωση ένα δοκάρι με τον Μάνταλο.

Ωστόσο το τελικό 3-0 δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον «δικέφαλο», καθώς πλέον θα πάει στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης» μ' ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο άλλος ημιτελικός ανάμεσα στη Λαμία και τον ΠΑΟΚ αναβλήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών.



Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι καθυστέρησε να ξεκινήσει εννιά λεπτά, καθώς τα καπνογόνα που είχαν ανάψει οι οπαδοί των «κιτρινόμαυρων» δεν επέτρεπαν την καλή ορατότητα.



Λάθος του Βρουσάι και γκολ του Γκαρσία με το «καλημέρα»

Η ΑΕΚ έψαξε ένα γρήγορο γκολ για να βάλει «φωτιά» στο παιχνίδι και τον κόσμο της στην εξίσωση και τα κατάφερε μόλις στο 3'.

Ο Βρουσάι έκανε το λάθος σε μία φαινομενικά εύκολη φάση και ο Τσούμπερ έκλεψε έξω από την περιοχή κι έκανε την ασίστ στον Λιβάι Γκαρσία, με τον τελευταίο να φέρνει την μπάλα μπροστά του και να εκτελεί τον Τζολάκη για το 1-0.



«Άγγιξε» το 1-1 ο Ολυμπιακός με δοκάρι του Γκάρι Ροντρίγκες

Ήταν φανερό ότι οι γηπεδούχοι πλέον είχαν αποκτήσει «φτερά» στα πόδια τους όμως λόγω καπνογόνων υπήρξε νέα μικρή διακοπή και το μομέντουμ χάθηκε.

Στο 11' ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του πραγματικά μεγάλη στιγμή. Ο Ελ Αραμπί έκανε μία υπέροχη μακρινή μπαλιά για τον Γκάρι Ροντρίγκες, ο Στάνκοβιτς αν και θα έπρεπε να βγει και να καλύψει στις παρυφές της περιοχής του δεν το έκανε και ο εξτρέμ των «ερυθρόλευκων» σούταρε μέσα από το «κουτί» όμως στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αυστριακού πορτιέρο, με τον Βρουσάι στη συνέχεια να αστοχεί κι αυτός.



Αδιανόητη γκάφα του Σαμασέκου και 2-0 με αυτογκόλ

Ο ρυθμός είχε πέσει αλλά στο 27' η ΑΕΚ έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Έπειτα από πλάγιο ο Τσούμπερ βρέθηκε στην περιοχή από δεξιά, ντρίμπλαρε τον Ντόη και θέλησε να σκοράρει, όμως ο Τζολάκης απέκρουσε σωτήρια.

Στη συνέχεια της φάσης όμως η μπάλα βρήκε στον Μάνταλο που ακολουθούσε και από τη μικρή περιοχή έμοιαζε εύκολη υπόθεση για τους αμυνόμενους, όμως ο Σαμασέκου μπερδεύτηκε και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας του για το 2-0.

Προς τιμήν του ο πρώην συμπαίκτης του -στη Χόφενχαϊμ- Γκατσίνοβιτς τον παρηγόρησε αμέσως μετά την άτυχη στιγμή, σ' ένα όμορφο στιγμιότυπο.



Μία αναγκαστική αλλαγή και μία υποψία ευκαιρίας δίχως να αλλάξει κάτι έως την ανάπαυλα

Η επόμενη καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο 38' και ήταν για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Χατζησαφί βγήκε από τα αριστερά στην επίθεση κι έκανε το γύρισμα, με τον Λιβάι Γκαρσία να μην φτάνει στην μπάλα και στη συνέχεια της φάσης να μπορεί να πάρει την κεφαλιά, με τον κίνδυνο να απομακρύνεται από την εστία των φιλοξενούμενων.



Αμέσως μετά οι τελευταίοι προχώρησαν στην πρώτη τους αλλαγή η οποία ήταν αναγκαστική. Ο Μπιελ αισθανόταν ενοχλήσεις και ο Μπουτούτσι πήρε τη θέση του στο 39', πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του.



Τίποτα άλλο αξιόλογο δεν συνέβη μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου και οι γηπεδούχοι πήγαν προηγούμενοι με 2-0 στα αποδυτήρια.

«Λίφτινγκ» από Μίτσελ και δύο αλλαγές, ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Μίτσελ να προχωράει σε δύο αλλαγές. Ο Ροντινέι και ο Φορτούνης πέρασαν στις θέσεις των Βρουσάι και Σαμασέκου οι οποίοι είχαν κάνει τα μοιραία λάθη στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στην επανάληψη καταγράφηκε στο 50' με τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει κατά μέτωπο επίθεση και να πέφτει λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, ωστόσο τόσο ο ρέφερι Νταμπάνοβιτς και το VAR να συμφωνούν ότι το παιχνίδι έπρεπε να συνεχιστεί και δεν υπήρχε παράβαση στο μαρκάρισμα του Παπασταθόπουλου.



Νέο δοκάρι από Ροντρίγκες

Στο 56' πάντως ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος για δεύτερη φορά στο ντέρμπι, καθώς μετά από φάουλ του Φορτούνη, η άμυνα της ΑΕΚ αδράνησε και δεν απομάκρυνε, με τον Γκάρι Ροντρίγκες να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα για δεύτερη φορά στο δοκάρι του Στάνκοβιτς.



Και ο Μάνταλος σημάδεψε το δοκάρι

Στο 60' η ΑΕΚ πήρε κι αυτή σειρά στις ατυχίες, καθώς η μπάλα στρώθηκε στον Μάνταλο έξω από την περιοχή και ο «κεραυνός» του κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Τζολάκη.



Ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Εμβιλά

Στο 74' ο Ολυμπιακός σκόραρε αλλά το γκολ του δεν μέτρησε για οφσάιντ. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Μπακαμπού πλάσαρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε με υπερένταση και ο Εμβιλά πήρε το «ριμπάουντ» κι έσπρωξε την μπάλα πίσω από τη γραμμή της εστίας, ωστόσο ο Γάλλος ήταν οφσάιντ και το τέρμα του δεν μέτρησε.



Ανέβηκαν οι τόνοι, ο Γκαρσία με πέναλτι «σφράγισε» τον θρίαμβο

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν ξανά όμως το σουτ του Γκατσίνοβιτς το μπλόκαρε εύκολα ο Τζολάκης και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αραούχο έστειλε την μπάλα πολύ άουτ με σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή.

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς υπήρξε μεγάλη ένταση λόγω σκληρών μαρκαρισμάτων και είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο έλειψε να υπάρξει σύρραξη και μεταξύ των δύο πάγκων.



Ωστόσο με την επέμβαση των ψυχραιμότερων το θέμα έληξε, με τον διαιτητή Νταμπάνοβιτς να ξεπερνάει το ζήτημα δίχως να κάνει χρήση καρτών.



Στο 99' πάντως η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντόη πάνω στον Γκατσίνοβιτς και μετά από χρήση VAR καταλογίστηκε παράβαση.

Ο Λιβάι Γκαρσία δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και στο 103' «έγραψε» το 3-0 μέσα σε αποθέωση.



Κάπως έτσι το τελευταίο σφύριγμα του Μαυροβούνιου «άρχοντα» του ντέρμπι βρήκε την ΑΕΚ θριαμβεύτρια με 3-0 και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας (74' Βίντα), Χατζησαφί, Γαλανόπουλος (64' Σιμάνσκι), Μάνταλος (83' Πινέδα), Τσούμπερ (65' Αραούχο), Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (83' Άμραμπατ), Γκαρσία

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης, Βρουσάι (46' Ροντινέι), Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου (46' Φορτούνης), Χουάνγκ (66' Βαλμπουενά), Μπιέλ (39' Μπουτούτσι), Γκ. Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί (66' Μπακαμπού)

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες