1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 (παρ.): «Λυτρωτής» Τσόλακ τον έστειλε ξανά στον τελικό (video)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 (παρ.): «Λυτρωτής» Τσόλακ τον έστειλε ξανά στον τελικό (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
27/4/2022 22:49
Μετά από έναν άκρως συγκλονιστικό και συναρπαστικό επαναληπτικό ημιτελικό στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο ΠΑΟΚ απέσπασε -με ήρωα τον Τσόλακ- ισοπαλία 1-1 στην παράταση (κ.α. 0-0) και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου θα συναντήσει στις 21/5 τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο ομάδες μετά από μεγάλη «μάχη» έμειναν στο 0-0 στο ενενηντάλεπτο και σε συνδυασμό με τη «λευκή» ισοπαλία του πρώτου αγώνα στην Τούμπα, οδηγήθηκαν στην παράταση.Εκεί ο Ελ Αραμπί με πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 105', όμως στο 108' ο Τσόλακ ισοφάρισε σε 1-1 κι έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό στο «Δικέφαλο του Βορρά».

Οι «ασπρόμαυροι» θα δώσουν το «παρών» σε πέμπτο τελικό τα τελευταία οκτώ χρόνια, μετρώντας τέσσερις τίτλους, έχοντας χάσει μόνο το 2014 από τον προσεχή τους αντίπαλο Παναθηναϊκό.

Από την άλλη οι Πειραιώτες θα αρκεστούν στην κατάκτηση του τίτλου της Super League Interwetten, καθώς έχουν σημαντικό προβάδισμα, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Καλύτερος στα σημεία ο Ολυμπιακός αλλά όλα στο... μηδέν

Μόλις στο 2' ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει, αλλά μετά το γύρισμα του Μαντί Καμαρά, ο Μασούρας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και μετά από σέντρα του Ροντρίγκες στο 11', ο Τικίνιο δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ.



Στο 16' καταγράφηκε η πρώτη απειλητική «επίσκεψη» του ΠΑΟΚ στα «καρέ» του Βατσλίκ. Ο Άκποπ δημιούργησε τη φάση νικώντας τον Παπασταθόπουλο στη μεσαία γραμμή, όμως ο Μουργκ δεν γύρισε σωστά την μπάλα στο φινάλε της επίθεσης και δεν υπήρξε τελική προσπάθεια.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του εικοσαλέπτου υπήρξε μικρή διακοπή, καθώς χρειάστηκε ιατρική βοήθεια ο γκολκίπερ των Πειραιωτών, Τόμας Βατσλίκ, λόγω ενός προβλήματος στον οπίσθιο μηριαίο που πάντως δεν του απαγόρευσε να συνεχίσει κάτω από τα δοκάρια.

Ένα «φτηνό» λάθος του Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να απειλήσουν στο 24', με το διαγώνιο σουτ του Σίντκλεϊ να περνάει άουτ.



Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός είχε μία καλή στιγμή με τον Μπουχαλάκη να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί «παραθυράκι» του Πασχαλάκη.



Και στο 28' οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν στο 1-0, με τον Μαντί Καμαρά να δοκιμάζει την τύχη του από το ημικύκλιο της περιοχής και την μπάλα να φεύγει ξανά άουτ.

Στο 35' ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να ψάξει το τέρμα που θα του έδινε το προβάδισμα, με τον Ντάγκλας Αουγκούστο να αστοχεί στη δική του προσπάθεια έξω από την περιοχή.



Η μεγαλύτερη -και τελευταία- ευκαιρία του πρώτου μέρους ήταν για τον Ολυμπιακό και ήρθε στο 41ο λεπτό. Ο Εμβιλά έκανε μία σέντρα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και ο Λύρατζης έκανε κακή εκτίμηση, με τον Μασούρα να βρίσκεται τετ α τετ με τον Πασχαλάκη και τον Έλληνα γκολκίπερ να σώζει με το πόδι την εστία του.



Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου υπήρξε μία μικρή ένταση με τους φιλοξενούμενους να ζητούν δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σισέ, αλλά τον Ισπανό ρέφερι Βαλεντίν Γκόμεζ να του κάνει παρατήρηση και να δείχνει κίτρινη στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς.



«Ροντέο» στο τελευταίο ημίωρο και τελικά... παράταση

Το άγχος φάνηκε να μεγαλώνει και στους δύο αντιπάλους με την έναρξη της επανάληψης και ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο καλός στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης. Στο 60' ο Καμαρά έκανε ωραία μπαλιά για τον Μασούρα όμως τον Έλληνα εξτρέμ κόντραρε την τελευταία στιγμή ο Ίνγκασον κι απομάκρυνε τον κίνδυνο.



Στο 66' ο Μιτρίτσα με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα προς την εστία του Ολυμπιακού, όμως ο Βατσλίκ έπεσε σωστά στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία «ανάσα» από το γκολ. Ο Ζίβκοβιτς έκλεψε την μπάλα από τον Σισέ ο οποίος έκανε παιδικό λάθος, αλλά το σουτ του Σοάρες αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Βατσλίκ.



Το παιχνίδι πήρε «φωτιά» και στο 72' ο Ολυμπιακός έχασε κλασική ευκαιρία με τον Μασούρα να πλασάρει αδύναμα τον Πασχαλάκη και τους αμυντικούς των «ασπρόμαυρων» να διώχνουν πάνω από τη γραμμή. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ροντρίγκες σούταρε μετά από σέντρα του Σισέ και ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά.



Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς απείλησαν ξανά στο 82' με διαγώνιο δυνατό συρτό σουτ του Λαλά το οποίο έδιωξε με υπερένταση ο Πασχαλάκης.

Η μεσαία γραμμή αμφότερων των ομάδων έμοιαζε να μην υπάρχει και κάθε επίθεση «μύριζε» γκολ. Στο 83' ο Καρβάλιο έκανε εύκολο λάθος και ο Σοάρες δοκίμασε να «κρεμάσει» τον Βατσλίκ από το κέντρο, με τον Τσέχο να σώζει εντυπωσιακά την εστία του την τελευταία στιγμή.



Στο 86' ο ΠΑΟΚ έφτασε ξανά κοντά στο 0-1, με το δυνατό σουτ του Μιτρίτσα να αποκρούεται ενστικτωδώς από τον Βατσλίκ.

Παρά το γεγονός ότι το ματς ήταν «ανοιχτό», δεν μπήκε το πολυπόθητο γκολ που έψαχναν αμφότεροι οι αντίπαλοι και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0), αποτέλεσμα που τις έστειλε στην παράταση για να λύσουν τις διαφορές τους.



Ο Ελ Αραμπί έδωσε προβάδισμα πρόκρισης από την άσπρη βούλα

Αναμενόμενα ο ρυθμός έπεσε στο ξεκίνημα του έξτρα ημιώρου με τις ευκαιρίες να μην είναι τόσες πολλές. Στο 99' ο Λούκας Τέιλορ έκλεψε την μπάλα και σούταρε με το αριστερό πόδι έξω από την περιοχή, όμως η προσπάθειά του έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός πλησίασε εκείνος στο γκολ, καθώς μετά από σέντρα του Λαλά, ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε «τσαφ» και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε με ευκολία.

Στο 101' ο Ελ Αραμπί μπήκε στην περιοχή και ο Πασχαλάκης έπεσε στα πόδια του, με τον ρέφερι Βαλεντίν Γκόμεζ να δείχνει αρχικά να συνεχιστεί στο παιχνίδι. Ωστόσο μετά από χρήση VAR καταλογίστηκε πέναλτι στο 103' υπέρ των γηπεδούχων.

Τελικά στο 105' ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε εύστοχα α λα Πανένκα το πέναλτι που ο ίδιος είχε κερδίσει κι άνοιξε το σκορ.



Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ρέαμπτσιουκ στον Λούκας Τέιλορ, όμως ο διαιτητής και ο VAR συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε παράβαση.



Ο Τσόλακ είπε την τελευταία λέξη

Ο ΠΑΟΚ ήταν υποχρεωμένος να επιτεθεί και να αναζητήσει την ισοφάριση και κατάφερε να το πράξει, τρία λεπτά μετά τη σέντρα στο δεύτερο μέρος της παράτασης.

Μετά από σέντρα του Σβαμπ ο Ολιβέιρα γύρισε υπέροχα την μπάλα και ο Τσόλακ με ψύχραιμο τελείωμα από τη μικρή περιοχή έφερε το ματς στα ίσα και ήταν εκείνος που έδωσε πλέον προβάδισμα πρόκρισης στους «ασπρόμαυρους».



Η ένταση ήταν πολύ μεγάλη και είναι χαρακτηριστικό ότι αποβλήθηκαν από τον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Αουγκούστο αλλά και ο γενικός αρχηγός Χρήστος Καρυπίδης.



Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός βγήκε μαζικά μπροστά αλλά δεν έφτιαξε καμία μεγάλη ευκαιρία και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον ΠΑΟΚ με την ισοπαλία 1-1 να προκρίνεται στον τελικό του Κυπέλλου χάρη στο εκτός έδρας γκολ του Τσόλακ.



Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (110' Κούντε), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (110' Βρουσάι), Μ. Καμαρά (61' Καρβάλιο), Ροντρίγκες (75' Α. Καμαρά), Μασούρας (87' Βαλμπουενά), Τικίνιο (75' Ελ Αραμπί)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Αουγκούστο (88' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (46' Σοάρες, 105' Τσόλακ), Μουργκ (61' Μιτρίτσα, 89' Τέιλορ)), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (72' Ολιβέιρα)

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες