12

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Μαυροβούνιο-Ελλάδα 1-0: Προβλημάτισε στο δεύτερο τεστ Πογέτ (video)

Μαυροβούνιο-Ελλάδα 1-0: Προβλημάτισε στο δεύτερο τεστ Πογέτ (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
28/3/2022 22:57
Η Ελλάδα ηττήθηκε με 1-0 στην Ποντγκόριτσα από το Μαυροβούνιο και δεν θύμισε σε κάτι την ομάδα που παρουσιάστηκε απέναντι στη Ρουμανία. Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα του Πογέτ στον πάγκο της, με τους γηπεδούχους να είναι πιο μαχητικοί και να παίρνουν τη νίκη.

Η «γαλανόλευκη» δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στην δημιουργία και στην ουσία δημιούργησε δύο ευκαιρίες σε όλο το παιχνίδι και αυτές στο δεύτερο μέρος. Από την άλλη το Μαυροβούνιο έπαιζε αρκετά σκληρά, ο διαιτητής είχε αρκετές "κακές" αποφάσεις, αλλά προηγήθηκε δίκαια με τον Όσμαγις στο 59'.Αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν είχε τόσο καλό πρόσωπο στο δεύτερο τεστ με τον Πογέτ στον πάγκο της, είχε για καλύτερο της παίκτη τον Βλαχοδήμο και ηττήθηκε δίκαια από έναν αντίπαλο που έδειξε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη.

Κακός ρυθμός και λάθη

Η Ελλάδα έδειχνε να μπαίνει με όρεξη να κυκλοφορήσει την μπάλα και να πιέσει, υπέπιπτε όμως σε αρκετά λάθη και δεν μπορούσε να απειλήσει στην αρχή του παιχνιδιού. Το Μαυροβούνιο από την άλλη προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των παικτών του στις αντεπιθέσεις αλλά στο 15' ο Λύρατζης πρόλαβε σωτήρια τον Γιόβετιτς πριν αυτός «εκτελέσει» τον Βλαχοδήμο.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη ουσιαστική ευκαιρία στο παιχνίδι στο 22' όταν ο Κρστόβιτς προσπάθησε να βγάλει την σέντρα από τα δεξιά, ο Βλαχοδήμος έδειχνε να ελέγχει τη φάση αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του.

Το Μαυροβούνιο όσο περνούσε η ώρα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 30' είχε άλλη μία καλή στιγμή με τον Γιόβετιτς, το φάουλ του οποίου όμως έδιωξε σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος. Στην εξέλιξη της φάσης μάλιστα ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα χρειάστηκε να επέμβει άλλη μία φορά σωτήρια σε ένα σουτ του Όσμαγιτς έκτος περιοχής.

Από εκεί και έπειτα ρυθμός ιδιαίτερος δεν υπήρχε, το γήπεδο μπορεί να μην βοηθούσε αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Γκολ το Μαυροβούνιο, προσπάθησε χωρίς επιτυχία η Ελλάδα

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και στο 59' το Μαυροβούνιο άνοιξε το σκορ. Ο Εράκοβιτς βρήκε με ωραία κάθετη τον Όσμαγιτς αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.



Στο 67΄ η Ελλάδα απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά στο παιχνίδι. Ο Μπακασέτας σέντραρε από τα αριστερά, ο Γιακουμάκης έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν μπόρεσε να γυρίσει όπως θα ήθελε το σώμα του και η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι γηπεδούχοι βέβαια έδειχναν να έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους και δύο λεπτά μετά «άγγιξαν» το 2-0. Η άμυνα της Ελλάδας δεν μπόρεσε να διώξει σωστά την μπάλα, ο Τομάσεβιτς έπιασε το σουτ αλλά ο Βλαχοδήμος για άλλη μία φορά επενέβη σωτήρια.

Όσο περνούσε η ώρα το Μαυροβούνιο έδειξε πως ήθελε να κρατήσει το αποτέλεσμα και δεν βγήκε μπροστά, με την Ελλάδα όμως να δυσκολεύεται να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 90+3' με ένα καλό πλασέ του Πέλκα το οποίο όμως πέρασε λίγο άουτ.

Το παιχνίδι δεν προσέφερε τίποτα άλλο στα τελευταία λεπτά και έτσι το Μαυροβούνιο πήρε μία νίκη που το ανεβάζει την ψυχολογία. Από την άλλη η Ελλάδα παρουσίασε μία μέτρια εικόνα στο δεύτερο παιχνίδι του Πογέτ στον πάγκο της αλλά ακόμα έχει δρόμο μπροστά της για να βελτιωθεί.

Μαυροβούνιο (Ραντούλοβιτς): Μιγιάτοβιτς, Βέσοβιτς, Σάβιτς (61' Σίπτσιτς), Βούγιατσις, Τομάσεβιτς, Ραίκοβιτς, Γιάνκοβιτς (81' Γιάκιτς), Μάρουσιτς, Όσμαγιτς (81' Ράκονιατς), Γιόβετιτς (46' Εράκοβιτς), Κρστόβιτς (61' Τζούρτζεβιτς).

Ελλαδα (Πογέτ): Βλαχοδήμος, Λύρατζης (75' Λύρατζης), Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης (61' Χατζηγιοβάνης), Μπουχαλάκης (75' Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας, Δουβίκας (61' Μάνταλος), Πέλκας, Παυλίδης (61' Γιακουμάκης).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες