9

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 5-1: «Καταιγίδα» δευτέρου ημιχρόνου

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 5-1: «Καταιγίδα» δευτέρου ημιχρόνου

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
2/3/2022 20:58
Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, «διέλυσε» με 5-1 τον Αστέρα Τρίπολης και δείχνει έτοιμος για τα πλέι οφ. Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο το οποίο έληξε χωρίς τέρματα, οι γηπεδούχο μέσα σε πέντε λεπτά στην επανάληψη κατάφεραν να «καθαρίσουν το παιχνίδι.

Οι Παπασταθόπουλος (52'), Μασούρας (54',57'), Μπουχαλάκης (67') και Γκάρι Ροντρίγκεζ πέτυχαν τα γκολ των ερυθρολεύκων, μείωσαν με τον Καρμόνα στο 75' οι φιλοξενούμενοι.

Ο Ολυμπιακός αύξησε έτσι την διαφορά του από τον 2ο ΠΑΟΚ στο +16 την ώρα που ο Αστέρας παρέμεινε στην 6η θέση και στο +1 από τους διώκτες του οι οποίοι έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο. Πλέον οι Αρκάδες θα ψάξουν τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στην ΑΕΚ εντός έδρας προκειμένου να προλάβουν αν γίνεται το τρένο των πλέι οφ.Υπεροχή αλλά όχι γκολ για τον Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την κατοχή της μπάλας από την αρχή του και προσπάθησαν να διασπάσουν την καλή οργανωμένη άμυνα του Αστέρα Τρίπολης. Ένα σουτ του Μαντί Καμαρά στο 13' δεν φάνηκε ικανό να ανησυχήσει τον Τσιφτσή, επτά λεπτά μετά όμως ο τερματοφύλακας του Αστέρα είχε μία άστοχη έξοδο, ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά αλλά ο Τασουλής την «έκοψε» πριν αυτή περάσει την γραμμή.

Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερα καλό ρυθμό, με τον Αστέρα να προσπαθεί να χτυπήσει κυρίως στις αντεπιθέσεις και τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο. Από μία στημένη φάση οι γηπεδούχοι απείλησαν με κεφαλιά του Παπασταθόπουλου και οι φιλοξενούμενοι είχαν την καλύτερη τους στιγμή με ένα σουτ του Μπενίτο στο 38' το οποίο όμως έδιωξε ο Βατσλίκ σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός στο 45' όμως έχασε τη μεγαλύτερη του ευκαιρία έπειτα από ωραία ομαδική συνεργασία. Ο Καρβάλιο «άδειασε» ωραία δύο παίκτες και πάσαρε στον Ελ Αραμπί ο οποίος έστρωσε με τη μία για τον Εμβιλά αλλά ο Γάλλος από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.

«Καθάρισε» μέσα σε 5 λεπτά

Ο Αστέρας μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να κρατήσει τουλάχιστον το μηδέν στην άμυνα του, διαμαρτυρήθηκε για ένα χέρι του Βρουσάι μέσα στην περιοχή στο 48' αλλά διαιτητής και VAR έδειξαν «παίζεται».

Τέσσερα λεπτά μετά ο Παπασταθόπουλος έπειτα από κόρνερ του Βαλμπουενά νίκησε κατά κράτος τους πάντες στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιφτσή.

Το γκολ αυτό έδωσε μεγάλη ώθηση στους γηπεδούχους οι οποίοι στο 54' βρήκαν και δεύτερο τέρμα. Ο Καρβάλιο έβγαλε πολύ ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Μασούρας με προβολή νίκησε τον Τσιφτσή για το 2-0.

Ο 'Ελληνας εξτρέμ περίπου από την ίδια θέση τρία λεπτά μετά κατάφερε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αυτή την φορά με κεφαλιά την οποία δεν μπόρεσε να διώξει ο Τσιφτσής παρά την υπερπροσπάθεια που έκανε. Ο Ολυμπιακός πλέον είχε «κλειδώσει» τη νίκη του, ο Αστέρας έδειξε να απογοητέυεται και στο 67' έγινε το 4-0.

Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε άλλο ένα καλό στημένο, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Μπουχαλάκης με προβολή στο δεύτερο πρόσθεσε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ. Ο Αστέρας παρά το ύψος του σκορ προσπάθησε να βγει μπροστά και στο 74' πέτυχε το γκολ της τιμής. Ο Ριέρα μπήκε ωραία από τα δεξιά και έκανε τη σέντρα, ο Μπουχαλάκης δεν μπόρεσε να διώξει σωστά και ο Καρμόνα με προβολή έστειλε πρώτα τη μπάλα στο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα του Βατσλίκ.

Ο Ολυμπιακός ωστόσο δεν έδειξε διάθεση να ρίξει ρυθμούς και ο Γκάρι Ροντρίγκεζ που πέρασε στο παιχνίδι στο 74' βρήκε μπροστά του την μπάλα δέκα λεπτά μέσα στην περιοχή και με πλασέ στην γωνία νίκησε τον Τσιφτσή για το 5-1.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ήταν εντελώς διαφορετικό με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 90' να πετύχουν και δεύτερο τέρμα αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Σόνι.


Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Βρουσάι, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46' Σισέ), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (61' Μπουχαλάκης), Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά (46' Βαλμπουενά), Ζοάο Καρβάλιο, Μασούρας (74' Ροντρίγκες), Τικίνιο (35' λ. τρ. Ελ Αραμπί).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Τασουλής, Μουνάφο (68' Κανελλόπουλος), Βαλιέντε (80' Ιγκλέσιας), Κρέσπι, Καπίγια (46' Ριέρα), Σίτο (59' Τιλίκα), Μπενίτο (68' Σόνι).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες