1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Κούγιας: «Ο Μανούχος λειτουργούσε ως υπάλληλος της ΑΕΚ» - Αντίδραση της Ένωσης στις παρεμβάσεις Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού

Κούγιας: «Ο Μανούχος λειτουργούσε ως υπάλληλος της ΑΕΚ» - Αντίδραση της Ένωσης στις παρεμβάσεις Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού

Συντάκτης: Agones team
Agones team
9/2/2023 16:53
Η εκδίκαση της υπόθεσης της ματαίωσης του αγώνα Ατρόμητος - ΑΕΚ για την 21η αγωνιστική της Super League, λόγω υψομετρικής διαφοράς στις εστίες, ξεκίνησε σήμερα με τις εντάσεις να μη λείπουν κατά την αγόρευσης των δικηγόρων των δύο πλευρών, ενώ ακολούθησε υπόμνημα της ΠΑΕ Ατρόμητος και τοποθετήσεις από τις εμπλεκόμενες, έχοντας έννομο συμφέρον, πλευρές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται και την απόφαση να αναμένεται από Δευτέρα (13/2).

Ο Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί την πλευρά του Ατρομήτου πήρε πρώτος το λόγο λέγοντας:«Εκείνο που δεν αναφέρει η κλήση είναι οι αντιρρήσεις μας γιατί οι μετρήσεις έγιναν με μεζούρα. Ο Ατρόμητος δεν αποκτούσε πλεονέκτημα και οι δύο ομάδες θα αγωνιζόντουσαν στα ίσα. Η απόφαση του διαιτητή ήταν παράνομη. Η μέτρηση για να είναι νόμιμη γίνεται από την επιφάνεια του εδάφους μέχρι το κάτω μέρος του δοκαριού. Αν υπάρχει πρόβλημα τοποθετείται μία άκαμπτη σανίδα στο έδαφος. Εδώ, είτε είναι με μεζούρα της γιαγιάς μου, είτε όχι, μεζούρα δεν υπάρχει. Ο Μανούχος ενεργούσε σαν υπάλληλος της ΑΕΚ. Με την ίδια μεζούρα ενώ στην πρώτη μέτρηση βρήκε απόκλιση 5 και 3 εκατοστά, ενώ σε άλλη μέτρηση 1.5 και 2 εκατοστών. Δεν αναφέρει πιο σημείο μέτρησε. Θα κάνουμε μήνυση και στον Παπαδόπουλο και στον Μανούχο γιατί πραγματικά έκαναν παράνομη πράξη. Δεν αναφέρει το σωστό σημείο μέτρησης αλλά μια γενικότητα για να μπορεί να καλυφθεί μετά. Είναι αδιανόητο ο διεθνής διαιτητής να μην γνωρίζει ότι η μέτρηση γίνεται με λέιζερ. Η UEFA λέει ότι η μέτρηση πρέπει να γίνεται κάτω από το ύψος του χόρτου, από το έδαφος. Δεν το αναφέρει. Παρέκαμψε ότι πρέπει να υπάρχει άκαμπτη σανίδα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ένσταση που έχει καταθέσει η Ένωση: «Η ΑΕΚ μιλάει για επικινδυνότητα του γηπέδου που σύμφωνα με τον ΚΑΠ την αποφασίζει ο διαιτητής και δεν υπάρχει δικαίωμα ένστασης. Σύμφωνα με το άρθρο 5 του ΚΑΠ, όλοι οι αγώνες διεξάγονται μεταξύ άλλων με το εγχειρίδιο της FIFA. Ο διαιτητής κατά το κλείσιμο του ΦΑ οφείλει να απαντήσει επί της ένστασης. Η ένσταση Αραούχο ερευνήθηκε από τον διαιτητή και έγινε δεκτή. Έχουμε δικονομικό πρόβλημα γιατί ουσιαστικά ο διαιτητής κατακύρωσε τον αγώνα στην ΑΕΚ. Συμπέρασμα, το αντικείμενο της διαδικασίας δεν είναι η ένσταση αλλά ενδεχόμενη ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας. Η ένταση στερείται αντικειμένου αφού δεν υπάρχει αγώνας προς ένσταση. Η ΑΕΚ δεν έχει κανένα δικαίωμα να υποβάλλει ένσταση. Υπάρχει ακυρότητα της διαδικασίας μετρήσεως από τον διαιτητή. Εμείς την προσβάλουμε. Το γήπεδο ελέγχθηκε ανήμερα του αγώνα, 30 λεπτά πριν από τη σέντρα και βρέθηκε κανονικά. Ο διαιτητής του αγώνα λανθασμένα και με δόλο, σε συνεργασία με τον Γιάννη Παπαδόπουλο, εκτέλεσε ένα σχέδιο και βρέθηκε ξαφνικά με μία μεζούρα στα χέρια του ένας αστυνομικός. Βρέθηκε ως εκ του θαύματος ένας αστυνομικός με μεζούρα. Η κορδέλα μεζούρα δεν ελέγχθηκε, δείχνει εσφαλμένα αποτελέσματα ανάλογα με το πόσο τεντωμένα είναι. Ζητούμε να κηρύξετε άκυρη τη διαδικασία, να παραπεμφθεί ο Μανούχος και να μην σφυρίξει ξανά.

Στο Περιστέρι γίνονται αγώνες των εθνικών ομάδων και το στάδιο ελέγχεται πριν από κάθε αγώνα. Έχουμε πιστοποίηση ότι ελέγχθηκαν όλα. Φέτος έγιναν 9 αγώνες χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν γίνει 600 παιχνίδια πρωταθλήματος στο συγκεκριμένο στάδιο, χωρίς ποτέ κανένας τερματοφύλακας να διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόβλημα. Όπως έχει κριθεί, επί παρόμοιας υπόθεσης σε γήπεδο της Νάουσας. Η επιτροπή σας δέχθηκε και η Εφέσεων το ίδιο, ότι αρκεί η βεβαίωση του δήμου που να λέει ότι η μέτρηση έγινε με λέιζερ. Η ΑΕΚ το πρώτο πράγμα που ζήτησε μόλις πάτησε στο γήπεδο ζήτησε να γίνει μέτρηση. Δεν λέει από ποιον αστυνόμο την πήρα. Έπρεπε να αναφερθεί το αστυνομικό όργανο που έδωσε την μεζούρα ώστε α ελεγχθεί ενδεχόμενη σχέση του με την ΑΕΚ.

Στις 7/2 έγινε έλεγχος στο γήπεδο και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στη μέτρηση. Έπρεπε να γίνει ο αγώνας, υπήρχε μόνο μια προφορική καταγγελία και ο διαιτητής άρχισε και μετρούσε και όχι με το νόμιμο τρόπο. Δεν υπήρχε τίποτα επίσημο, παρά μόνο ο Παπαδόπουλος του έλεγε να τελειώνει. Διαπίστωσε με κανένα αντικειμενικό τρόπο και ανέβαλε τον αγώνα. Η μεζούρα στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Η απόφαση σας είναι πολύ σημαντική, θα αποτελέσει την απαρχή της κατάρρευσης της εγκληματικής οργάνωσης που έχει σκοπό να ευνοεί μία συγκεκριμένη ομάδα. Η εγκληματική ομάδα ελέγχει σχεδόν όλες τις ομάδες της Super League 2. Οι ίδιοι άνθρωποι αυτοί είναι παρόντες σε όλες τις Ενώσεις και εκλέγουν διάφορους τυχοδιώκτες σαν τον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ. Μέσω των Ενώσεων ελέγχουν διαιτητές, ένας από τους οποίους είναι και ο διαιτητής του αγώνα»
, για να κλείσει τονίζοντας:

«Μετά από όλα αυτά, ζητούμε να απαλλαγούμε, να απορριφθεί αν γίνει δεκτή η ένσταση, να οριστεί ο αγώνας για να διεξαχθεί. Φτάσαμε στο σημείο το πρωτάθλημα να διεξάγεται με καθεστώς Ηλιούπολης το 2008. Με αυτή σας την απόφαση θα αρχίσει πραγματικά η κατάρρευση της εγκληματικής οργάνωσης».

«Αμφισβητούμε την προέλευση του μέτρου. Ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στην ένσταση της ΑΕΚ και στα ερωτήματα μας. Έπρεπε να αναφέρει ότι αυτή η μεζούρα δόθηκε από τον κύριο τάδε που υπηρετεί εκεί. Η συγκεκριμένη διαδικασία πάσχει και ουσιαστικά και τυπικά» ανέφερε στη συνέχεια ο έτερος δικηγόρος του Ατρομήτου, κ. Λίβας.

Η αντίδραση της ΑΕΚ στις παρεμβάσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Η Ελευθερία Ρίζου δικηγόρος της ΑΕΚ αρχικά στάθηκε στον λόγο που δεν επιτρέπεται να γίνουν πρόσθετες παρεμβάσεις από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Ο κανονισμός λέει ότι δεν επιτρέπονται πρόσθετες παρεμβάσεις. Η υπόθεση είναι καθαρά πειθαρχική όχι κανονιστική. Δεν μπορούν σύμφωνα με το 19 του κανονισμού να γίνουν πρόσθετες παρεμβάσεις. Άρα οι παρεμβάσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι τυπικά απαράδεκτες. Ποια είναι τα έννομα συμφέροντα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που θίγονται; Να μην πάρει η ΑΕΚ τους τρεις βαθμούς που κλήθηκε να παίξει σε ένα αντικανονικό γήπεδο. Αυτό δεν είναι έννομο συμφέρων αλλά άνομο. Δεν τους βολεύει η ΑΕΚ να πάρει τους τρεις βαθμούς που δικαιούται. Πρέπει να απορριφθούν τύποις οι παρεμβάσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού τόνισε.

Ο έτερος δικηγόρος της ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου πήρε και αυτός το λόγο για να σταθεί στο γιατί δεν πρέπει να δεχτεί το δικαστήριο της παρεμβάσεις από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Δεν νομιμοποιούνται να παρέμβουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και πρέπει να απορριφθούν και ως απαράδεκτες και ως νόμο αβάσιμες ανέφερε.

Η δικηγόρος της ΑΕΚ κ. Ελευθερία Ρίζου πήρε ξανά το λόγο για την ουσία της υπόθεσης και αρχικά σημείωσε: Το άρθρο 9 αναφέρει ότι ο αγωνιστικός χώρος που δεν πληροί τις προϋποθέσεις είναι αντικανονικός. Ο μοναδικός που πρέπει να κρίνει τον αγωνιστικό χώρο σύμφωνα με τον ΚΑΠ, είναι ο διαιτητής.

Αποκλειστικά αρμόδιος για να κρίνει την αντικανόνικότητα του γηπέδου είναι ο διαιτητής. Το αποφάσισε και το καταχώρησε στο φύλλο αγώνα. Η ΠΑΕ Ατρόμητος δεν εγκαλεί τον εαυτό της αλλά τον διαιτητή και τολμά να του καταλογίσει και δόλο.

Οι αποκλίσεις που βρήκε ο διαιτητής ήταν στο ύψος των τερμάτων. Βρήκε πως το ένα είναι κατά πέντε και τρία εκατοστά και το άλλο κατά δύο. Έχει γίνει λόγος για τον τρόπο μέτρησης των τερμάτων. Σας προσκομίζουμε το άρθρο 4.2 από το οποίο προκύπτει πως ο έλεγχος είναι όταν αυτά τοποθετούνται στο γήπεδο (ο κατασκευαστικός). Ένα εγχειρίδιο για αυτούς που πρέπει να πιστοποιούν πως τα τέρματα είναι σύμφωνα με όσα ορίζει η FIFA.

To άρθρο αναφέρει "Μια συσκευή λέιζερ ή ράβδος ικανή. Όχι για μια άκαμπτη ράβδος όπως άκουσα αρκετά. Λέει μια ράβδος ικανή. Αυτά είναι φαιδρότητες. Θα έχει ο διαιτητής μια ράβδο άκαμπτη οκτώ μέτρων”.

Αφού μέτρησε ο διαιτητής και βρήκε κατά 5 και 3 εκατ. χαμηλότερα τα τέρματα δόθηκε ο χρόνος για να διορθωθεί το πρόβλημα. Εδώ δεν είχαν εφεδρικά δοκάρια. Τι είχαν κάνει; Τα είχαν “τσιμεντώσει”. Αντί να είναι όπως πρέπει. Είναι εγκληματικό αυτό. Γιατί πρέπει να παίζει ώστε αν ο τερματοφύλακας η ποδοσφαιριστής χτυπήσει πάνω σε αυτό να “παίζει” για να απορροφήσει τον κραδασμό. Εδώ αν χτυπούσε κάποιος θα πέθαινε. Τι καιρικές συνθήκες και καθίζηση; Αν υπήρχε καθίζηση πέντε εκατοστών στο Περιστέρι θα είχαν πέσει πολυκατοικίες.

Οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ Ατρόμητος αντί να διαμαρτυρηθούν και επειδή ειπώθηκε πως έχουν γίνει αγώνες της Εθνικής, το 2018 έγινε ο τελευταίος αγώνας. Και τι έκαναν; Πήραν τις τσάπες και έσκαψαν το γήπεδο. Σαν έτοιμοι από καιρό που λέει ο ποιητής. Έκαναν ένα χαντάκι και του είπαν θα μετρήσεις από τον πάτο του χαντακιού.

Η δεύτερη μέτρηση έγινε στο σκαμμένο γήπεδο. Ο κανονισμός λέει ότι ο αγωνιστικός χώρος πρέπει να είναι ομαλός και επίπεδος. Φυσικά και δεν ήταν επίπεδος, είχε δημιουργηθεί ένα χαντάκι όπου ο τερματοφύλακας μπορούσε να στραμπουλήξει το πόδι του.

Τα δοκάρια λοιπόν, ήταν κοντά και ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν επίπεδος. Όλους τους αγώνες η ΑΕΚ τους δίνει στο γήπεδο αλλά με τους σωστούς κανονισμούς. Θα μπορούσαν να ξέρουν οι παίκτες του Ατρομήτου και να σουτάρουν χαμηλά. Τι γελάει αυτός κύριε ο πρόεδρε; (σ.σ. αναφερόμενη στον Αλέξη Κούγια που έβαλε τα γέλια!

Θα δεχόντουσαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός να παίξουν σε έναν αγωνιστικό χώρο που δεν ήταν επίπεδος. Όχι γιατί αυτό δεν θα ήταν παιχνίδι της Super League αλλά το Survivor.

Η προσπάθεια της ΠΑΕ Ατρόμητος να διορθώσει τα πράγματα τα έκανε εντελώς χειρότερα. Ο διαιτητής αποφάσισε τη μη διεξαγωγή του αγώνα. Υπεύθυνη για την κατάσταση είναι η γηπεδούχος ομάδας. Ζητούμε την εφαρμογή του κανονισμού και όσα προβλέπει ο νόμος»
.

Τον λόγο πήρε πάλι ο κ. Αλεξίου: Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ΠΑΕ που έχει έννομο συμφέρον από τη σημερινή δίκη. Υπέβαλε την ένσταση όπως έπρεπε και αφού δεν δέχτηκε ο διαιτητής Μανούχος πριν κλείσει το φύλλο αγώνα η ΑΕΚ ζήτησε και άλλα τρία σημεία που κρίνουν το γήπεδο ακατάλληλο και για να περπατούν οι ποδοσφαιριστές.

Η ΑΕΚ έρχεται να στηρίξει μια ένσταση για κάτι που είναι αυτονόητο. Τι έπρεπε να γίνει. Είτε να δηλώσει πως τα τέρματα είναι κοντά, είτε να μην κάνει τίποτα. Ο φίλος μου ο Ντέμης είπε να έπαιζε το ματς και αν έχανε εν συνεχεία να έκανε την ένσταση. Δεν γίνεται. Εμείς στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεχτήκαμε μέτρηση με την ίδια μετροταινία από ξένους διαιτητές. Εδώ τι λέμε φέρτε λέιζερ. Ο διαιτητής δικαιούται με κάθε πρόσφερο μέτρο εφόσον δεν λείπουν εκατοστά, χιλιοστά πως μπορεί να μετρήσει. Ο Αθανασιάδης πήγε στα γκολπόστ, είδε τη διαφορά του ύψους και το είπε στον διαιτητή. Από εκεί και πέρα η υπόθεση έχει τελειώσει.

Έσκαψαν ένα χαντάκι και με τη νέα γραμμή το VAR δεν θα μπορούσε να παρέμβει. Γιατί θα σταματούσε η μπάλα. Δεν μπορείς να κάνεις χαντάκι τη γραμμή του τέρματος. Αν είναι πακτωμένα, είναι λανθασμένα και ακύρως γίνονται όλοι οι αγώνες. Γίνεται μια βάση για να κουμπώνει το δοκάρι και να μπορούν να απορροφούνται οι κραδασμοί. Μιλάμε για εγκληματική κατασκευή. Γιατί αλλιώς αν έπεφτε κάποιος πάνω στο δοκάρι θα μιλάγαμε για νέο Γιάνκοβιτς. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να κατηγορείται επειδή επεσήμανε κάτι. Αντί να φτιάξουν το γήπεδο, το έκαναν χειρότερο.

Ο ποδοσφαιριστής επιτίθεται έχοντας μπροστά του ένα συγκεκριμένο εμβαδόν. Με αυτές τις ελλείψεις το εμβαδόν είναι μικρότερα κατά 30 τετραγωνικά μέτρα, χωράει μια μπάλα μέσα. Ο Ατρόμητος με τους εκπροσώπους ήταν εκεί σε όλη τη διάρκεια των μετρήσεων. Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο. Είναι εντελώς κάθετη η μέτρηση. Εάν δεν ήταν 90 μοίρες η μετροταινία θα ήταν ακόμα ψηλότερο. Δεν θα ήταν χαμηλότερο. Η μέτρηση στη χειρότερη περίπτωση είναι αυτή που έχει διαπιστωθεί εξ αρχής. Οι όποιες εργασίες έγιναν μετά δεν διόρθωσαν το πρόβλημα. Έκαναν χειρότερο τον αγωνιστικό χώρο.

Σε διάφορα γήπεδα στην Αγγλία και αλλού έχουμε δει την ίδια μέτρηση με μεζούρα. Δεν έχει κανείς οκτώ μέτρα άκαμπτη ράβδος. Είναι δυνατόν να ακούμε πως ο διαιτητής έπρεπε να κρατήσει τη μεζούρα. Ποινικοποιούμε μια αθλητική υπόθεση; Τι είναι όργανο εγκλήματος. Υπήρχε πρεμούρα σε αρκετές ομάδες της Super League να βγάλουν μια απόφαση. Ο σκοπός ήταν να εξυπηρετηθεί με την έκδοση ενός εγγράφου η ΠΑΕ Ατρόμητος. Αν έρθει ένας διαιτητής και χωρίς να υπάρχει όχληση από ομάδα θα του πουν πως είσαι δόλιος.

Δυστυχώς δεν έχετε τη δυνατότητα να προσπεράσατε την αξιολόγηση του διαιτητή. Υποχρεωτικά είναι διαπιστωμένη η αντικανονικότητα και πρέπει να δείτε αν ο Ατρόμητος ή η ΑΕΚ ήταν ο υπαίτιος για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Δεν είχε κάνα λόγο η ΑΕΚ να αναβληθεί ο αγώνας. Η ΑΕΚ είπε υπάρχει ένα πρόβλημα φτιάξτε το. Θα έβγαζαν τα τέρματα, θα έβαζαν τα άλλα θα γινόταν το ματς. Δεν είπαμε εμείς σκάφτε»
.

Όπως και ο κ. Κούγιας έτσι και ο κ. Αλεξίου προσκομίζει φωτογραφίες, βίντεο και δημοσιεύματα για την υπερασπιστική θέση της ΑΕΚ και ολοκληρώνει λέγοντας: «Να επιβληθούν οι κυρώσεις κατά νόμο, δεν συντρέχει κανένα πταίσμα. Έχω και το βίντεο προ του αγώνος που έχει καλυφθεί πλήρως από τη NOVA και ακούγονται οι ελλείψεις και οι αποστάσεις».

Οι βαριές κατηγορίες της ΠΑΕ Ατρόμητος προς τον Μανούχο και την ΑΕΚ μέσω υπομνήματος

Η ΠΑΕ Ατρόμητος παρέδωσε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του αγώνα με την ΑΕΚ ένα υπόμνημα 21 σελίδων, στο οποίο γίνεται αναφορά στον διαιτητή Μανούχο.

«Eντελώς λανθασμένα και κατά την κρίση μας με δόλο, συνεργαζόμενος με τον Γιάννη Παπαδόπουλο… με μοναδικό σκοπό την ωφέλεια της ΠΑΕ ΑΕΚ και την πρόκληση βλάβης στην ΠΑΕ Ατρόμητος, στον πρόεδρό της Γιώργο Σπανό, αλλά και στις ΠΑΕ ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός… εκτέλεσε ένα σχέδιο, το οποίο είχε εξυφανθεί πολύ πριν την έναρξη του αγώνα και ενώ είναι αδιανόητο ως διεθνής διαιτητής να μη γνωρίζει πώς διαπιστώνεται η αντικανονικότητα των δοκαριών και ποια μέσα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για για να αποδειχθεί, βρέθηκε με μία κορδέλα-μεζούρα στο χέρι, την οποία ισχυρίστηκε ότι δήθεν του την παρέδωσε η αστυνομία…», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε αυτό χαρακτηριστικά.

Οι απαντήσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού περί αδόκιμης διαδικασίας, κερκόπορτας και προβοκάτσιας

Οι πρόσθετες παρεμβάσεις από ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΕ Παναθηναϊκό ακολούθησαν στη συνέχεια με τον κ. Δημάκοπουλο να τονίζει από πλευράς «ερυθρολεύκων»:

«Η διαδικασία δεν είναι πειθαρχική. Έχει κανονιστικό χαρακτήρα. Για τον ίδιο λόγο που έχει έννομο συμφέρον η ΑΕΚ, έχουν και οι άλλες ομάδες που ακολουθούν στη βαθμολογία. Δεν φτάνει να λές ότι έχω ένα εκατοστό πόντο διαφορά στη κάθετη μέτρηση της οριζόντιας δοκού πρέπει να πει και πως τον διαπίστωσε. Αν το αποδεικτικό μέσο είναι μη νόμιμο, δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη. Έτσι θα γινόταν στα ποινικά δικαστήρια.

Η ράβδος εξορισμού εξορισμού είναι άκαμπτη, μόνο το ακόντιο είναι εύκαμπτο αλλά αυτό δεν είναι ράβδος. Την κατακόρυφη δεν την μετράς σωστά με μια ραβδοταινία. Την οριζόντια δοκό τη μετράς. Ο αδόκιμος τρόπος που υιοθέτησε ο διαιτητής για να μετρήσει δεν αποδίδει ασφαλή αποτελέσματα. Το αποδεικτικό μέσο δεν είναι σωστό. Η απόφαση του διαιτητή να μη γίνει αγώνας είναι εσφαλμένη και πρέπει να διατάξετε τη διεξαγωγή του αγώνα».


«Το άρθρο 19 του δικονομικού κανονισμού επιτρέπει την πρόσθετη παρέμβαση. Μιλάμε εδώ και 2.5 ώρες για μια μέτρηση. Αυτό δεν είναι πειθαρχική διαδικασία, είναι διαδικασία ορθής ή μη εφαρμογής του κανονισμού. Η ΑΕΚ λέει ότι δεν τηρήθηκε ο κανονισμός αλλά δεν υπέστη καμία βλάβη, δεν έγινε ο αγώνας. Διαπιστώθηκε μια παράβαση και ο διαιτητής είπε ότι δεν πρέπει να γίνει. Η ΑΕΚ είπε ότι όλους τους αγώνες τους δίνει στο γήπεδο, αυτό θέλουμε κι εμείς. Πρέπει με την απόφαση σας, ο αγώνας να επανοριστεί με τον σωστό τρόπο. Δεν είπανε ποτέ ότι ο Ατρόμητος επίτηδες κατέστησε το γήπεδο αντικανονικό, τον κατηγόρησαν για απρονοησία που δεν είχε εφεδρικά δοκάρια και για τσαπατσουλιά. Αν τιμωρηθεί σήμερα, θα επέλθουν στη βαθμολογία συνέπειες μη αναστρέψιμες. Η μόνη ορθή απόφαση που μπορείτε να πάρετε είναι να επανοριστεί ο αγώνας σε ένα γήπεδο που να είναι όπως πρέπει, αν δεν είναι το γήπεδο του Ατρόμητου», πρόσθεσε από την πλευρά του ο κ. Καρπετόπουλος.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Μπουτσικάρης πήρε τον λόγο εν συνεχεία αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εμείς θα αναφερθούμε στο κανονιστικό κομμάτι που είναι το κύρος του αγώνα. Όσον αφορά την ουσία. Έχουμε μια πλευρά που λέει θέλω να πάρω έναν αγώνα για 2,5 πόντους και άλλη μια που λέει να παιχτεί ποδόσφαιρο. Υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχει δόλος. Και όντως αυτή η αντικανονικότητα εμπεριέχει δόλο.

Πρέπει να αξιολογήσετε μια μέτρηση. Αναφέρθηκε σε αυτά ο κ. Κούγιας. Πρέπει να λάβετε τις πραγματικές συνθήκες. Είδαμε πρωτόγνωρα πράγματα. Είναι αμφίβολο αν ήταν ευθεία οι κάθετες οι γραμμές. Είδαμε πλάνα που είναι λυγισμένο το μέτρο. Και θα πρέπει να λάβετε και τις ακραίες καιρικές συνθήκες

Ο διαιτητής επέλεξε να κρίνει με βάση το χειρότερο. Με μέσο όρο είναι λιγότερο του 0.8. Όλα τα άλλα περί χαντάκιων δεν τα έχει πει η ΑΕΚ στον διαιτητή. Άρα όλα όσα ακούσαμε σήμερα δεν τέθηκαν ποτέ υπόψιν του διαιτητή. Ο οποίος δεν έθεσε θέμα καν επικινδυνότητας. Δεν ανοίγουμε απλά τον ασκό του Αιόλου αλλά μια Κερκόπορτα. Φαντάζεστε αυτό που έγινε στο Περιστέρι να γίνει σε Λεωφόρο, Τούμπα και OPAP ARENA.

Θα δούμε προβοκάτσιες που θα αγγίξουν μυθικά πράγματα. Θα κρίνεται ένας αγώνας επειδή ένας υπάλληλος έκανε λάθος 3 πόντους στο να κρατήσει μια γραμμή. Θα καθορίσει το πρωτάθλημα μας όχι ο Αραούχο, ο Σπόραρ και ο Χάμες αλλά ένας υπάλληλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός»
.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες