14

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0 : Είναι ξανά Panathinaikos! (video)

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0 : Είναι ξανά Panathinaikos! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
14/5/2022 21:57
Ο Παναθηναϊκός ήταν το απόλυτο αφεντικό στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, επικράτησε με 4-0 και μετά από πέντε χρόνια θα βάλει και πάλι το ευρωπαϊκό του κοστούμι.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή δυνατά στην αναμέτρηση, δεν έδωσαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν και έφτασαν σε μία άνετη επικράτηση.

Ο Βιγιαφάνες με ένα ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 στο 38' και έδωσε το δίκαιο προβάδισμα στην ομάδα του, για να έρθει στην επανάληψΠίεση ψηλά και δικαίωση με Βιγιαφάνες

Οι «πράσινοι» είχαν διάθεση να επιτεθούν από την αρχή του παιχνιδιού, πίεσε τον ΠΑΣ αλλά στα πρώτα λεπτά δεν μπορούσε να «βγάλει» κάποια φάση. Στο 18' και στο τέταρτο κόρνερ που κέρδισε στο παιχνίδι, ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Παλάσιος δεν μπήκε όπως ήθελε στην πορεία της μπάλας και ο Λώλης έδιωξε.

Ο Αργεντινός εξτρέμ ήταν αυτός που απείλησε εκ νέου δύο λεπτά αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Λοντίγκιν. Ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς ανώτερος, είχε «κλείσει» τον ΠΑΣ στην άμυνα του αλλά ο Λοντίγκιν για άλλο ένα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ μέσα σε δύο λεπτά είπε «όχι» στον Βιγιαφάνες και δύο φορές στον Βέλεθ πραγματοποιώντας σπουδαίες αποκρούσεις ειδικά στις προσπάθειες του Ισπανού. Από την άλλη η ομάδα των Ιωαννίνων προσπαθούσε κυρίως με αντεπιθέσεις να «ενοχλήσει» την εστία του Μπρινιόλι, με τον Ιταλό όμως να μην ανησυχεί.



Από αυτόν μάλιστα ξεκίνησε η φάση με την οποία ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 38'. Ο Μπρινιόλι με ωραία προσποίηση «έσπασε» την πίεση του ΠΑΣ, οι «πράσινοι» αναπτύχθηκαν ωραία από τα αριστερά με τον Χουάνκαρ να κάνει τη σέντρα μέσα στην περιοχή. O Αϊτόρ δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε αλλά αυτή στρώθηκε στον Βιγιαφάνες που με ένα σουτ την έστειλε στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας για το 1-0.



Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς βρήκαν σε ένα καθοριστικό σημείο το γκολ που έψαχναν από την αρχή του παιχνιδιού και πήγαν στην ανάπαυλα έχοντας πετύχει τον αρχικό τους στόχο.

Δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και έστησε πάρτι Ευρώπης

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με την ίδια διάθεση και στο δεύτερο μέρος, ο Γκατσίνοβιτς στο 47' έκλεψε την μπάλα σε καλό σημείο αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Η εικόνα δεν άλλαξε με τους γηπεδούχους να ψάχνουν και δεύτερο γκολ και τους φιλοξενούμενους να είναι ακίνδυνοι. Ο Βέλεθ στο 63' βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά το σου που επιχείρησε κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Το παιχνίδι έδειχνε πως θα έχει και άλλο γκολ και ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που το πέτυχε. Ο Μαουρίσιο υποδέχθηκε την μπάλα εκτός περιοχής, έπιασε ένα δυνατό σουτ και αιφνιδίασε τον Λοντίγκιν που δεν μπόρεσε να απομακρύνει στο 68'.



Πλέον οι «πράσινοι» έδιωξαν το όποιο άγχος είχαν και τρία λεπτά μετά ο Καρλίτος ήρθε να «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του. Ο Κουρμπέλης με μία ωραία κάθετη βρήκε τον Ισπανό ο οποίος με πλασέ έκανε το 3-0 επιστρέφοντας στα γκολ πετυχαίνοντας μάλιστα το πρώτο του μέσα στο 2022.



Ο ρυθμός άνοιξε στο τέλος με τον ΠΑΣ να παίρνει λίγα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει και τέταρτο τέρμα. Η άμυνα των φιλοξενούμενων έδιωξε μία εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάννη, ο Χουάνκαρ έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα του Λοντίγκιν.

Οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστή τον Κόντε είχαν δύο καλές στιγμές για το γκολ της τιμής, όμως δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος και έτσι το τελικό σφύριγμα βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να πανηγυρίζουν την επιστροφή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ (75' Σάρλια), Χουανκάρ, Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς (57' Καρλίτος), Βιγιαφάνιες (57' Μαουρίσιο), Αϊτόρ, Μακέντα (66' Κουρμπέλης), Παλάσιος (75' Χατζηγιοβάννης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Οικονομόπουλος, Στάνκο, Λώλης (60' Μπρένερ), Ντομίνγκεθ (46' Σιόντης), Λιάσος, Κύρκος (60' Κόντε), Σνάιντερ

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες