2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Μακάμπι Χάιφα - Ολυμπιακός 1-1: «Πληγώθηκε» στο φινάλε και η πρόκριση θα κριθεί στο Φάληρο (video)

Μακάμπι Χάιφα - Ολυμπιακός 1-1: «Πληγώθηκε» στο φινάλε και η πρόκριση θα κριθεί στο Φάληρο (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
20/7/2022 22:15
Ο Ολυμπιακός παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Μακάμπι Χάιφα στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο Ισραήλ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και τα πάντα θα κριθούν σε μία εβδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν νωρίς με γκολ του Ζίνκερναγκελ στο 7' και στη συνέχεια αμύνθηκαν μαζικά σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο. Έμοιαζαν να αντέχουν όμως η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 92' με σέντρα-σουτ του Χαζίζα και πλέον στη ρεβάνς του Φαλήρου σε μία εβδομάδα (27/7, 22.00), οι πρωταθλητές Ελλάδας χρειάζονται τη νίκη για να πάρουν εκείνοι το εισιτήριο της πρόκρισης και να τεθούν αντιμέτωποι με τον Απόλλωνα Λεμεσού στην τρίτη προκριματική φάση.Η αναμέτρηση ξεκίνησε μ' ένα τέταρτο καθυστέρηση, καθώς το πούλμαν του Ολυμπιακού άργησε να φτάσει στο γήπεδο λόγω ενός ατυχήματος που δημιούργησε μποτιλιάρισμα.



Ο Πέδρο Μαρτίνς μάλιστα έκρυβε από μία έκπληξη σε κάθε γραμμή, καθώς επέλεξε τον Μανωλά αντί του Παπασταθόπουλου, άφησε τον Μαντί Καμαρά στον πάγκο και στην κορυφή της επίθεσης τοποθέτησε τον ΤΙκίνιο και όχι τον Ελ Αραμπί.

Γρήγορο προβάδισμα με τον Ζίνκερναγκελ, δύο ακυρωμένα γκολ για τους γηπεδούχους

Στην πρώτη υποψία ευκαιρίας στο ματς ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί. Μετά από κακή απομάκρυνση των αμυντικών της Μακάμπι ο Τικίνιο σούταρε με τον Κοέν να αποκρούει και την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Ο Ζίνκερναγκελ πήρε το «ριμπάουντ» και στο 7' έβαλε μπροστά τους πρωταθλητές Ελλάδας.



Οι γηπεδούχοι θέλησαν να αντιδράσουν και στο 15' όμως το σουτ του Σερί έξω από την περιοχή δεν ανησύχησε καθόλου τον Τόμας Βατσλίκ ο οποίος είδε την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του.



Οι Πειραιώτες δεν κρατούσαν καθόλου την μπάλα κι απλά αμύνονταν, γεγονός που αναπόφευκτα έφερε τους Ισραηλινούς κοντά στην εστία του Βατσλίκ και στο 33' το διαγώνιο σουτ του Χαρίζα αποκρούστηκε με διπλή προσπάθεια από τον Τσέχο γκολκίπερ, ενώ δεν απειλήθηκε ένα λεπτό μετά από την κεφαλιά του Ντάβιντ.



Στο 38' οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Ντάβιντ αλλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακό ο σκόρερ ήταν οφσάιντ και ο βοηθός το είδε και σήκωσε το σημαιάκι με το τέρμα να ακυρώνεται σωστά.



Η πίεση ήταν αφόρητη για την ελληνική ομάδα και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το σουτ του Σερί αποκρούστηκε δύσκολα σε κόρνερ από τον Βατσλίκ.

Αμέσως μετά η Μακάμπι σκόραρε με τον Πλάνιτς από κοντά, όμως ο Σέρβος στόπερ -ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα μετακομίσει στην ΑΕΚ- ήταν οφσάιντ κι ακυρώθηκε και το δεύτερο τέρμα των Ισραηλινών στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.



Πιέστηκε, άντεξε αλλά στο τέλος ισοφαρίστηκε και όλα «ανοιχτά»

Με την έναρξη της επανάληψης ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο διορθωτικές κινήσεις προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Πέρασε τον Αμπουμπακάρ Καμαρά αντί του σκόρερ Ζίνκερναγκελ και τον Μαντί Καμαρά στη θέση του Αγκιμπού Καμαρά.

Στο 48' μάλιστα ο Μαντί Καμαρά δοκίμασε ένα σουτ που έφυγε αρκετά άουτ, στην πρώτη τελική των «ερυθρόλευκων» μετά τα δύο σουτ στη φάση του γκολ στο 6ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να αμύνεται μαζικά κι έμοιαζε να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό. Στο 59' βγήκε στην κόντρα αλλά η σέντρα του Μαντί Καμαρά δεν ήταν ακριβείας και η ευκαιρία χάθηκε.

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως η Μακάμπι Χάιφα έχασε κλασική ευκαιρία. Ο Πιερό έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας κι απέναντι από τον Βατσλίκ πλασάροντας απελπιστικά άστοχα.



Στο 70' οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμα μία ευκαιρία με τον Κορνού να μην ευστοχεί από πλάγια θέση από το «ύψος» της μικρής περιοχής.



Ένα εύκολο λάθος των αμυντικών των γηπεδούχων επέτρεψε στον Αμπουμπακάρ Καμαρά να βρεθεί μέσα στην περιοχή αλλά σούταρε αρκετά άστοχα στο 73'.

Στο 78' οι πρωταθλητές Ισραήλ έχασαν νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τον Πιερό να στέλνει την μπάλα από τη μικρή περιοχή στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βατσλίκ ο οποίος στην ίδια φάση είχε πραγματοποιήσει και μεγάλη επέμβαση στην πρώτη προσπάθεια του επιθετικού της Μακάμπι.



Ο Ολυμπιακός έμοιαζε να αντέχει έχοντας όμως κλειστεί πάρα πολύ και στο 92' ο Χαζίζα με μία παράξενη σέντρα-σουτ αιφνιδίασε τον Βατσλίκ και ισοφάρισε σε 1-1, στερώντας στους Πειραιώτες τη νίκη και μαζί το προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού στο «Γ. Καραϊσκάκης».



Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων μάλιστα χρειάστηκε και μία μεγάλη επέμβαση του Βατσλίκ σε σουτ του Σερί για να αποφύγει την ήττα και να πάει με την ισοπαλία στη ρεβάνς.



Μακάμπι Χάιφα (Μπαράκ Μπακχάρ): Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (79' Μεναχέμ), Μοχάμεντ, Τσέρικ, Λαβί, (61' Φανί) Ατζίλι (49' Ρουκάβιτσα), Ντάβιντ (59' Πιερό), Χαρίζα

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Βρσάλικο (80' Παπασταθόπουλος), Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (72' Μπουχαλάκης), Κανέ, Α. Καμαρά (46' Μ. Καμαρά), Ζίνκερναγκελ (46' Αμπ. Καμαρά), Μασούρας (80' Πίπα), Τικίνιο

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες