Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Με την... βούλα VAR-βάτο 7Χ7 (video)

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Με την... βούλα VAR-βάτο 7Χ7 (video)

Συντάκτης: Agones team
Agones team
9/10/2022 21:32
Ο Παναθηναϊκός συνάντησε τεράστιες δυσκολίες απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης αλλά με τον συνήθη ύποπτο Αΐτόρ να βρίσκει γκολ από την βούλα του πέναλτι κατάφερε να «ξορκίσει» τον κακό του δαίμονα και να πάρει το έβδομο σερί τρίποντο που τον διατήρησε στην κορυφή με απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του.

Σε ένα ματς με πολλή ένταση, σκληρές μονομαχίες και ελάχιστο καθαρό χρόνο ποδοσφαίρου, ο Αΐτόρ κέρδισε πέναλτι που υποδείχθηκε μέσω VAR και το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος στο 80ο λεπτό για το τελικό 1-0 που... απογείωσε περαιτέρω τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με 21 βαθμούς είναι στην κορυφή, στο +7 από Ολυμπιακός και +9 από την ΑΕΚ που έχει όμως ένα ματς λιγότερο. Αντίθετα ο Αστέρας Τρίπολης, που ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τζουκάνοβιτς στο 84', έμεινε στους 7 βαθμούς και την 9η θέση.Ελάχιστες καλές στιγμές, μπόλικο... ξύλο

O Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με εμφανή διάθεση να πιέσει βρίσκοντας ένα γκολ νωρίς κόντρα στον Αστέρα που είχε σαφή αμυντικό προσανατολισμό. Κάπως έτσι το παιχνίδι έγινε εξ αρχής σκληρό.

Στο πρώτο μισάωρο οι μονομαχίες, οι εντάσεις, οι αψιμαχίες και τα σκληρά φάουλ μονοπώλησαν το... ενδιαφέρον, με τον Παναθηναϊκό να έχει μεν την πρωτοβουλία αλλά να την εξαντλεί σε γεμίσματα προσπαθώντας να απειλήσει από τα άκρα.



Στο 31' οι «πράσινοι» με σουτ του Μπερνάρ που κόντραρε και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου, είχαν την πρώτη τελική στο στόχο, ενώ στο 33' «άγγιξαν» το γκολ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Σένκεφελντ βρέθηκε απέναντι στον Παπαδόπουλο, αλλά το σουτ του από την γωνία της μικρής περιοχής, απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ των Αρκάδων.



Στο 37' σε γρήγορη αντεπίθεση ο Ιωαννίδης έκανε το δύσκολο προσπαθώντας να βρει τον Παλάσιος, αντί για τον Αϊτόρ που περίμενε στα αριστερά του και η ευ9καιρία χάθηκε, ενώ όλο αυτό το διάστημα ο Αστέρας αμυνόταν και προσπαθούσε με «κολώνα» τον Μπαράλες, να βγει στην κόντρα με Τιλίκα ή Άλβαρεζ αλλά χωρίς να καταφέρει κάτι άλλο πλην κάποιον καλών προϋποθέσεων που «σπαταλήθηκαν» και έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

VAR και Αΐτόρ «ξεκλείδωσαν» τη νίκη

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας μπήκε προσπαθώντας να αιφνιδιάσει στα πρώτα λεπτά έχοντας πιο ψηλά τις γραμμές του. Στο 48' μετά από μικρή «πολιορκία» με κόρνερ, η κεφαλιά του ιγκλέσιας πέρασε άουτ, ενώ στο 51' κατέγραψε την πρώτη του τελική στην εστία με τον Τιλίκα να λάνει την κούρσα και να σουτάρει, αλλά τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει σταθερά.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που βρήκε δεδομένων των συνθηκών, απείλησε στο 55' και στο 57' με τα σουτ του Αΐτόρ να μη βρίσκουν στόχο, αλλά ανάγκασε τον Αστέρα να... μαζευτεί ξανά στην άμυνα. Στο 60' ο Μεταξάς έδειξε πως θα πάει να «κλειδώσει» την ισοπαλία περνώντας τον Μουνάφο στην θέση του Μπαράλες, την ώρα που και ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε αλλαγή βγάζοντας τον Παλάσιος και περνώντας στο ματς τον Βέρμπιτς, αφού ο Αργεντινός τα είχε βρει σκούρα με αντίπαλο τον Άλβαρεζ.

Στο 64' ο Μπερνάρ πάτησε περιοχή από δεξιά και γύρισε στον επερχόμενο Αΐτόρ, τον οποίο πρόλαβε η άμυνα στο ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα να παίρνει ύψος και τον Παπαδόπουλο να «καθαρίζει» τελικά την φάση. Στα εναπομείναντα 25 λεπτά το παιχνίδι έγινε ξανά ιδιαίτερα σκληρό, με τον Αστέρα να προσπαθεί να διαχειριστεί και το χρόνο που απέμενε.

Στο 75’ η πίεση του Παναθηναϊκού ψηλά, απέφερε ένα κλέψιμο της μπάλας από τον Αϊτόρ. Ο Καταλανός επιχείρησε να φέρει την μπάλα στην περιοχή από τα δεξιά κι ανατράπηκε από τον Άλβαρεζ, έχοντας «τσιμπήσει» πρώτος την μπάλα.

Ο VAR Σιδηρόπουλος κάλεσε τον διαιτητή Ιωάννη Παπαδόπουλο για on field review κι έπειτα από ένα λεπτό ο Θεσσαλονικιός ρέφερι έδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση κι ευστόχησε ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό στο 80ό λεπτό.



Τρία λεπτά αργότερα ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Τζουκάνοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για μαρκάρισμα στον Μπερνάρ, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων το πλασέ του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού κόντραρε και πέρασε ελάχιστα δίπλα απ’ το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ Νίκου Παπαδόπουλου.



Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παπαδόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά δύο φορές τα σουτ του Βέρμπιτς, αποσοβώντας βέβαιη παραβίαση της εστίας του.



To «τριφύλλι» πάντως παραλίγο να υποστεί... έμφραγμα στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπρινιόλι έκανε πολύ μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Λέο Τιλίκα, κρατώντας την σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό, που στο φινάλε της αναμέτρησης αποθεώθηκε από τους φίλους του, που δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα και ζητούσαν επιτακτικά το ντάμπλ.





Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (75’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (90’+2’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Παλάσιος (63’ Βέρμπιτς), Αϊτόρ, Ιωαννίδης.

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Ν. Παπαδόπουλος, Γκαρθία (45’+2’ λ.τρ. Ρεγκίς), Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρεζ, Στάνκο, Ιγκλέσιας, Μπαρτόλο (88’ Σίτο), Λέο Τιλίκα (88’ Ριέρα), Γκαρντάφσκι, Μπαράλες (60’ Μουνάφο).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες