4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Απίστευτος διασυρμός της Αγγλίας από την Ουγγαρία, πεντάρα της Γερμανίας στην Ιταλία! (video)

Απίστευτος διασυρμός της Αγγλίας από την Ουγγαρία, πεντάρα της Γερμανίας στην Ιταλία! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/6/2022 23:47
Η Ουγγαρία διέλυσε με 4-0 την Αγγλία στο «Μολινό» και πήρε την πρώτη νίκη επί των «τριών λιονταριών» σε αγγλικό έδαφος μετά το περίφημο 6-3 στο «Γουέμπλεϊ» τον Νοέμβριο του 1953! Θρίαμβος και για Γερμανία, 5-2 την Ιταλία, με τους «ατζούρι» να μειώνουν με δύο γκολ στο φινάλε.

Οι δύο φιναλίστ του Euro 2020 δέχτηκαν ιστορικές συντριβές στην 4η αγωνιστική των ομίλων του Nations League. Η Αγγλία ηττήθηκε με 4-0 από την Ουγγαρία εντός έδρας, ενώ η Ιταλία γνώρισε βαριά ήττα με 5-2 στην έδρα της Γερμανίας.Η Ουγγαρία είχε να κερδίσει επί αγγλικού εδάφους από την εποχή της θρυλικής «Αράντσιπάτ» του αρχιτέκτονα Γκούσταβ Σέμπες και των μεγάλων Μαγυάρων αστέρων, Φέρεντς Πούσκας, Σάντορ Κότσις, Νάντορ Χιντεγκούτι και Ζόλταν Τσίμπορ. Ήταν στις 25 Νοεμβρίου του 1953 όταν εκείνη η εκπληκτική ομάδα που δεν κατέκτησε ποτέ κάποιο μεγάλο τρόπαιο, κατατρόπωσε με 6-3 τους υπερόπτες Άγγλους στο «Γουέμπλεϊ» και τους υποχρέωνε στην πρώτη τους ήττα από μη Βρετανική/Ιρλανδική ομάδα. Μια ήττα που έκανε τους Άγγλους να συνειδητοποιήσουν πόσο είχε εξελιχθεί το άθλημα εκτός Νησιού.

69 χρόνια μετά, οι Ούγγροι κατάφεραν να κερδίσουν ξανά σε αγγλικό έδαφος, διαλύοντας με 4-0 τα «τρία λιοντάρια» στο «Μολινό», και κάνοντας το 2x2 στον όμιλο του Nations League απέναντι στην ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκειτ. Οι φιλοξενούμενοι παρέδωσαν μαθήματα αποτελεσματικότητας, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ σε πέντε σουτ στο στόχο. Τα δύο πρώτα τέρματα πέτυχε ο Σάλαι (16’, 70’), ο Νάγκι το 30' στο 80' και ο Γκάζνταγκ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα στο 89'. Λίγο νωρίτερα ο Στόουνς είχε αποβληθεί με δεύτερη δεύτερη κίτρινη (82’) σε μια βραδιά που κύλησε εφιαλτικά για τους Άγγλους.

Η Αγγλία γνώρισε τη βαρύτερη εντός έδρας ήττα της μετά τον Μάρτιο του 1928 (!) όταν και ηττήθηκε με 5-1 από την Σκωτία. Είναι και η πρώτη εντός έδρας ήττα της ιστορίας της όπου δέχεται 4+ γκολ χωρίς να σκοράρει κανένα.

Με τη νίκη, οι Ούγγροι έφτασαν τους 5 βαθμούς και βρίσκονται στην πρώτη θέση του ομίλου και στο +1 από την 2η Γερμανία. Από την άλλη, οι φιναλίστ του Euro έμειναν με 2 βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια και κινδυνεύουν πλέον να υποβιβαστούν στην League B. Σ’ αυτά τα τέσσερα ματς του Ιουνίου πέτυχαν μόλις 1 γκολ και αυτό με πέναλτι.



Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γερμανία ισοπέδωσε με 5-2 την Ιταλία στο «Μπορούσια Παρκ» και πήρε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της κόντρα στην «σκουάτρα ατζούρα».

Η «νασιοναλμανσάφτ» αγνοούσε τη νίκη στα πρώτα τρία ματς στον όμιλο αλλά ξέσπασε απέναντι στην νεανική ομάδα της «σκουάτρα ατζούρα». Κίμιχ (10’) και Γκιντογάν (45+4’ πεν.) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Φλικ, ο Μίλερ ανέβασε το σκορ στο 51’ και παρά την αντίδραση των Ιταλών, το σκορ πήρε τρομακτικές διαστάσεις γι’ αυτούς, με τον Βέρνερ να σκοράρει δις σ’ ένα λεπτό (68’, 69’) μετά από ασίστ του νεοεισελθόντα Γκνάμπρι.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι πρωταθλητές Ευρώπης πέτυχαν δύο γκολ της τιμής με τους Νιόντο (78’) και Μπαστόνι (94’) μειώνοντας για το τελικό 5-2. Μάλιστα ο πρώτος έγινε ο νεότερος σκόρερ των ατζούρι σε ηλικία 18 ετών και 222 ημερών!

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες